Iso-Syötteellä odottaa kisailijoita monipuolinen vapaalaskurinne

Iso-Syötteen Freeride Park odottelee jo kilpailijoita. Skipe Oivo ja Jani Johansén kävivät viime viikonloppuna viimeistelemässä suorituspaikkoja Iso-Syötteen paukkupakkasissa yhdessä Iso-Syötteen henkilökunnan kanssa.

Kisarinne eli Freeride Park on noin 500 metriä pitkä ja korkeuseroa kertyy noin 160 metriä. Syksyn mittaan Oivo on laajentanut aiempaa aluetta raivaamalla vesakkoa ja muutamia isompia puita niin, että alueella on enemmän selkeitä laskulinjoja.

Puiset hyppyrit ja kaadetuista tukeista rakennetut pienet "karhunpesät" tarjoavat myös mahdollisuuden luovaan laskemiseen. Vaikka hurjimmat laskijat ottavat varmasti isoja ilmoja parhaimmillaan kolme metriä maanpinnasta nousevista hyppyreistä, on alueella hyviä linjoja myös aloittelijoille.
"Alue on alun perin suunniteltu hisseiltä helposti saavutettavaksi. Ajatuksena on, että aloittelijan on helppo tutustua täällä vaihtelevaan maastoon ja lumiolosuhteisiin. Alue on kokonaan puurajan alapuolella ja luonnonlunta on aika reippaasti. Monimuotoinen maasto tarjoaa tietysti haasteita myös kokeneemmille freeridereille.

Kahdeksan hyppyriä - tai lavaa - on sijoitettu alueelle pitkin rinnettä.
Pienimmät hyppyrit ovat ylhäällä rinteen loivemmalla osuudella, ja koko kasvaa rinteen jyrkentyessä kohti maalialuetta,"
alueen suunnittelumestari Oivo kertoo.

Hyppypaikat on haettu myös niin, että osa niistä on mahdollista ketjuttaa toisiinsa, ja toisaalta osa on pidetty erillään, etteivät kaikki laskisi välttämättä samaa linjaa.
"Kisassahan arvioidaan myös laskemista ja linjavalintaa, eli hyppykisaa ei ole pelkästään tulossa."Skipe Oivo viimeisteli hyppylavojen stailausta. (Kuva: Jani Johansén)
Kisa-alueen sijainti ja hyppyreiden hahmotelmat oikealla.

Kisa käyntiin lauantaiaamuna

Kilpailun lähtöpaikka on pakkasen niin salliessa rinteen päältä. Maalialue taas syntyy lopun tasanteelle, jossa on myös katsomo, makkaran ja mehun tarjoilupiste sekä City Sportin vapaalaskuvälineiden testialue.
"Mikäli munat alkavat jäätyä, otetaan lähtö varmaan hieman alempaa tapahtuman nopeuttamaksi. Sinänsä näkyvyys on puurajan alla puuhaillessa joka tapauksessa hyvä, eikä tuuli pääse haittaamaan laskemista."

Katsomoalueella on myös lämmitettävä kota, jossa voi käydä lämmittelemässä ja kuivattelemassa varusteita.

Kilpailuun voi ilmoittautua viimeistään lauantaiaamuna kello 8-9.30 hotelli Iso-Syötteellä. Vapaat harjoitukset rinteessä ovat kello 10-11. Kilpailijakokous pidetään kello 11.00. Karsinnat vedetään läpi kello 11.30-13.30. Osafinaalit perään, ja finaali pyörähtää käyntiin kello 14.00.

Relaa lähettää näillä näkymin puolen päivän jälkeen kisasuorituksia suorana lähetyksenä Relaan erikoissivulla. Siitä lisätietoa myöhemmin.

Kisan jälkeen on luvassa after skit, iltabanketti, Pilke-leffan näytös, palkintojenjakoa ja bakkanaaleja. Ja sunnuntaina heti aamusta sitten mäkeen.

 

Aikataulu

Perjantai  24.1.
klo 9-15 Vapaata laskettelua
klo 15-17 After Pärjänkievarissa
klo 20-22 Ilmottautuminen, Hotelli Iso-Syöte

Lauantai 25.1.
Koko päivä: City Sport vapaalaskuvälineiden Test Center. Freeride Park alaosa.

8-9:30 Ilmottautuminen, Hotelli Iso-Syöte
10-11 Vapaat harjoitukset, Freeride Park
11:00 Kilpailijakokous, Freeride Park maalialue
11:30-13:30 Karsinta, Freeride Park
13:30-14:00 Vartti- ja Semi-finaalit, Freeride Park
14:00-14:30 Finaali, Freeride Park
15:00-> After, Pärjänkievari. Ohjelmassa tanssia, laulua ja virvokkeita. Elokuva: Let´s go Small
18:00-20:00 Kilpailijasauna, Hotelli Iso-Syöte
20:00-22:00 Banquet, Hotelli Iso-Syöte
22:00-22:30 Pilke-vapaalaskuelokuva, Hotelli Iso-Syöte
22:30-3:30 Palkintojen jako ja bakkanaalit, Hotelli Iso-Syöte

(Oikeudet muutoksiin pidetään)


Lisätietoja FreeKing Riden Fb-sivuilta ja Iso-Syötteen sivuilta.

Aiemmin julkaistuja artikkeleita:
20.12.2013: Iso-Syötteen vapaalaskutapahtumasta tulee ihan kunkku


Käyttäjän Relaa kuva

Relaa

Elämä ulkona - Relaa netissä