Lisähiutale, jakso 3: Maailman oudoin laskettelurinne löytyi

Hiutale-matkailuohjelma jatkuu tänään JIM-kanavalla uudella jaksolla, jossa Jan-Erik "Blumi" BlombergArto "Ape" Majava ja Jani "Nyykkari" Nygård hilppaisevat Dubain aavikkokeitaalle katselemaan aavikolle rakennettua sisälaskettelumäkeä.

Tässä tekijöiden tunnelmia, joita ei itse ohjelmassa nähdä:

Mitä ja missä

Dubai ei ollut trion suosikkikohde. He jopa pohtivat paikan jättämistä väliin ja suuntaamista mieluummin vaikkapa Korsikalle, mutta kiinnostus vei voiton.
"Dubain valintaa puolsi se, että se lienee ehkä viimeinen paikka, jossa voisi ajatella olevan lasketeltavaa. Koko ohjelman yhdistävä tekijähän on, että menemme kohteisiin, joissa on lunta", Blumi kertaa.

Dubain lumi oli itse asiassa aika hyvää. Koska ilmasto pysyy 65 korkeuserometrin lasketteluputkessa - 10 metriä korkeampi mäki kuin Talmassa - samanlaisena läpi vuoden, ei lumi pääse jäätymään. Myös rinneprofiili oli miellyttävä.
"Tekniikkaa pystyisi hinkkaamaan siellä paremmaksi ihan helposti, mutta ei siitä mitään fiiliksiä saanut. Kelaa nyt, hiihdät putkessa."

Liekö osansa ollut myös unisex-toppapuvuilla, jotka hiutaleet pukivat tietysti päällensä.
"Olisi siellä saanut laskea omissakin kuteissa, mutta hissilipun hintaan kuuluivat kaikki varusteet, niin otimme tietysti koko paketin."

Dubain laskettelurinne näyttää todellakin putkelta. Korkeutta tilassa on ihan riittävästi, mutta ostoskeskuksen kylkeen rakennettu ihmetys ei lämmittänyt trioa, vaikka keskellä rinnettä oli jopa kahvila.
"Olihan siellä tuolihissit ja kaikki. Jos alkaa väsyttää, voi mennä rinnekahvilaan. Me emme menneet, koska emme olleet väsyneitä laskemisesta, vaan koko ideasta."

Pojat viihtyivät rinteessä muutaman tunnin.
"Sitten lähdimme takaisin ulos tekemään jotain kivempaa ja kiinnostavampaa, eli ei mitään. Se paikka on ilmastoitu painajainen, eli mennään ilmastoidusta hotellihuoneesta ilmastoituun ostoskeskukseen. En tajua, miten joku haluaa lähteä sinne lomalle."

Jotain kivaakin Dubaista löytyi. Dubaissa asuu muutama tuttu kaveri, joten he veivät kolmikon aavikolle ajelemaan mönkijöillä.
"Aavikolla on paljon paljon paikallisia kurvailemassa erilaisilla moottorivehkeillä. Sieltä löytyy ehkä sitä niin sanottua paikallista elämää, tai sitten Dubain vanhan kaupungin alueelta, jossa on iltaisin elämää."  

Erityistä

Tulevan jakson materiaali on periaatteessa laitonta alusta loppuun. Blumi kertoo, että Hiutale vieraili maassa turisteina. Jos he olisivat ilmoittaneet olevansa tv-ryhmä, olisi heidän täytynyt täyttää lupa-anomus, johon pitää hyväksyttää käsikirjoitus, kuvaussuunnitelmat ja näkökulma.
"Käytännössä siis jos olisimme kertoneet, että esitämme Dubaista jotain negatiivista, olisi hakemus hylätty. Kun emme tienneet vielä, mikä lopputulos on, emme voineet myöskään täyttää näitä tietoja."

Varmuuden vuoksi kuvattu materiaali kopiotiin kovalevylle, jonka toi Suomeen takaisin yksi Blumin samaan aikaan paikalla ollut ystävä. Teoriassa voi olla, ettei Blumilla, Apella eikä Nyykkarilla ole enää pääsy maahan.

"Ei olla sinne enää kyllä menossakaan. Mestahan on aivan hirveä!"

Hiutale lauantaisin kello 18.30 JIM-kanavalla. Uusinnat sunnuntaisin (klo 10.10) ja maanantaisin (klo 12.45). Jaksot nähtävissä myöhemmin myös Ruutu.fissä.

Lisähiutaleessa Jan-Erik Blomberg kertoo lauantaisin nähtävän uuden Hiutale-jakson taustoista Relaan lukijoille. Seuraavassa jaksossa siirrymme Dubaihin.

PS. Hiutaleen omat kotisivut ovat avautuneet osoitteessa www.hiutale.com. Kannattaa tutustua!

Geolocation
Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=37821.0

Arttu Muukkonen