Majava, Oivo ja Muukkonen vievät vapaalaskufestivaalin Leville ja Ylläkselle

Miltä kuulostaa päivä lumiturvallisuutta ja suksitestejä, alkuillasta vapaalaskutarinoita neljältä vuosikymmeneltä ja lopuksi vapaalaskuelokuvia isolta kankaalta? 

Tällainen kokonaisuus, eli Vapaalaskufestivaali, saapuu Leville ja Ylläkselle helmikuun lopulla viihdyttämään vapaalaskijoita ja hiihtolomalaisia, päiväksi kumpaankin keskukseen.

Levillä tapahtuman keskipisteenä loistaa näköalaravintola Tuikku, Ylläksellä ytimessä hehkuu Bar Kaappi Ylläs.

Lauantaina 27.2. Arto "Ape" Majava vetää päiväsaikaan suositun lumiturvallisuuskurssinsa, ja samaan aikaan Tuikulta voi hakea Black Crowsin suksia testiin.

Illalla kokoonnutaan Tuikun lämpöön kuuntelemaan suomalaisen vapaalaskun pioneerin eli Kimmo "Skipe" Oivon tarinoita vapaalaskun kehityksestä. Loppuillasta on vuorossa Arttu Muukkosen tarinoita vapaalaskuleffojen kuvaamisen kulisseista sekä Vapaalasku-elokuvakiertueen näytös.

Maanantaina 29.2. sama festivaali pysähtyy Ylläkselle, jossa päivällä kurvaillaan rinteissä ja illalla kokoonnutaan Bar Kaappiin nauttimaan hengen ja ruumiin ravintoa.

 

Elokuvat jäiseltä valkokankaalta

Näköalaravintola Tuikussa otetaan illalla maisemaikkunat hyötykäyttöön.
"Ravintolan ikkunoiden eteen rakennetaan luminen valkokangas, jolle elokuvat ja esitykset heijastetaan", kertoo Tuikun yrittäjä Jarkko Kuusisto, joka tunnetaan myös kovana vapaalaskumiehenä.

Vapaalasku-leffakiertueen isäntä Arttu Muukkonen on innoissaan uudesta konseptista. Kiertueen näytöksiä on aiemmin pidetty muun muassa elokuvateattereissa, ravintoloissa ja kaupoissa, mutta ei tällaisissa yhdistelmissä.
"Kun kuulin tällaisesta mahdollisuudesta, ei siinä paljon muuta tarvittu. En tiedä yhtään, että miten tuollainen valkokangas oikein rakennetaan, mutta senhän näkee sitten parin viikon kuluttua."

 

Skipe Oivo mikrofonin ääressä

Festivaaleilla kuullaan ensimmäistä kertaa myös suomalaisen vapaalaskupioneerin eli Skipe Oivon seikkailuista kuvien kera neljältä vuosikymmeneltä.
"Olin ensimmäistä kertaa Chamonix´ssa 1989 tai 1990... En minä enää muista ihan tarkalleen. Mutta sieltä se lähti, ja edelleen jatketaan."

Värikkään esityksen aikana kuullaan muun muassa selitykset siitä, miksi Skipekin on lasketellut trikoot päällä ja miten siihen aikaan pidettiin sukuelimet lämpimänä - puhumattakaan Blancin reissuista.
 

Skipe on tavattavissa Ylläksellä päiväsaikaan myös Jemes Sportissa.

 

Tiukat faktat

- Arto Majavan lumiturvallisuuskoulutus

27.2. Levillä, Tuikussa ja mäessä 10-16 (50e)
29.2. Ylläksellä, Bar Kaapissa ja mäessä 10-16 (50e)

Ilmoittautumiset arto piste majava at gmail piste com

 

Iltaohjelma Levillä ja Ylläksellä kello 20.00 alkaen ja iltamyöhään jatkuen

Tuikussa 8e/hlö, maksu ovella

Ylläksellä illan tarjoavat Bar Kaappi, Jemes Sport, Sport Resort Ylläs, Lapland Hotel Saaga, Cafe Restaurant Ylläs Kota

- Skipe Oivo & vapaalaskun vuosikymmenet
- Arttu Muukkonen & kuvaajan kylmät hetket

- Vapaalasku-elokuvakiertueen näytös
Elokuvina muun muassa:
Fire Fem Seks
Kyrgystan
Skiers Diary - A Day in Japan
As It Was
Kids in Alaska
Suomen paras lyhäri -kilpailun valitut
Sekä muita leffoja

Käyttäjän Relaa kuva

Relaa

Elämä ulkona - Relaa netissä