Kohti Vapaalaskuiltamia: Suksi saliin tutustumaan kauden uutuuksiin!

Tänään se alkaa – Vapaalaskuviikonloppu! Illalla kokoonnutaan Vapaalaskuetkojen merkeissä Dubrovnikiin katsomaan Jeremy Jonesin Higheria ja turisemaan muiden samanhenkisten kanssa.

Ja perjantaina sitten räjähtää todenteolla. Silloin vuorossa ovat Vapaalaskuiltamat ja jo sitä ennen iltapäivällä klo 16–18.30 Vapaalaskijan afterski. Sekä Afterilla että Iltamissa pääsee tutustumaan kauden mielenkiintoisimpiin tuoteuutuuksiin Vanhan yläkerran Suksisaleissa. Mukana ovat mm. Aste Brand Store, Atomic, Black Crows, Diamir, Douchebag, Fimbulvetr, G-Form, Head, Holmenkol, House of Marley, Liquid Image, Mammut, Marker, The North Face, Peak Performance, Pyhätunturi, Salomon, Sauna, Shred, Snowpulse, Suunto ja Völkl.

Afterille on vapaa pääsy, Iltamien lippuja saat täältä.

 

Heli-mallistossa on vetovoimaa

Peak Performance on vahvasti mukana Vapaalaskuiltamissa niin isolla screenillä kuin Suksisalissakin. Yksi Peakin osaston mielenkiintoisista tuoteuutuuksista on Heli-malliston Gravity-asu. Gravity on viimeisen päälle mietitty ja tekninen kolmikerros-Gore-tex-asu. Sen materiaali, lahkeiden ja hihojen muotoilu, ilmanvaihtovetoketjut, musiikkilaitteen piuhan paikka ja fiksusti ajatellut taskut tekevät siitä ehdottomasti tutustumisen arvoisen. Ja hei, ei Gravityn tyylissäkään ole valittamista!

 

One, Two, Three

Völklin leikkisään vapaalaskusuksimallistoon on tälle kaudelle tullut iso uutuus: One ja Two ovat saaneet – yllättäen – kaverikseen Threen. Völkl Three on 135 mm leveä suksi, mutta noin isoksi sukseksi ketterä ja leikkisä. Siitä pitää huolen full rocker -jalkavuus ja kapenevat kärki ja kanta. Threen saa puuterissa luisuun ja alastulot tussahtavat pehmeässä lumessa mukavasti jaloilleen.

Völklin ja Markerin ständillä ei suksisalissa vielä valitettavasti pääse hypistelemään Markerin uutta Kingpin-sidettä, koska se ei ehtinyt vielä rantautua Suomeen. Mutta on siitäkin Suksisalissa infoa luvassa!

 

Nocta sai pikkuveljen

Chamonixlaisen BlackCrowsin kahdeksas kausi kasvattaa merkin mallistoa. Jatkossa se kattaa välineet niin puuteripäiviin, äärimmäisiin expedition-reissuihin kuin rinnehiihtoonkin. Yksi tämän kauden mielenkiintoisista uutuuksista on Julien Regnierin suunnittelema leikkisä Atris. Atris on jo ehtinyt saada lempinimekseen Baby-Nocta suositun isoveljensä mukaan. Atris on Noctaa kapeampi ja jämäkämpi. Suksesta löytyy myös naistenversio BlackCrowsin Birdie-mallistosta.

BlackCrowsin naistenmallistossa on neljä muutakin erityisesti naisille suunniteltua mallia. Jos ne kiinnostavat, kannattaa BlackCrowsin osastolla kääntyä Minna Riihimäen puoleen. Minna on BlackCrowsin ykkösnaislaskija ja osaa varmasti vastata suksikysymyksiin asiantuntevasti.

 

Pipo päähän ja menoksi

Saunan värikäs pipo- ja asustearsenaali levittäytyy jälleen Suksisaliin. Mallisto on kasvanut ja valinnanvara lisääntynyt. Joukossa on useita Suomessa valmistettuja tuotteita ja kaikki muutkin Saunat on tehty EU:ssa. Kuvan Pekko on miellyttävää ja lämmintä merinovillaa.

Saunassa kuhistaan myös isommista uutuuksista, mutta vielä – päivää ennen tapahtumaa – ei ole varmuutta nähdäänkö niitä Iltamissa. Kohta se selviää…

 

Mammutin paluu

Mammut ja Snowpulse ovat tehneet paluun Suomen markkinoille. Sveitsiläismerkin laajasta mallistosta Vanhalla nähdään lumiturvallisuuteen liittyviä varusteita, kuten Snowpulsen vyöryreppuja ja Mammut Barryvoxin piippareita. Snowpulsen lumivyöryreput tunnistaa helposti ilmatyynyn muodosta: ilmatyyny täyttyy sekä laskijan sivuille että pään taakse. Näin se paitsi auttaa epäonnista laskijaa pysymään lumimassojen päällä mutta suojaa myös päätä iskuilta.

 

Lue myös tämä: Tärppejä Suksisaliin, osa 1

Käyttäjän Relaa kuva

Relaa

Elämä ulkona - Relaa netissä