Kohti Vapaalaskuiltamia: tärppejä Suksisaliin

Vapaalaskuiltamiin on aikaa enää reilu viikko! Tässä muutama ennakkotärppi Suksisalin tarjonnasta.

Suksisali löytyy Vanhan ylioppilastalon toisesta kerroksesta ja on avoinna perjantain 31.10. Vapaalaskuiltamien ohella myös saman iltapäivän Afterskillä. Afterskitä vietetään Vanhalla klo 16–18.30. Lisämaustetta afterille tuo kaksi huippukiinnostavaa luentoa: toisessa vapaalaskija Ape Majava esittelee Lyngenin laskumestoja ja toisessa Hiutale-televisio-ohjelman tekijänäkin tunnettu Jan-Erik Blomberg antaa vinkkejä, joilla action-kameralla saa kuvattua entistä laadukkaampaa materiaalia. Afterin aikaan suksisaliin on vapaa pääsy, eikä ikärajaa. Se sopii siis erinomaisesti myös perheille ja junioireillekin. Tervetuloa!

Suksisalissa ovat tänä vuonna esillä mm. Aste Brand Store, Atomic, Black Crows, Diamir, Douchebag, Fimbulvetr, G-Form, Head, Holmenkol, House of Marley, K2, Line, Liquid Image, Marker, The North Face, Peak Performance, Pyhätunturi, Salomon, Sauna, Shred ja Suunto. 

 

Jo kuudennen sukupolven Bent Chetler

Atomicin ständillä puhuttavat ainakin uusi Bent Chetler ja laajentunut Automatic-mallisto. Kuudennen sukupolven Atomic Bent Chetler hyödyntää viiden edellisen malliversion kokemuksia ja vie puuterilaskemista taas eteenpäin. Atomicin uusi HRZN-teknologia kasvattaa suksen kärjen ja kannan pinta alaa 10 prosenttia ilman että suksen ääripäihin kuitenkaan tulee painoa lisää. Bent Chetlerin vakaus ja kelluvuus paranevat ja suksi on edeltäjiään ketterämpi.

Atomicin kevyet, puuytimelliset Automatic-vapaalaskusukset saavat joukkoonsa uuden mallin, monikäyttöisen 102:n. Lisäksi alkuperäistä, malliston leveintä 117-mallia on jäykistetty 10 prosenttia. Näin se sopii entistä aggressiivisempaan laskuun.

 

 

Sujuvaa ja tyylikästä matkustamista

Douchebag sai alkunsa viisi vuotta sitten, kun yksi newschool-laskemisen pioneereista Jon Olsson ja norjalainen Truls Brataas alkoivat suunnitella yhdessä uudenlaisia laukkuja, jotka olisivat innovatiivisia, suojaavia, kevyitä ja monikäyttöisiä. Olsson on matkustanut viimeisen kymmenen vuoden aikana vuosittain noin 300 päivää, joten firman sisältäkin löytyy melkoisesti kokemusta ja näkemystä, siitä mikä toimii ja mikä ei. Lisätietoa ja -palautetta on haettu kuluttajilta ja yliopistotason tutkimuksesta. Mallistosta löytyy niin reppuja, laukkuja kuin suksipussejakin.

 

 

Randositeet kehittyvät

Kehitys alpine touring - ja randosidemarkkinoilla on viime vuosina ollut huikeaa. Ensin kehitettiin jämäkämpiä siteitä vastaamaan isojen suksien ja vauhdikkaan vapaalaskun vaatimuksia. Nyt huomiota on alettu kiinnittää entistä enemmän kevyiden tech-siteiden turvallisuuteen.

Pitkään randosidemarkkinoilla ollut Diamir tuntui jo hieman jääneen kehityksen kelkasta, kunnes se lanseerasi oman Vipec 12 -tech-siteensä. Vipecin valtteja ovat helppokäyttöisyys ja turvallisuus. Turvallisuuteen vaikuttavat mm. säädettävyys ja takakappale, joka – toisin kuin useimmissa tech-siteissä – liikkuu suksen taipuessa. Säädettävyyden merkitys korostuu tech-siteissä, koska eri monomerkkien mitoituksissa on eroja. Tech-siteiden kiinnitystapaa ei ole tarkasti standardoitu toisin kuin tavallisten alppimonojen pohjat. 

 

 

Uutta laajalla rintamalla

Head jatkaa panostamistaan vapaalaskuun. Tälle talvelle uutuuksia on niin side-, mono- kuin suksimallistossakin. Tyrolian alpine touring -side on saanut uuden, kevyemmän pikkuveljen, joka kulkee nimellä Ambition 12. Isoveljensä tapaan sen saa ylämäkiasennosta laskuasentoon ottamatta suksea pois jalasta. Suksen vapaan taipuman mahdollistaa Tyrolian alppisiteistä tuttu Freeflex. 

Uutuussiteen kaveriksi sopii Headin kevyt mono Venture ATX. Jäykkyydeltään 110-arvoisen monon pidon könkyillessä takaa Vibran-pohja ja hyvän istuvuuden lämpömuokattava sisä- ja ulkokenkä sekä sisäkengän nauhoitus. 

Yksi Headin mielenkiintoisista suksiuutuuksista on Flight Star -malliston A-Star. Se on 118mm leveä suorakantainen keularockersuksi, jolla pituutta on 187 cm (ainoa pituus). 

 

 

Uusi, monikäyttöinen Rocker2


Salomonin vapaalaskusuksimallisto täydentyy uudella Rocker2:lla ja Quest-monomallisto saa uuden lippulaivan. Salomonin Rocker2-mallisto töydentyy uudella 100 mm leveällä versiolla. Suksen Twin Rocker -muotoilu ja täyspuuydinrakenne tekevät siitä malliston monipuolisimman suksen. Niinpä se sopii hyvin vaihteleviin olosuhteisiin. Ja jotenkin uuden mallin ulkoasu tuo mieleen legendaarisen Pocket Rocketin. Nouseeko Rocker2 100 samanlaiseen suosioon? 

Salomonin menestyksekkään Quest-monosarjan uusin versio Quest Pro yhdistää suorituskyvyn ja istuvuuden. Istuvuutta parantavat 3D-sisäkenkä ja 360 astetta muotoiltava ulkokuori. Quest Pro -mallien flexit ovat 130 ja 110.

 

 

Langaton rytmipurkki

Vapaalaskuiltamiin tulijat toivottaa tervetulleeksi House of Marleyn rytmiryhmä. Musiikilla luot tunnelmaa myös hiihtokeskuksen kelomökkiin. House of Marleyn Chant Bluetooth -kaiuttimeen saat yhteyden joko langattomasti Bluetoothilla tai 3,5 mm perusäänipiuhalla. Akussa riittää virtaa yli kuudeksi tunniksi, joten juhlat ei ole sidottu pistorasian ääreen.

 
Jyrkkä mallisto – ja kisa jossa on erinomainen palkinto

The North Face on mukana Suksisalissa uudella Steep Series -mallistollaan. Malliston Free Thinker -tuotteet ovat kehitetty yhteistyössä big mountain -hiihtäjien Ingrid Backstromin, Angel Collinsonin, Ian McIntohishin ja lumilautailija Lucas Debarin kanssa. Free Thinker -takissa ja bib-mallisissa housuissa on uusi muotoilu ja mitoitus sekä erittäin kestävä, veden- ja tuulenpitävä sekä luokassaan parhaiten hengittävä 70D Gore-Tex® Pro 3L -materiaali. 

The North Facen ja Aste Brandstoren Vapaalaskuiltamien ständillä on luvassa myös pientä kisailua, jossa voit voittaa lämmintä päälle. Ja yksi onnellinen pääsee tulevan talven 

lumiseikkailuihin Patrol 16 ABS -lumiturvallisuusreppu selässään! Wo-hoo!

 

 

Käyttäjän Relaa kuva

Relaa

Elämä ulkona - Relaa netissä