Oululaissukeltaja on hämillään jäisen pilkkivideon suosiosta

Oululaisen Juuso Mettälän kuvaama jäänalainen pilkkivideo on kerännyt muutamassa päivässä yli miljoona katsojaa Vimeon ja Youtuben kautta. Alun perin kaveriporukalle tarkoitetun tarinan suosio on yllättänyt siviilityönään kunnallistekniikan parissa työskentelevän diplomi-insinöörin.
”Kun ulkomailtakin tulee yhteydenottoja ja kysellään, voidaanko tehdä juttua, niin onhan se hämmentävää. Kiva seurata videon suosiota, mutta ei muutaman minuutin vitsivideo nyt maailmaa tietenkään mihinkään muuta”, Mettälä sanoo.

Video sai alkunsa, kun Mettälän työkaveri, pilkkijän roolissa videolla näkyvä Eelis Rankka, halusi sukeltamisesta innostuneena kokeilla jään alla sukeltamista.

”Kahvitauoilla sitten mietimme, että mitä voisimme tehdä. Normivideoita ja temppujuttujakin on netti täynnä, joten mietimme, että saisimmeko tehtyä jotain tarinallista kokonaisuutta.”

Video kuvattiin viime keväänä. Editointipöydän ääreen Mettälä, 45, pääsi vasta joulun aikaan, ”kun kotoa löytyi parempaakin tekemistä, kuten pihaprojektia ja muuta sellaista.”
”Muutama ilta siinä meni, kun pääsin hommiin.”

 

Pari laiskaa otosta jäi vähän harmittamaan

Pilkkivideo on kerännyt torstai-iltapäivään mennessä jo 680 000 katsomiskertaa. Youtuben kautta katsojia on noin 600 000 - 800 000. Jos Mettälä olisi tiennyt, että videota katsoo niin moni, olisi hän hionut leikkauksia vielä vähän enemmän.

”Kun olisin arvannut, että se saa tuollaisen suosion, olisin ollut tarkempi. Vähän laiskuuttaan jäi huonoja otoksia, kun ei jaksanut pyytää, että otetaan uudelleen. Ei sitä kottikärryä pitänyt vielä pudottaa ja sitä huidoin, niin kamera heilui. Vähän tuollaisia olisin karsinut.”

Mettälä on harrastanut sukeltamista parikymmentä vuotta. Kuvaamisesta hän innostui seitsemisen vuotta sitten, ja kolme vuotta hän on kuvannut videokalustolla. Editointia hän on opetellut kuvaamisen ohessa, musiikkeihin on pyydetty luvat.

”Säveltää en vielä viitsi.”

Videon kuvaamiseen käytettiin yhteensä neljä tuntia sukellusta. Vedenalaiset sessiot kestivät tunnista kahteen. Ensin kuvausryhmä filmasi tarinaa, sitten Mettälä jatkoi vielä luontokuvien parissa. Kylmässä vedessä sukeltajat käyttävät kuivapukuja, jotka pitävät veden puvun ulkopuolella.
”Puvun alla käytetään villakerrastoja, tai kuka mitäkin. Olin pari tuntia vedessä, eikä tullut kylmä.”

Video on kuvattu päät alaspäin. Kuvausryhmästä Tommi Salminen ja Jukka Pelttari valittivat jälkikäteen päänsärkyä, mutta Mettälälle ja Rankalle ei tullut mitään oireita.
”Muutamassa minuutissa aivot tajuavat, että näin päin on normaalia. Minulla ja Eeliksellä kaikki meni hyvin, ja lopullakin porukalla päänsärky kaikkosi hetken hengähdyksen jälkeen.”

Entä milloin nähdään seuraava video Oulun suunnalta?
"En uskalla luvata mitään, kun edellisenkin teko venähti. Ajatuksissa on kyllä monta ideaa, joita yritetään työstää talven aikana."


Katso video:

Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=38838.0

Arttu Muukkonen