Kohti Vapaalaskuiltamia: Ennakkokurkistus Suksisaliin

Enää viikko H-hetkeen! Perjantaina 1.11. Vanha ylioppilastalo täyttyy laskukauden alkua juhlivista vapaalaskijoista. Alakerran suuri sali on varattu leffoille ja valokuville, yläkerrassa on esillä kauden kuumimmat väline-, varuste- ja vaateuutuudet. Juhlat ovat kaikkialla.

Poimimme jo nyt muutamia mielenkiintoisia tuoteuutuuksia ensi perjantain tarjonnasta.


Völkl One & Two

Mitään tuotetta ei voi suositella kenelle tahansa aloittelijasta ammattilaiseen, eihän? Mutta niin vain Völkl tekee. Se tuo täksi talveksi markkinoille kaksi uudenlaista, leikkisää vapaalaskusuksea. One- ja Two-nimillä kulkevat sukset ovat isoja (One 116 mm ja Two 124 mm), mutta silti ne eivät ole kankeita ja hankalia. Ideana onkin, että ne sopivat kenelle tahansa. Niillä esimerkiksi siirtyy sujuvasti parkista vapaalaskuun tai rinnelaskusta puuterilumeen. Silti ne täyttävät kokeneidenkin laskijoiden tarpeet. Suksen monipuolisuuteen vaikuttaa osaltaan full rocker ja kapenevat kärki ja kanta. Ne saavat isonkin suksen tuntumaan ketterältä ja vaivattomalta. Tutustu suksiin itse ja päätä, miellyttävtkö ne kaikkia.

Peak Performance Black Light Zip

Peak Performance marssittaa Vapari-iltamiin kattavan valikoiman Black Light-huippumalleja. Tarjolla on niin teknisiä kuoria kuin untuvatakkejakin. Mielenkiintoinen ja varmasti jo lähiaikoina suosiotaan lisäävä tuoteryhmä ovat fleecen ja kuitutäytteen yhdistävät hybrid-takit, kuten Peak Performance Black Light Midlayer Zip. Hyvin istuvassa Peakin Midlayerissä yhdistyvät Polartec Power Stretch Pron joustavuus ja hengittävyys Pertex Quantumin lämpimyyteen. 

 

Head Collective 105

Head uudistaa vapaalaskuvälineitään voimakkaasti. Uuden vapaalaskusuksimalliston yleistyökalu on nimeltään Collective 105. Suksessa on puuydinrakenne, keularocker ja perinteinen jalkavuus siteen alla. Sekä kärjessä että kannassa on TTS-kiertojäykkyysrakenne, joka vakauttaa suksea. Suksi on saatavilla myös miehekkäänä, yli 190 cm mittana (191 cm).

Suksien ohella Head uudistaa myös monomallejaan. Alpine Touring -kategoriaan lanseerattiin Venture FR 130, jonka napakka istuvuus varmistetaan lämpömuokattavilla sisä- ja ulkokengillä, nauhoitettavalla sisäkengällä, neljällä Spineflex-soljella ja Booster-sträpillä. Monon lestin leveys (96mm/25.5, 98mm/26.5 ja 100mm/27.5) ja flex (130) ovat sporttisia. Luonnollisesti Venturen varsi vapautuu haikkausasentoon ja pohjassa on Vibramia.


 

Haglöfs Vojd ABS

Kauden laskukamauutuuksista ei oikein voi puhua nostamatta esiin vyöryreppuja. Yksi mielenkiintoisimmista uutuuksista tässä tuoteryhmässä on Haglöfsin Vojd ABS -mallisto, johon kuuluu 18- ja 30-litraiset mallit. ABS:n vyöryrepun tekniikka on täysin integroitu Haglöfsin reppuun. Pelkistetystä ulkonäöstään huolimatta Vojdissa on paljon käytännöllisiä yksityiskohtia, joihin kannattaa tutustua. 


 

Garmin Virb 

Tiukasti kilpailluille action-kameramarkkinoille on rantautunut kova, uusi tekijä, kun erityisesti GPS-osaamisestaan tunnettu Garmin lanseerasi oman kameransa. Virb Elite on 1080p:n True HD -kamera, jossa yhdistyvät HD-videokuvaus, Wi-Fi-ominaisuudet ja GPS-toiminnot, kuten esimääritetyt kuvausprofiilit. Esimerkiksi hiihtoprofiili kuvaa automaattisesti laskun aikana, mutta pysähtyy, kun pääset mäen alle. Yksi Virb Eliten vahvuuksista on 1,4 tuuman värinäytön, joka pysyy käytössä, kun kamera on käynnissä, mutta tarvitsee erittäin vähän virtaa. Näyttö helpottaa asetuksien muuttamista ja kuvaamista sekä toistaa videokuvaa.

 

Salomon + Elämysmatkat

Salomon on myllännyt välinemallistoaan alkavalle kaudelle, mutta mielenkiintoisia asioita tapahtuu myös yhteistyöpuolella. Alkavalla kaudella kaikki Elämysmatkojen oppaat laskevat Salomonin Quest-välineillä ja vaatteilla. Oppailla on esimerkiksi käytössään Salomonin Q-sarjan suksia, joiden leveydet vaihtelevat 90 mm:stä 115 mm:iin. Alla pitäisi siis olla sopivat sivakat niin Alppien rinteillä kuin Japanin puuterissakin. 

"Olemme iloisia ja ylpeitä saadessamme varustaa Elämysmatkojen oppaat. Oppaat laittavat varusteet ja vaatteet todelliselle koetukselle ja tämä on hyvä paikka Salomonille viestiä varusteidensa ja vaatteidensa korkeasta laadusta", Riku Lyly Salomonilta sanoo.

 

Rossignol Soul 7

Rossignol, joka on ollut edelläkävijä perinteisestä poikkeavan sivuleikkauksen kehittelyssä, toi täksi talveksi markkinoille monipuolisen, 106 mm leveän Soul 7 -suksen. Suksessa on kärki- ja kantarocker, mutta jalkavuutta keskellä. Suksi kapenee kärjestä ja kannasta pitkältä matkalta, mutta keskellä siinä on reilusti leikkausta (17m/180cm). Soul 7:n kärkeä ja kantaa on kevennetty hunajakennolla. 

 

Tierra Roc Blanc

Tierra Roc Blanc on aito alppinistin takki: kestävä, hyvin leikattu ja viimestelty sekä valmistettu Gore-Texin kulutuskestävimmästä Gore-Tex Pro -materiaalista. Roc Blancissa ei ole mitään turhaa, vaan se on hyvin pelkistetty. Hyvin mietityt yksityiskohdat, kuten se, että pitkien kainalotuuletusten kautta pääsee käsiksi välikerroksena toimivan fleecen taskuihin, lisäävät käyttömukavuutta.

 

GoPro Hero 3+

Uusi Hero3+ on monipuolisen GoPro-tuoteperheen uusin jäsen ja kaikkien aikojen edistyksellisin GoPro. Se on 20 prosenttia pienempi ja kevyempi kuin suursuosion saavuttanut edeltäjänsä. Myös kuvanlaatua on parannettu ja muutenkin ominaisuudet ovat huippuluokkaa. Suksisalissa näet, mihin Hero3+ pystyy.

 

K2 Pinnacle 130

Kauden ehkäpä odotetuin ja puhutuin monouutuus ovat K2:n monot. Yhdellä maailman suurimmista suksimerkeistä ei omaa monoa ole aiemmin ollut. Mutta se ei kuitenkaan tarkoita, että talossa ei kenkäosaamista olisi: K2 on vuosien saatossa valmistanut ja myynyt miljoonia pareja rullaluistimia, lautakenkiä, Madshusin murtsikkamonoja ja Full Tiltin laskettelumonoja.

K2:n monot on suunniteltu täyttämään aktiivisen yleislaskijan tarpeet. Ne ovat toki suorituskykyisiä, mistä kertoo esimerkiksi Pinnaclen 130:n jäykkyys, mutta erityistä huomiota niissä on haluttu kiinnittää istuvuuteen. Rakenteellisesti monon joustosta on pyritty tekemään hyvin progressiivinen. Istuvuutta parantavat mm. lämpömuokattavat Intuition-sisäkengät.

 

Yläkerran Suksisalissa ovat edellä lueteltujen merkkien ohella mukana myös Atomic, Black Crows, Line, Pyhä ja Sauna Beanies. Tervetuloa tutustumaan kauden uutuuksiin!


Geolocation

Antti Laiho