Kunkun fillarivinkki: Laahaavat jarrut

Laahaavat jarrut ärsyttävät. Jarrupalojen hangatessa levyä vasten voimaa menee hukkaan – tai ainakin polkiessa tulee äkkiä sellainen olo. Tämänviikkoisessa Kunkun huoltovinkissä tamperelainen pyöräilyaktiivi ja Bike King -pyöräkaupan kauppias Jani Vesikko antaa muutaman pikavinkin levyjarrujen säätöön.

Ennen säätöä varmista, että kiekko on kunnolla paikallaan. Jos rengas on vinossa, on myös jarrulevy vinossa ja se aiheuttaa laahaamisen.

Samalla voit myös silmämääräisesti katsoa, onko jarrulevy suora. Levy on vain muutaman millin paksuinen. Se saattaa olla vääntynyt, jos se on saanut jossain tällin.

 

Jarrupalojen laahaamisen yleisin syy on huonosti keskitetty jarrusatula (siis se möykky, jonka sisällä jarrupalat ovat). Aikaisemmin säätö tehtiin lisäämällä ja vähentämällä prikkoja jarrusatulan kiinnitysruuveissa. Nykyään säätäminen on onneksi helpompaa.

Avaa jarrusatulan päällä olevat pultit ja paina jarrukahvasta. Jarrusatula keskittää itse itsensä, sillä sen kiinnitysreiät ovat soikeat. Pidä jarrukahva painettuna ja kiristä ruuvit. Nyt jarrun pitäisi olla keskitetty ja laahaamisen historiaa.

Aina kaikki ei kuitenkaan mene niin kuin Strömssössä. Voit siis avata ruuveja uudelleen ja säätää jarrusatulaa aavistuksen suuntaan tai toiseen, jos on tarve. Avaa kuitenkin vain yhtä pulttia kerrallaan. Niin saat säädöt viimeisteltyä.

Levyn ja jarrupalojen väli on pieni. Vähäinen hankaaminen ei käytännössä haittaa. Mutta jos rengasta pyöritettäessä jarru selvästi hidastaa pyörimistä, on syytä tarkistaa säädöt.

 

Toinen helppo levyjarrujen säätö on kahvan etäisyyden säätö tangosta. Tämä säätö ei vaikuta palojen etäisyyteen levystä tai jarrun laahaamiseen, mutta lisää muuten ajomukavuutta. Sopiva kahvan etäisyys on mieltymiskysymys, mutta ainakin sormen ensimmäisen nivelen tulisi ulottua kahvan yli.

Kahvan etäisyys säätyy kahvan takana olevasta säätöruuvista. Avaa ruuvia, mikäli haluat säätää kahvaa lähemmäs tankoa. Kiristä ruuvia, jos haluat säätää jarrukahvaa kauemmas. 

 

Hankaavat jarrupalat ovat ärsyttävä vika myös vannejarruissa. Varmista ensin, että jarrut palauttavat kunnolla. Jarrujen sisällä olevia jousia kiristämällä jarrulänget palauttavat paremmin. Samaisia jousia säätämällä voidaan tasapainottaa palautusta: jos toinen puoli jarrusta ei palauta kunnolla, kiristä sen puolen jousta. 

Vannejarrunkin tapauksessa varmista, että kiekko on kunnolla paikoillaan ja vanne suora. Tarkista myös jarrupalojen asento.

 

  • Tarvittavat työkalut: kuusiokoloavainsetti
  • Aika: muutama minuutti
  • Vaikeus: helppo

 

Lue myös Kunkun muut huoltovinkit

 

Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=41230.0

Antti Laiho