Kunkun fillarivinkki: renkaanvaihto

Tällä viikolla Relaassa alkaa uusi juttusarja, Kunkun fillarivinkki. Juttusarjassa tamperelainen pyöräilyaktiivi ja Bike King -pyöräkaupan kauppias Jani Vesikko antaa huoltovinkkejä.

Juttusarjassa lähdetään liikkeelle perusteilla, ja myöhemmin kesällä syvennytään haastavampiin huolto- ja säätötöihin.

Perushuoltohommat on jokaisen pyöräilijän syytä hallita. Raksuttavien vaihteiden, laahaavien jarrupalojen, katkenneen ketjun tai puhjenneen renkaan takia ei harrastukseen pitäisi tulla taukoa – tai pitkää kävelyä metsästä kotiin. Tällaiset perushuollot kuuluvat jokaisen pyöräilijän kansalaistaitoihin.

Renkaanvaihto on yksinkertainen toimenpide, joka ei suurta perehtymistä vaadi. Muutamalla näppärällä vinkillä homma kuitenkin hoituu sujuvasti vaikka polun varrella hyttysten inistessä ympärillä.

 

Jos olet vaihtamassa takarengasta, vaihda ketju pienimmälle rattaalle. Se helpottaa takakiekon irrottamista – ja etenkin kiekon laittamista paikalleen. Käännä takavaihtajaa alaspäin, niin saat takarattaille lisätilaa ja kiekon helpommin pois.

Jos kyseessä on eturengas, huomaa, että etuhaarukassa on usein pienet pykälät, jotka estävät rengasta tipahtamasta paikaltaan, vaikka pikalinkun avaisi. Pelkkä linkun avaaminen ei siis vapauta kiekkoa, vaan pikalinkkua pitää löystyttää hieman. 

 

Tyhjennä rengas – jos se ei vielä ole tyhjä. Aloita renkaan irrotus venttiilin vastapuolelta. Yleensä renkaan saa muljautettua vanteelta käsin, mutta jos tarvitset lisävoimaa, käytä muovista rengasrautaa. Ujuta rengasrauta (siis muovinen sellainen) renkaan reunan alle ja käännä.

Työskentele "renkaan ulkopuolella". Näin saat jaloista tukea työskentelyyn. 

 

Ota rengas kokonaan pois vanteelta ja tarkista, ettei siinä ole piikkejä tai repeämiä. On turhauttavaa vaihtaa sisäkumi uuteen ja huomata pian, että naula on edelleen renkaassa. Tarkista myös vannenauha. Sen pitää olla ehjä ja peittää vanteen kaikki reiät – paitsi venttiilin reikää. 

 

Kun ulkorengas on tarkistettu, asenna sen toinen puoli takaisin vanteelle. Ota uusi sisärengas esiin ja pumppaa siihen sen verran ilmaa, että rengas saavuttaa pyöreän muotonsa. 

Ujuta sisärengas ulkorenkaan sisään ja työnnä venttiili paikalleen. Voit ruuvata venttiilin kiristysmutterin löysästi paikalleen. Mutteri pitää venttiilin paikallaan ja estää sitä karkaamasta renkaan sisälle. Älä kuitenkaan kiristä mutteria. Jos rengas pääsee esimerkiksi jarrutuksessa liikkumaan suhteessa vanteeseen ja mutteri on kireällä, saattaa sisäkumi revetä venttiilin juuresta.

 

Kun ulkorengas on toiselta puoleltaan vanteella ja sisäkumi ulkorenkaan sisällä, on aika vääntää ulkorengas paikalleen. Aloita työskentely venttiilin vastapuolelta ja lopeta se venttiilin kohdalle. Näin ulkorenkaalla on eniten tilaa painua paikalleen ja asennus sujuu helpommin. Lisätilaa saat myös painamalla asennusvaiheessa ulkorenkaan reunan keskelle vannetta.

 

Asennuksen loppuvaiheessa voit vääntää viimeisen osan renkaasta paikalleen rengasraudalla.

Pumppaa rengas täyteen ja asenna se takaisin paikoilleen. Käännä taas takavaihtajan häkkiä alas samalla tavalla kuin kiekkoa irrottaessasi. Näin saat takarattaille lisätilaa.

 

  • Tarvittavat työkalut: muoviset rengasraudat, pumppu
  • Aika: muutama minuutti
  • Vaikeus: helppo

Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=41062.0

Antti Laiho