Hyvää meininkiä ja tulevaisuuden toivoja Suomi Tourilla

Lumilautaliitto kiertää tänä kautena Suomi Tour -kisakiertueen merkeissä tammikuun lopusta huhtikuuhun alkuun viidessä keskuksessa.

Lumilautailun Superviikonlopuissa mukana oleva Suomi Tour uudistuu pitäen sisällään huomattavan laajan kirjon eri lajeja aina reileistä, slopestylestä ja halfpipestä jopa pujotteluun ja freerideen. Näin ollen huikeat overall-palkinnot tullaan tänä kautena viemään monipuolisella osaamisella. Slopestyle- ja halfpipe-kisat ovat osa World Snowboard Tourin kiertuetta.

 

Tulevaisuuden toivot valokeilassa

Suomi Tour toimii ponnahduslautana kohti maajoukkueuraa. Nuorten maajoukkueen valmentajat seuraavat tarkasti laskemista ja skouttaavat tulevia tähtiä. Suomi Tourilla on vuosien varrella nähty aina parasta suomalaista laskemista, joten taso on kova mutta fiilis hyvä.

"Kotimaan kisoista kaikki meidän laskijamme ovat uransa aloittaneet, mutta Suomi Tourille voi myös vain tulla kokeilemaan, miltä kisaaminen tuntuu jos se hiemankin kiinnostaa. Toisaalta sinne voi tulla vain laskemaan kavereiden kanssa hyvissä olosuhteissa - siitähän lumilautailussa pohjimmiltaan on kyse", freestylemaajoukkueen päävalmentaja Antti Koskinen kertoo.

 

Suomi Tour jatkuu Talmassa Sipoossa 12.-13.3. lajeinaan slopestyle ja halfpipe. Molemmat kilpailut ovat tasoltaan TTR Regional, ja pisteet menevät World Snowboard Tourin rankingiin. Lisäksi Talmassa järjestetään suosittu, 2-7-vuotiaille suunnattu Lasten Snoukkamaa sekä hyppimisestä ja muusta freestyle-laskemisesta kiinnostuneille Parkkikoulu. Lasten Snoukkamaahan ja Parkkikouluun osallistuminen on ilmaista, ja Suomi Tourille pääsee maksutta mukaan Lumilautaliiton lisenssillä. Talman jälkeen kiertue pysähtyy Rukalla, jossa kilpaillaan crossin, paripujottelun ja parisuurpujottelun SM-titteleistä. Lisäksi käydään slopestylen Suomi Tour -kilpailu, josta saa pisteitä WST:n rankingiin. Tarjolla on runsaasti muutakin ohjelmaa

 

Suomi Tour 2016

30.-31.1. Iso-Syöte (slopestyle + freeride)
13.-14.2. Laajis (slopestyle + reilit)
12.-13.3. Talma (slopestyle + halfpipe)
18.-20.3. Ruka (slopestyle + SM-parisuurpujottelu + SM-paripujottelu + SM-crossi)
31.3.-3.4. Vuokatti SM16 (SM-slopestyle + SM-halfpipe + SM-reilit) 

Lisätietoa:

http://www.fsa.fi
https://www.facebook.com/suomenlumilautaliitto
https://twitter.com/lumilautaliitto
http://instagram.com/lumilautaliitto

Talman Superviikonloppu:

http://www.fsa.fi/ajankohtaista/talma-superviikonloppu-12-1332016/

Rukan Superviikonlopun info:

 http://www.fsa.fi/ajankohtaista/ruka-superviikonloppu-18-2032016/

 

 

 

 

Käyttäjän Relaa kuva

Relaa

Elämä ulkona - Relaa netissä