POW – Pelastetaan talvi

Talviurheilun ystävät ovat viime vuosina saaneet kokea miten arvaamattomia talvet voivat olla. Lumettomat talvet eivät harmita vain talviurheilun ystäviä, vaan niistä kärsivät myös koko talviurheilun ympärillä pyörivä miljoonabisnes.

Ilmastonmuutos uhkaa pahentaa tilannetta. Jos ilmastoa lämmittäviä päästöjä ei saada kuriin, lyhenevät talvet entisestään ja lumi katoaa. Talviurheilu on monelle suomalaiselle rakas harrastus. Talvilajeja harrastaa yli miljoona suomalaista. Protect Our Winters (POW) Finland haluaa aktivoida nämä lunta ja talviurheilua rakastavat suomalaiset sekä talviurheilualan toimimaan yhdessä ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Vaikka ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat hälyttäviä, voidaan talvet vielä pelastaa. POW Finland tarjoaa konkreettisia, matalankynnyksen tapoja toimia ilmastonmuutosta vastaan. Se kannustaa talviurheilukansaa tekemään ilmastonmuutokseen vaikuttavia päätöksiä päivittäisessä elämässään sekä vaikuttamaan yhteiskunnassa laajemmin, esimerkiksi järjestämällä kampanjoita, joihin jokaisen on helppoa lähteä mukaan.

POW on talviurheilun ystävien perustama ja vetämä liike. POW perustettiin Yhdysvalloissa vuonna 2007, jonka jälkeen liike on levinnyt myös Ranskaan, Itävaltaan, Norjaan ja Ruotsiin. Suomeen POW rantautui talvella 2015. POW Finland aloitti marraskuussa 2016 toistaiseksi isoimman kampanjansa Pelastetaan talvet. Siinä kannustetaan sekä laskukansaa että erityisesti hiihtokeskuksia vaihtamaan ilmastoystävälliseen, kestävästi tuotettuun sähköön. POW Finland pyrkii kampanjalla pienentämään alan ja oman yhteisönsä hiilijalanjälkeä, rohkaisemaan ihmisiä ja hiihtokeskuksia olemaan edelläkävijöitä, jotta olisimme enemmän osa ratkaisua kuin ongelmaa. Jo viisi hiihtokeskusta on lähtenyt mukaan kampanjaan ja vaihtanut sähkönsä EKOenergia-ympäristömerkittyyn sähköön. EKOenergia on Suomen luonnonsuojeluliiton ympäristömerkki sähkölle.

POW Finlandin viestiä levittävät myös urheilijalähettiläät. Lähettiläät jakavat POW:n arvot ja haluavat olla mukana aktivoimassa talviurheilun ystäviä ilmastonmuutosta vastaan. Joukkoon kuuluu useita suomalaisia huippu-urheilijoita, kuten Enni Rukajärvi ja Aino-Kaisa Saarinen. POW Finland on tänä vuonna mukana Hiihtoliiton Lumilajit liikuttavat -kiertueella. Tavoitteena on innostaa lapsia liikkumaan lumella ja kokeilemaan uusia lajeja. Kiertueella järjestetään POW-rasti, jossa kerrotaan lapsille ilmastonmuutoksesta ja kannustetaan vaikuttamaan siihen. 

Protect Our Winters Finland on voittoa tavoittelematon ja poliittisesti sitoutumaton rekisteröity yhdistys. Yhdistyksen toiminnan mahdollistavat aktiiviset jäsenet sekä reilu kaksikymmentä yritys- ja yhteisötukijaa, joita yhdistää halu tehdä töitä lumisten talvien puolesta.

Käyttäjän Relaa kuva

Relaa

Elämä ulkona - Relaa netissä