Kas näin otetaan hienoja laskukuvia älypuhelimella

Kuvaaminen ei ole tunnetusti kiinni välineistä, vaan taidoista. Vapaalaskuelokuvaprojekti Pilkkeen mukana Kanadassa laski useina päivinä sama opas, kanadalainen Christina Lusti. Hän työskentelee Canadian Mountain Holidaysilla assistant ski guidena. Avustava opas pitää huolta laskuryhmän peräpäästä.

Kuvausryhmän säätämistä katsoessaan hän ehti itsekin kuvata. Oli pieni yllätys, kun Christina näytti iPhonella näppäämiään kuvia, sillä ne ovat upeita.

Selvisi, että Christina on kuvannut aiemminkin ja hän kuvaa usein kännykällään skinnausreissuja ja laskukavereitaan. Ja eniten häntä häiritsi kuvausryhmän kanssa hengaamisessa se, että hidastimme hänen laskemistaan. Vaikka Christina sanoi sen vitsinä, pitää muistaa, että Lusti on vain taiteilijanimi, ja Christina Lustenbergerina hän kiersi suurpujottelun maailmancupia sijoittuen parhaimmillaan kymmenenneksi.

 

 

Antti Laiho laskee palaneessa metsässä. Kuva: Christina Lusti


Christina, millainen kuvaustausta sinulla on?
"Otan aina kuvia, kun menen randolle tai muuten mäkeen. Rakastan vuoria ja maisemaa, on kiva katsella jälkikäteen reissuja, paikkoja ja ihmisiä, jotka ovat matkalla olleet mukana."

Miltä tuntui nähdä, kun yhtäkkiä Facebookissa jakamillesi kuville alkoi tulla suomalaisten tykkäyksiä ja kommentteja?
"Se oli outoa, en ymmärrä yhtään mitä he sanovat niistä. Toivottavasti kivoja juttuja."

Miksi kuvaat kännykällä, etkä esimerkiksi kunnon kameralla?
"Se on niin nopeaa. Teillä kesti kuvaaminen aina niin pitkään, en halua sellaista! Kännykkä on aina taskussani, ja se toimii puhelimen lisäksi siis kamerana, gps:nä ja se on aina lähellä. Ei ole väliä millaisessa kohdassa olen, kännykällä voi aina napata kuvan. Aion kyllä ostaa oman kameran tänä talvena, koska haluan isompia ja vielä laadukkaampia kuvia."

Olet myös Arc´teryxin tiimilaskija, ilmeisesti sielläkin arvostetaan kuvaamistasi?
"Joo, meidän on hyvä lähettää kuvia Fb-sivuille, Twitteriin, Instagramiin ja muihin kanaviin. Toisekseen laskijana pääsen paikkoihin, joihin kuvaajat eivät voi tulla, esimerkiksi kuvattavan laskulinjan päälle. Sieltä voin toimittaa kuvia, joissa on vähän behind the scenes -henkeä."

Miltäs Antti Laihon ja Skipe Oivon laskeminen näytti entisen ratalaskuammattilaisen silmin? Ehdit katsella heidän suorituksiaan aika monta kertaa.
"Hitaita ja ihmeellisesti he pudottavat sisäkättä alas... Ei vaan, hyviä laskijoita!"

 

Katso Christina Lustin kuvia oikealta kuvagalleriasta!

Pilkkeen omia kuvia blogipostauksessa Kanadan mieletön metsäpuuteri.

 

Geolocation
Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=43787.0

Arttu Muukkonen