Kamauutisia: verkkomerinoilla liikkeelle

Luet ensimmäistä Relaan Kamauutista. Kuten pari viikkoa sitten artikkelissa linjasimme, syvennymme jatkossa välineisiin aiempaa enemmän.

Henkilökohtaisesta suosikkivarusteesta, -välineestä tai -vaatekappaleesta kertovan Kamarakas-juttusarjan rinnalle tuotiin Kamatestit, ja nyt alkaa uutisointi.

Käymme Relaan toimituksessa viikottain läpi mittavan määrän uusia kamoja. Valitsemme niistä kiinnostavimmat esiteltäviksi Kamauutisiin. Usein ne ovat uutuuksia. Pyrimme käsittelemään kaikkiin Relaan lajeihin liittyviä tuotteita mahdollisimman kattavasti ja tasapuolisesti. Erityisesti pidämme sellaisista romppeista, jotka voivat palvella suomalaisia ulkoilijoita monenlaisessa menossa.

 

Verkkomerino-tekstiilejä miehille ja naisille

Tukkijätkät sen tiesivät, samoin Uuno Turhapuro – reikäpaita toimii. Sohvapötköttelyyn soveltuva nuhraantunut puuvilla on saanut rinnalleen mustaa merinoa. Norjalaisen Acliman WoolNet-alusvaatteet miehille ja naisille pyrkivät yhdistämään perinteisen merinovillan ja uuden kudontatekniikan parhaat puolet.

Verkkoalusasusarjaan kuuluu housut kahdella eri lahjepituudella, pitkä- ja lyhythihainen paita erikorkuisilla kauluksilla sekä kauluri. Mallistossa ei ole boksereita.

 

 

Merino on oivallinen aktiiviliikkujan alusasumateriaali. Se paitsi siirtää iholta kosteutta, myös nielee hajuja tehokkaasti pitemmilläkin reissuilla. Pesun sijasta puhdistamiseen riittää usein kunnon tuuletus. Aclima selittää näitä ominaisuuksia sillä, että merinovillan pinnalla on ohut kerros rasvaa, joka hylkii veden lisäksi likaa ja bakteerikasvua.

Mutta miksi verkko? Se parantaa merinon ominaisuuksia luomalla ihon ja seuraavan vaatekerroksen väliin ilmakerroksen. Se eristää talvella ja viilentää kesällä. Liikkuminen ja touhuaminen on mukavampaa. Valmistaja suosittelee WoolNet-alusasuja keskitasoiseen ja rankkaan urheiluun lämpötiloissa, joissa kaivataan lisäeristystä.

Acliman asut on suunniteltu aktiiviliikkujalle sopiviksi. Esimerkiksi paitojen sivukaistaleet on neulottu joustaviksi. Olkakaistaleiden suunnittelussa puolestaan on tavoiteltu mukavuutta reppua kannettaessa.

 

 

Ekologista mutta sotaisaa

Kaikki Acliman tuotteet ovat saksalaisen Öko-Tex 100 -standardin mukaisia. Se on riippumattomien tutkimuslaitosten myöntämä sertifikaatti, jonka tarkoituksena on varmentaa kuluttajille, että tuotteessa ei ole haitallisia torjunta-aine, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä.

Merino on parhaimmillaan sekä ekologista että eettistä myös tuotannon osalta. Maahantuojan mukaan Acliman käyttämän merinovillan tuotannossa ei käytetä lampaille kivuliasta mulesing-menetelmää. Acliman verkkosivuilta ei asiasta tietoa löydy.

 

 

Sen sijaan verkkosivuilla kerrotaan, että yritys on vaatettanut monien eri Nato-maiden sotilaita. Toisille se voi olla laaduntae ja plussaa, pasifistisemmille ulkoilijoille puolestaan pitkä miinus.

Aclimalla on WoolNetin lisäksi muita alusvaatesarjoja, joista useimmat on valmistettu merinosta.

WoolNet-verkkoalusasujen suositushinnat ovat 74,95–84,95 euroa ja kaulurin suositushinta 44,95 euroa. WoolNet-verkkoalusasuja on saatavilla Partioaitasta.

Lisätietoja maahantuojalta, Vandernet Oy, Antti Blåfield, 020 741 8344, antti.blafield(Ät)vandernet.com

Valmistajan kotisivut löytyvät täältä.

Tuotekuvat: Aclima

Tänään Kamauutisessa oli poikkeuksellisesti vain yksi tuote, tai pikemminkin tuotesarja. Näin siksi, että emme saaneet ajoissa tarvittavia hinta- ja saatavuustietoja muista uutiskynnyksen ylittäneistä tuotteista. Niihin pääsemme tutustumaan tulevissa Kamauutis-jutuissa. 

Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=41992.0

Artturi Kröger