Milloin laskettelukausi alkaa Suomessa? Veikkaa ja voita Sauna-pipo

Säät kylmenevät, Relaan Lumi-keskustelu lämpenee ja ensimmäiset yöpakkaset tuovat jo talven tuoksun nenään. Mutta milloin tänä vuonna pääsee mäkeen?

Perinteisesti laskettelukausi on avattu suomalaiskeskuksista ensimmäisenä Rukalla. Tänäkin vuonna ensimmäisen rinteen avaustavoite on optimistinen: Saaruaan pitäisi päästä laskemaan parin viikon päästä, torstaina 18. lokakuuta.

Tuo päivä on toki vain tavoite. Säät lopulta määrittävät, milloin lunta voi tehdä. Automaattitykit kuitenkin odottavat jo rinteen alla ja haistelevat sään kylmenemistä. Kaudella 1990-1991 alkaneen seurantajakson aikana Rukalla on aikaisimmillaan päässyt rinteeseen 7.10. Myöhäisimmäksi kauden aloitus venyi viime syksynä, kun mäkeen pääsi vasta 16.11.

Osallistu Relaan keskusteluun ja veikkaa tämän talven ensimmäinen suomalainen laskettelupäivä. Hissi voi pyörähtää käyntiin yhtä hyvin Rukalla kuin jossain muussakin keskuksessa.

Oikean päivän veikannut saa talven lämmikkeksi Sauna-pipon. Jos samaa päivää veikkaa useita, arvotaan kaksi pipoa oikein arvanneiden kesken. Äänestysaikaa on Rukan avaustavoitteeseen eli 18.10. asti.

 

Katso Rukan laskettelukauden pituudet kaudesta 90–91 alkaen.

 
Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=41956.0

Antti Laiho