Relaan talvileijatesti: Friiraideri Ozone Frenzy V10 11m2

Talvileijatestimme seuraava kohde on Ozonen yleiskäyttöisimmäksi luonnehditun talvileijan Frenzyn uusi versio. Kehitystä on tehty ja Frenzy on menossa jo kymmenennessä versiossa. Frenzy oli aikanaan oma suosikkileijani ja on mielenkiintoista nähdä miten leija on kehittynyt. Testissä on myös Ozonen uudet hiihtovaljaat koukuton Connect Backcountry ja koukullinen Connect Pro.

Kangas ja rakenne
 
Leija on rakenteeltaan avoin patja eli siivessä ei ole päistä umpinaisia soluja, joissa ilmanpaine säilyy vaan leija menee täysin läjään ollessaan maassa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Frenzy on täysin lumelle ja maalle tarkoitettu, eikä sen kanssa ole turvallista mennä veteen. Etuna avoimessa rakenteessa on yksinkertaisuus ja keveys. Etureunaan on lisätty tukevoittavia tankoja pitämään reunan muotoa puuskissa ja käännöksissä. Profiilin sivusuhde on matala eli leija on muodoltaan lyhyt ja korkea. Kangas on tukevaa ja kestävän oloista ja saumojen ompeleet siistejä. Laadukkaat materiaalit ja työn jälki ovat aina olleet Ozonen vahvuuksia.
 
Narut ja puomi
 
Puomi on hienosti nimetty 50cm Contact Snow Control system. Leijalle meneviä naruja on viisi. Viides naru on tarkoitettu leijan safetyn käyttöön: se kiinnittyy leijan keskelle ja safetystä vedettäessä leija jää sen varaan ja menee tehottomaksi lipuksi. Bridle -naruja on Flysurferihin verrattuna vähän ja niistä on helppo nähdä mahdolliset solmut. Täysin uutena Frenzyn narut ovat jopa liiankin jäykät, mutta parin käyttökerran jälkeen pinnoitus pehmenee ja sotkujen selvittely helpottuu. Värit ovat selkeät ja kirkkaat, mistä plussaa. Lunta vasten valkoiset narut ovat tyhmin keksintö ikinä ja Ozonella se on onneksi tajuttu. Puomin safety on helppokäyttöinen ja tarpeeksi iso käytettäväksi vaikka rukkaset kädessä. Lähes koomisen kokoisesta punaisesta möykystä työnnetään eteenpäin ja looppi aukeaa. Takaisin kiinni laittaminen sujuu myös hanskat kädessä ja on myös nopeaa. Puomin puneiden poisto toimii kuin ajatus.
 
Kuva: Ozonen puomissa on toimiva ja kookas safety
 
Launchi
 
Ilmaan nostaminen on todella helppoa, koska täyteltäviä soluja ei ole. Leija laitetaan pötkölleen maahan tuulen suuntaisesti, laitetaan siiven reunalle hiemen lunta tai reppu painoksi ja nostetaan puomilla hieman taaempaa reunaa jolloin siipi paineistuu ja nousee ilmaan. Helppoa ja nopeaa.
 
Ilmassa
 
"Smooth and progressive depower with a tight and powerful turn makes freestyle fun with great pop for jumps." valistaa Ozonen markkinointiosasto, vapaasti ymmärrettynä "Pehmeää ja progressiivista tehonsäätöä, pyörii kuin sukat jalassa ja hyppää hullunlailla." Katsotaanpas. Tehonsäätö on selkeästi parantunut omista Frenzy -ajoistani. Tosin silloin oli vuosi 2005 ja siitä on aikaa siis. Depowerin liike on lyhyehkö, mikä on hyvä uutinen normaalilla käsivarrenmitalla varustetuille ihmisille. Ozonen huipputekninen tuulialuekaavio kertoo 11m2 Frenzylle raja-arvoiksi 8-17 solmua, joten testin (11-18 solmua) aikana mennään alueen rajoissa ja välillä puuskissa yli. Leija pysyy hyvin kontrollissa puuskissa, eikä vanhojen Frenzyjen puuskissa romahtelua esiinny. Kokoisekseen leijaksi "tight and powerful turn" menee sanahelinän puolelle. Leija on hidas, tosin käännöksissä on voimaa mikä tuntuu kivasti. Kääntymisnopeus on suunnilleen samaa luokkaa kuin Flysurferin Speed 3 15m2 mallissa. Matalan sivusuhteen leijaksi olisin odottanut nopeampaa kääntymistä, mutta ajaminen on silti hauskaa. Luultavasti Frenzy on omimmillaan hieman pienemmässä koossa, jolloin kääntymisnopeus ja ohjausliikkeisiin reagointi ovat molemmat parempia. Puomipaine on raskas ja yhdellä kädellä ohjailu ei tahtonut minulta onnistua. Tämäkin luultavasti johtuu siitä, että leijaa ajettiin tuulialueen yläpäässä. Lumellahan riittää vaatimattomampi keli kuin mitä taulukossa on annettu ymmärtää. Puuskissa ylitehoilla leija tahtoo lentää korkealla tuuli-ikkunassa ja ohjaus menee todella raskaaksi. 
 
Hyppääminen
 
Frenzy hyppää isosti. Tämän totesi myös eräs sivusta seurannut kaveri, joten kyseessä ei ole täysin subjektiivinen näkemys. Frenzy kerää mukavasti vauhtia ja huolimatta vaatimattomasta kääntymisnopeudesta, poppia on runsaasti. Lienee matalan sivusuhteen etuja. Hypyt ovat hallittavia ja alastulot pehmeitä. 
 
Parkkeeraus ja pakkaus
 
Ozonen puomiin on laitettu kädenmitan päähän poikkinaru etunarujen välille helpottamaan leijan laskemista. Tämä on aina ollut yksi suosikkiominaisuukisistani ja toimii edelleen hyvin. Leija on helppo laskea poikkinarusta kiinni pitämällä ja parkkeerata klippaamalla siitä jääruuvin karabiiniin. Leija tulee alas suoraan ja temppuilematta jääden pötköttämään takareunalleen odottamaan uutta nostoa. Avoimen patjan pakkaaminen on kuin lakanan viikkausta, koska painetta ei ole profiilin sisällä vastustamassa. Frenzyn alasotto ja pakkaaminen onnistuu normaaliolosuhteissa minuuteissa. Ozonen reppu on parhaita leijareppuja mitä olen nähnyt. Reppu on kuin tilava vapaalaskureppu, jossa on kiinnityspaikat sekä suksille sivuilla, että lumilaudalle. Lantiovyö on tukeva ja rintakiinnityskin löytyy. 
 
Kuva: Frenzy pakittaa helposti alas pitämällä kiinni etunarujen välissä olevasta poikkinarusta
 
Valjaat
 
Connect Backcountry & Connect Pro ovat periaatteessa samat valjaat, joissa Backcountry on tarkoitettu kevyempään ajeluun ja vaelluksille ja Pro rankempaan käyttöön ja hyppimiseen. Backcountryssä spreaderbar ja koukku on korvattu kestävästä kankaasta tehdyllä lenkillä pitäen painon alhaisena ja valjaat pakkautuvatkin tosi pieneen tilaan. Prossa spreader bar ja koukku ovat perinteiset ja mahdollistavat hyppimisen puristamatta rintaluita kasaan. Myös kiristyslenkkien soljet ovat metallia Pro -mallissa, Backcountryssä ne ovat muovia. Jalkalenkkien säätöalue on huomattavasti järkevämpi kuin Ozonen edellisten Access -valjaiden. Omissa Access -valjaissani jalkalenkit ovat tiukimmillaankin löysät. Connecteissa lenkit sai napakaksi eikä ylipitkiä kiristysremmejä jäänyt roikkumaan häiritsevästi. Olisin tosin toivonut, että lenkit olisivat jääneet hieman alemmaksi antamaan paremmin tukea. Nyt lenkit hieman puristavat hyppiessä haarovälistä. Muuten valjaat istuvat erittäin hyvin ja ovat oikeastaan melko huomaamattomat päällä. Hiihtäminen ja laskeminen onnistuu valjaiden kanssa hyvin, joten niitä voi suositella leijavaelluskäyttöön.
 
Yhteenveto
 
Frenzy jätti hieman ristiriitaiset tunteet. Toisaalta leija toimii hyvin ja on todella vaivaton käyttää, toisaalta ajaessa se taas tuntuu raskaalle ja hitaalle. Pienemmässä koossa Frenzy luultavasti kuittaisi nuo heikkoudet ja saattaisi olla "se" leija hiihtovaelluksille ja tunturiin.
 
Seuraavassa testiartikkelissa on ajossa Frenzyn pikkuveli Access.
 
Testitiimi: Patja-Petteri ja Mikko Kemppainen
 
Suositushinta 1499.00 €.
 
Relaa tykkäsi:
* Puomi ja reppu huiput
* Selkeästi värjätyt narut
* Pakkaamisen ja rikaamisen vaivattomuus
* Hyppyominaisuudet
* Pakkauskoko
 
Relaa ei pitänyt:
* Hii-daass kääntymisnopeus
* Raskas puomipaine
 
Ozonea maahantuoja Vandernet Oy vandernet@vandernet.com 0207418330

 

Käyttäjän plajunen kuva

plajunen

Petteri on innokas leijalautailija, maastopyöräilijä, softakehittäjä ja Relaan tekninen tonttu.