Kim Öhman voitti Nietos Photo Challengen – katso voittovideo

Valokuvaaja Kim Öhman nappasi kovatasoisen Nietos Photo Challengen voiton viime perjantain Vapaalaskuiltamissa Helsingissä. Kisassa kakkoseksi sijoittui Jani Kärppä, kolmanneksi Pasi Salminen ja neljänneksi Ville-Petteri Määttä.

Kim Öhman, onnea Nietos Photo Challengen voitosta. Miltä voitto maistuu?

Kilpakumppanit olivat niin kovia, että kyllä siitä tuli törkeen hyvä fiilis. Kun Salminen ja Kärppä olivat jo lavalla, olin ihan varma, että Ville-Petteri menee hakemaan ison shekin. Mutta kun voitto tulikin minulle, tuli puulla päähän lyöty olo.

Minkä uskot työssäsi vedonneen katsojiin?

Koko shown suunnittelu lähti siitä alun pilke silmäkulmassa tehdystä tarinasta, joten toivon että se – ja materiaalin monipuolisuus – purivat yleisöön. Ja toivottavasti ihmiset tykkäsivät mun kuvistakin!

Kuvaat paljon muutakin kuin laskemista. Minkälainen kuvaus on ominta alaasi tai mitä kuvaat mieluiten?

Laskeminen on iso juttu, mutta siinä rinnalla teen paljon fillarihommia ja kuvaan purjehdusta. Olen koittanut välttää tiettyyn kategoriaan joutumista. Lempparititteli mulle olisi outdoor-valokuvaaja.

Koko kuvaushomma lähti liikkeelle purjehduksesta, olen kuvannut sitä paljon ja purjehtinut kilpaa, joten purjehduksen kuvaaminen on mulle varmaankin simppeleintä.

Mikä näitä aiheita yhdistää?

Reipashenkinen tekeminen, vauhti ja vahvat fiilikset. Kun kuvia katsoo, voi ihminen sijoittua kuvan tilanteeseen. Luonto on myös yksi yhdistävä juttu.

Kerrot Nietos Photo Challenge -työssäsi, että vaihdoit valokuvista videoihin helpottaaksesi kuvausta. Kuinka siinä sitten kävi?

Haaveilin liikkuvan kuvan tekemisestä ja, kun kotikoneella leikkaaminen tuli vuosituhannen vaihteessa mahdolliseksi, halusin oppia siitä lisää. Uran alussa videolla oli myös helpompi kertoa tarinaa kuin valokuvilla.

Kun olin tehnyt videoiden parissa paljon töitä, aloin kyllästyä ja siirtää painopistettä takaisin valokuvaamiseen. Stilleillä tarinan kertominen on erilaista: valokuvasta tulee henkilökohtaisempi ja mediana se on haastavampi.

Minkälaisena näet oman tulevaisuutesi valokuvaajana?

Toivoisin pääseväni tekemään enemmän maksettuja duuneja isojen brändien kanssa ulkoilmaelämän pariin. Siinä on toki omat haasteensa ja saattaa olla, että sitä varten on lähdettävä Suomen rajojen ulkopuolelle työskentelemään. Se vaatii paljon duunia ja onnea, mutta ei se ole mahdotonta. 

Ja tässä, olkaa hyvät, on kisan voittanut työ:

Kim Öhman – Nietos Photo Challenge 2014 from Nietos Photo Challenge on Vimeo.

Käyttäjän Relaa kuva

Relaa

Elämä ulkona - Relaa netissä