Mitä kuuluu, Skiexpo?

Pyhäinpäivän viikonloppu on monelle alamäki-ihmiselle käänteentekevää aikaa: silloin järjestetään Skiexpo – ja siitähän alkaa talvikausi. 

Viime vuosina ainakin osaa messuvieraista on ihmetyttänyt uutuusvälineiden vähyys ja markkinameiningin sekä helppoheikkien lisääntyminen. Onpa Skiexpo ollut kestoaihe myös Relaan palstoilla. Päätimme siis ottaa yhteyttä suoraan Suomen Messuihin ja selvittää, mitä Pohjoismaiden suurimmalle talviurheilun messutapahtumalle kuuluu. 

Suomen Messujen näyttelyryhmäpäällikkö Markku Kosonen, minkälainen Skiexpo on tänä vuonna luvassa? 

Viime vuonna palautteen perusteella Skiexpoa pidettiin vähän valjuna. Nyt siihen huutoon on vastattu kovaa. Tänä vuonna Skiexpo on toiminnallisempi ja elämyksellisempi tapahtuma kuin koskaan. 

Mitkä suksimerkit ovat messuilla mukana? 

Merkkejä tuli loppumetreillä lisää, joten alppipuolella ainoastaan yksi isoista merkeistä ei ole mukana. Kaikilla ei kuitenkaan ole omia brändiosastoja, vaan osa on näkyvissä jälleenmyyjien osastoilla. Tavaraa on esillä huomattavasti enemmän kuin viime vuonna.

Miten kuluttaja löytää haluamansa merkin?

Näytteilleasettajien tiedoista voi hakea myös esillä olevia tuotemerkkejä. Jos merkkiä ei sieltä löydy, ei se välttämättä tarkoita, ettei merkki olisi messuilla. Brändien löytyminen on kiinni näytteilleasettajien aktiivisuudesta.

Miksi messuilla on niin paljon myyntikojuja? 

Lähtökohtaisesti toivomme, että monelta osastolta myös myydään. Kaupallisuus on tärkeä kulma ja asiakaspalautteissa esille nousevat hankinnat. Palautteen perusteella viime vuonna monelta jäi hankinnat tekemättä. 

Mitkä kaikki messut järjestetään ensi viikonloppuna? Miten ne tukevat toisiaan?

Nimestään huolimatta Skiexpo ja Boardexpo lähenevät koko ajan toisiaan, joten Boardexpo ei vaadi selittelyjä. 

Digiexpossa nousevat esille valokuvaaminen, pelaaminen ja kodin elektroniikka. Kuvaaminen ja yhteydenpito sosiaalisessa mediassa ovat osa hiihtoharrastusta, joten Digiexpo kyllä tukee Skiexpoa – sosiaalisen median myötä ehkä vielä enemmän kuin aikaisemmin. 

Lätkä ja sähly ovat talvilajeina vaihtoehtoja hiihtämiselle, mutta tämän päivän nuoret harrastavat monia lajeja. Lätkä & Säbä Expo tuovat siis paikalle lisää aktiivisia ihmisiä.  

Eikä pidä unohtaa Hifiexpoa, joka on hotellin tiloissa. Sekin tukee kokonaisuutta. 

Mikä on onnistuneiden messujen mittari?

Yksi yleinen mittari on kävijämäärä. Yhtä lailla seuraamme kävijöiden tyytyväisyyden tasoa. Ja myös näytteilleasettajien tyytyväisyys on tärkeä. Niistä se onnistumisen mittari muodostuu. 

Miltä messujen tulevaisuus näyttää?

Messumediassa yleisesti muutamat viime vuodet ovat olleet kasvua. Meillä on vakaa usko, että sosiaalisen median myötä kasvokkain kohtaamisen merkitys kasvaa. Tietoa saa kyllä netistä, mutta messuilla korostuvat kokeminen ja eläminen. Eikä messuille mennä joka viikonloppu, vaan muutaman kerran vuodessa. Se on se paikka, missä ihminen haluaa ainakin olla.

Mikä on Skiexpon tarkoitus?

Suomen Messut on elinkeinoelämää tukeva osuuskunta. Me luomme bisnesmahdollisuuksia tarjoamalla paikan, jossa tietyn alan yritykset ja kuluttajat kohtaavat. 

Skiexpon tarkoitus on nostaa harrastamista ja sen tietoisuutta Suomessa. Ja saada näytteilleasettajat ja lajista kiinnostuneet ihmiset kohtaamaan helposti, kätevästi ja tehokkaasti. Se on koko messubisneksen tarkoitus.

 

Mutta mikä on Relaa.comin messuosaston tarkoitus? Tervetuloa kurkkaamaan koordinaateilla 7g29. Löhötuoleja. Hakkuroikuntaa. Pötköttelyteltta. Lumiturvaa ja väsyneen näköisiä pujottelijoita.

 

Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=42388.0

Antti Laiho