Junnu Laine vei voiton Nietos Photo Challenge -kuvakisassa - katso teokset täältä

Vapaalaskuiltamissa nähtiin marraskuun alussa upeita kotimaisia kuvaesityksiä. Nyt videot on julkaistu myös netissä, katso voittajan teos ja muut työt artikkelin lopusta!

Pyhän ja Nietos-lehden Photo Challenge -kuvakisan kutsusarjan kisaajat valikoituivat tällä kertaa siis Relaa.comissa ja Facebookissa pidetyn yleisöäänestyksen kautta. Äänestyksen tuloksena kansa halusi nähdä Ville-Petteri Määtän, Janne Koskenniemen, Juha ”Laama” Lahtisen ja Juha ”Junnu” Laineen kuvia. Lisäksi Rami Hanafi sai itseoikeutetusti kutsun puolustamaan viime vuoden kisan voittoaan.

Voiton vei Juha ”Junnu” Laine. Vahvoja kuvia ja musiikkia hienosti yhdistänyt teos keräsi selvästi eniten ääniä Vapaalaskuiltamien äänestyksessä, joten 1000 euron pääpalkinto napsahti Laineelle. Toiseksi sijoittui Rami Hanafi ja kolmanneksi Ville-Petteri Määttä.

 

Kisan voittaja Junnu Laine, ensin klassinen kysymys, että miltä voitto tuntui?
"Olihan se ekan illan ihan mukavaa kun voitto tuli. Lavallakin piti tietysti vähän tuulettaa, mutta se taisi olla vain sellaista jäännettä heviaikojeni yleisönhuudatuksesta, heh. Saattoi tosin parilla virvoitusjuomallakin olla osansa...

Sitten jo seuraavana aamuna herätessä tajusi, ettei se omiin hommiini paljoa vaikuta. En varmaan vieläkään tule saamaan Suomessa kuviani lehtien kansiin. Enkä vieläkään onnistu saamaan kuviani Lapin markkinointiin minkään muun hiihtokeskuksen kuin Ruka-Pyhän kautta.

Yritetty on ja aika pirun paljon. Enää ei vaan jaksa lyödä päätä seinään, joten jätän nyt Lapin vähemmälle ja keskityn muihin kuvioihin. Ruka-Pyhälle jatkan kuvaamista kun keskusten markkinoinnissa osataan arvostaa laskukuvia."


Voittajan on helppo hymyillä. Kuva: Antti Laiho

Mistä keksit kuvatyösi aiheen? Ohjeenahan oli vain, että sen pitää liittyä lumeen.
"Päätin koostaa esityksen pääasiassa viime talvena otetuista ruuduista. Oli siellä alussa jotain vanhempaakin materiaalia, mutta oli loogista kuitenkin aloittaa Suomen Lapista ja Norjasta, ja siirtyä sitten Chamonix´hin Ranskaan, jossa vietin koko huhtikuun.

En ollut aiemmin tehnyt mitään multimediaesitystä, joten kyllä siinä tuli oltua vähän huuli pyöreänä, kun viikkoa ennen deadlinea avasin ekaa kertaa elämässäni iMovien, huh. Onneks nää nykyiset ohjelmat ovat niin helppoja käyttää, että äkkiä siihen sisään pääsi."

 

Entä mites tästä eteenpäin, alkoiko multimedia kiinnostaa?
"Marmot Mountain Europe(MME) on mun yhteistyökumppanini ja ne ovat Saksan päästä jo muutaman vuoden kyselleet, josko tekisin ISPO-messuille Muncheniin kuvaesityksen. No, nyt kun peli on avattu, niin lupasin tehdä helmikuun alussa 2013 oleville messuille jonkun setin.

Kyllä mä innostuin ihan kunnolla tosta multimediapuolesta ja jos sopivia projekteja löytyy, niin jatkan varmasti ton jutun opettelemista. Itse asiassa tein jo tulevasta Japanin matkasta vähän pidemmälle viedyn promo-jutun. Siitä on tullut hyvää palautetta jopa Jenkkien päästä."

 

Kutsusarjan viisi teosta, olkaa hyvä

Voittaja - Junnu Laine:

 

Toinen palkinto - Rami Hanafi.
Hanafi yhdisti video- ja valokuvia teoksessa, jossa liikutaan Tamokin vuorilla ja lumilautailija Miikka Hastin ajatuksissa takamaastolaskettelusta.

Kolmas sija - Ville-Petteri Määttä
Nipwitzin kanssa kuvaavan Ville-Petterin Määtän teoksessa lasketaan, jibbaillaan ja tutustutaan paikallisiin kulttuureihin sekä Sarajevossa että Kirovskissa Venäjällä.

 

Janne Koskenniemen esitys on kuvattu Lapin tuntureilla ja siinä kerrotaan kolmen laskijan tarina kesästä talveen. Myös Jannen teoksessa on yhdistelty video- ja valokuvia.

 

Antti Autin leffoja kuvaavan Teemu ”Laama” Lahtisen esityksessä oli kisan selkein teema: metukka eli method-temppu. Laama on kuvannut satoja ellei jopa tuhansia metukoita vuosien varrella ja kokosi niistä tyylikkään ja viihdyttävän kokonaisuuden.

 

 

Lue Junnu Laineen uraa kertaava henkilöhaastattelu Vapaalasku.comin sivuilta:
10.4.2010: Kuvaaja: Junnu Laine

Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=31787.msg210642#msg210642

Arttu Muukkonen