Kevättalvi pursuaa upeita outdoor-tapahtumia

Härmän outdoor-kansaa hellitään kiinnostavilla tapahtumilla pitkin kevättä niin kotimaassa kuin naapurissakin. Myös uudenlaista meininkiä on luvassa.

Norjassa järjestettävään tantriseen hiihtoviikkoon alkaa olla jo kiire, ellei lue tätä juttua Lyngenin liepeillä. Tapahtuma käynnistyy nimittäin huomenna, 25. helmikuuta. Hiihtelyn, vuorten ja tantrisen läheisyyden ystävät voivat ahmaista lisätietoa täältä.

Niin ikään huomenna alkavaksi kaavailtu Pyhän lumiturvallisuuskurssi on valitettavasti peruutettu. Järeää tapahtumaa junaili Adventure Partners.

Slopestylen maailmancupin osakilpailu Jyväskylässä sen sijaan suksitaan suunnitellusti helmikuun 25. päivä alkaen. Laajavuoren kisakuhinaa kannattaa käydä kurkkaamassa paikan päällä, kyseessähän on tuore olympialaji. Tässä Relaan artikkeli aiheesta.


Vapaalaskumielisille runsaasti rientoja

Pallaksella maaliskuu tönäistään liikkeelle vapaalaskun merkeissä. Freeride Boot Campissä offareiden ammattilaiset avaavat latua Pallaksen marjapaikkoille 2.–4. maaliskuuta. Monelle tapahtuman houkuttelevinta antia ovat työpajat lumiturvallisuuden käytännön harjoitteista köysitoimintaan offareilla. Kukkaroystävällisen tapahtuman kouluttajina toimivat Jussi Muittari, Eeva Mäkelä ja Kai Lehtonen.

Freeride Boot Campin (FRBC) toinen näyttämö on Ylläs. Siellä oppia ja elämyksiä on luvassa viikko Pallaksen jälkeen,  8.–11. maaliskuuta. FRBC:n yhteistyökumppaneita ovat Head, Haglöfs, Pallas ja Ylläs. Tapahtuman sivusto näyttää tältä.

 

Vapaalaskun evankeliumi raikuu myös Pyhätunturissa 15.–18. maaliskuuta. Silloin järjestetään K2 Free´kend. Se on uusi takamaastoliikkujien tapahtuma, jossa on tarjolla kilpailuja, opetusklinikoita, välineiden testausta ja illanvietto-ohjelmaa.  Free´kendissä pääsee myös kokeilemaan jääkiipeilyä ja vaikkapa treenaamaan laskukamat selässä reitille köydellä laskeutumista.

Freek'endin asisisällöltään kovin paukku on vapaalaskijoiden ensiapukurssi, josta vastaa Adventure Partnersin kouluttaja Toni Fohlin. Ea-kurssille ehtii vielä ilmoittautua, mutta kannattaa olla ripeä, sillä siihen liittyy ennakkotehtävä.

Free´kend palkintopöytä on komea. Viikonlopun aikana pääsee myös testaamaan monipuolisesti välineitä. Mukana ovat muun muassa K2, Smith, Giro, Head, Black Diamond, Peak Performance, GoPro, Salomon, Atomic, ABS-vyöryreput, Ortovox, Movement, Dynafit ja Armada.

Tapahtuman infopaukku Pyhän sivuilla.


Kisaamaankin pääsee

Metsälaskussa mitellään kevään mittaan kolmessa osakilpailussa. Kisasarjaa tituleerataan metsälaskun maailmankiertueeksi, Treeride World Touriksi. Ensimmäinen erä käydään Svansteinissa Ruotsissa 4. maaliskuuta. Toinen puolestaan Pikku-Syötteellä 10.3.

Kolmas mittelö ja kiertueen finaali sijoittuu norjalaisten maille, Tamokdaleniin. Se käydään 24. maaliskuuta. Lisää aiheesta Facebookissa.

Osataan sitä Oulussakin! Sanomalehti Kalevan Ookkonää Big Air -tapahtumassa vedetään isoja ilmoja freestylen maailmanmestarin ja olympiamitalistin Mikko Ronkaisen johdolla. Sessiot järjestetään maaliskuun 16.–17. maaliskuuta Oulun Heinäpäässä.

Järjestäjä muistuttaa, että kilpailuun osallistutaan omalla vastuulla ja osallistumiseen vaaditaan Skipassi, lisenssi- tai muu voimassaoleva tapaturmavakuutus. Kutsukilpailussa rahapalkinnot. Lisää tietoa Kalevan saitilta.


Jääkiipeilyä ja jäätävää lumilautailua

Maaliskuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna heiluvat hakut! Paikka on Pyhätunturi. Pyhä Ice Festival (PIF) kuuluu uudenlaisten tapahtumien aaltoon Suomessa.

Tajukankaalla maaliskuun 23.-25. päivä järjestettävä PIF tarjoaa jääkiipeilijöille ja jääkiipeilystä kiinnostuneille kursseja ja taitoklinikoita huippuohjaajien vetäminä. Iltaisin illastellaan rennoissa tunnelmissa. Tapahtuman tavoite on paketoida kurssit, majoitus ja murkinat tolkullisen hintaiseksi kokonaisuudeksi. Osallistujat saavat myös alennusta viikonlopun hissilipuista, mikä ilahduttanee ei-kiipeileviä perheenjäseniä.

Pyhä Ice Festivalin pääkouluttajat tulevat Ruotsista, UIAGM-vuoristo-opas Anders Bergwallin johtamasta Arctic Guidesista. Tapahtuman pääjärjestäjä on pyhätunturilainen Bliss Adventure, joka on erikoistunut jääkiipeilyyn ja talviselviytymistaitoihin. Tapahtuman pääyhteistyökumppani on Pyhä. Lisää tietoa löytyy Pyhä Ice Festivalin Facebook-sivulta.

 

Kevätkauden kovin naisten kisa käydään Levillä maalis–huhtikuun taitteessa Battery Catfightin puitteissa. Lumilautailun Ticket to Ride (TTR) -maailmankiertue saapuu Kittilän kupeeseen 25.3.–1.4. Tapahtumaa ei ole suunnattu vain kansainvälisen tason tykittäjille. Catfightin ohjelmassa on valmennusta ja kilpailuja kaiken tasoisille freestylelumilautailusta ja new school -hiihdosta kiinnostuneille tytöille ja naisille.

Catfight sai uuden nimen ja tapahtumapaikan viime keväänä. Aiemmin tapahtuma tunnettiin nimellä Tyttösessarit. Ensi keväänä tapahtuma järjestetään jo yhdeksättä kertaa. Osallistujamäärältään Catfight on suurin Euroopassa järjestettävä naisille suunnattu lumilautailutapahtuma.

Lisätieto ja bookkaukset tapahtuman sivuilta.

Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=39754.0
Käyttäjän Relaa kuva

Relaa

Elämä ulkona - Relaa netissä