Melahommat keräsivät tuhansia katsojia Vanhankaupunginkoskelle

Nyt on selvillä Suomen suosituin ulkoilmaurheilulaji. Jos mittarina pidetään yleisömäärää, näyttää koskimelonta olevan aika selkeä ykkönen. Tämä väite oli helppo todentaa eilen sunnuntaina, kun Helsingin Vanhankaupunginkoskella kilpailtiin jo 12. kertaa IceBREAK 2012 -koskimelontakilpailussa. Liekö kauniin aurinkoisella kevätsäällä ja pyhäpäivällä merkitystä, mutta boatercrossin kansainvälistä kisaa aika-ajoista finaaleihin oli seuraamassa noin 3 000 - 4 000 katsojaa.

Helsingin suosituimmasta ulkoilmasporttitapahtumasta vastaa koskimelontaseura Kohina. Kyseessä on paitsi kisakauden avaus Helsingin seudulla, myös koskimelojien ja ulkoilmatouhuista kiinnostuneiden yhteinen kevättapahtuma.

"Tämä on perinteinen kisa jo, johon tulee paljon kilpailijoita eri seuroista ja eri puolilta Suomea. Tänään oli mukana kilpailijoita myös Pietarista ja Moskovasta", kertoo Kohinan varapuheenjohtaja ja kisaorganisaatioon kuuluva Jussi Laari.

koskimelonta
Katsojat olivat kerääntyneet tiiviisti muun muassa maalialueen ympäristöön. (Kuva: Arttu Muukkonen)

 

Temppunäytös päätti iltapäivän

Helsingissä oli lauantaina vihmonut räntää, mutta sunnuntaina keli oli keväinen. Ravintola Koskenrannan terassilta oli suora näköyhteys kisaradalle, ja kävelysilta ja koskenparras olivat mustanaan kiinnostuneita. Suosio ei sinänsä ole ihme. Vauhdikas laji, runsas vesimäärä koskessa ja selkeä kisarata on yleisöystävällinen yhdistelmä, ja asiantunteva juontaja piti katsojat mukana kilpailun tiimellyksessä.

"Kisat menivät kaikin puolin hyvin. Muutama kilpailija vaihtoi lajin melonnasta uintiin, mutta rannalla päivystäneet pelastajat noukkivat uimarit nopeasti heittoköysillä rantaan, ja seuraavat kilpailijat pääsivät radalle", Laari sanoo.

Kilpailun jälkeen oli tarjolla vielä eräänlainen temppunäytös, kun useat melojat kävivät laskemassa alas kuusimetrisen putouksen muodostaman kosken kulmalta kisaradan viereisessä joenhaarassa.

 

Katso kuvagalleria oikeasta sivupalkista!

 

IceBREAK 2012 tulokset:
Miehet K1 Open:

1. Alexey Lukin
2. Jussi Tanskanen
3. Vladimir Chubarov
4. Mikael Lantto

Naiset K1 Open:
1. Paula Suurseppä
2. Anna Ermoshina
3. Elena Vostrikova

Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=40431.0

Arttu Muukkonen