Relaan uusi bloggaaja on kokenut telluilija Jani Johansén

Relaan bloggaajien joukkoon liittyy pohjoisen telemark-mestari Jani Johansén. Rovaniemellä asuva vapaalaskija aikoo kirjoittaa blogiinsa sekä telemarkista että yleisesti outdoor-touhuista.
"Olen myös aika kamaorientoitunut, joten voi olla, että jotain teknistäkin asiaa blogipostauksista löytyy."

Luvassa lienee muun muassa syventymistä telemark-varusteisiin, joista kirjoitetaan hyvin vähän ylipäätään. Johansén oli muun muassa kesällä testaamassa ja kehittämässä uusia telemark-siteitä.
"Huomasin, että vuosien varrellahan tässä on kertynyt yllättävän paljon tietoa lajista, varusteista ja mediasta. Aloin miettiä, että ehkä blogin kautta saisin suodatettua kiinnostavaa asiaa myös muiden tietoon."


Vanha kisajyrä, nykyinen leikkaava vapaalaskija

Johansén on laskenut kantapäät vapaana jo 1990-luvun alkuvuosista lähtien. Kaksi viikkoa kaatuilua ja onnistunut käännös oli oppimisen tapa. SM-kisoissa Johansén huomasi, että kisailu voi olla myös rentoa. Tie vei lopulta maajoukkueeseen, jonka jäsenenä Jönssi kiersi maailmancupia kolmen vuoden ajan.

Vuoret kiinnostivat enemmän kuin kisailu, joten pian hän siirtyi vapaalaskun puolelle. Johansén tunnetaan myös laskupiireissä kuvaajana ja leikkaajana. Medianomiksi valmistunut mies toimi jopa Länsi-Lapin ammatti-instituutissa Torniossa opettajana, kun useampikin vapaalaskija halusi kouluttautua liikkuvan kuvan ammattilaiseksi vuosituhannen vaihteen jälkeen.

Johansén on tehnyt paljon outdoor-aiheisia kuvausprojekteja, kuten koulutyönä kameramiehen roolissa Pulu 12 -laskuleffassa, sekä kuvaajana ja leikkaajana Solid Powdereissa. On taustalla myös Lapin Kulta Freeride Campit ja vapaalaskun SM-kisojen televisioinnit. Nykyisin Johansén tekee eniten leikkaushommia.
"Alunperin aloin leikata, koska olen ollut nörtti 1980-luvulta, ja osasin käyttää kouluun juuri tulleita tietokone-edittejä. Nykyisin koen, että sillä saralla minulla on eniten annettavaa. Ja toisaalta jos haluaisin toimia maailman huipulla esimerkiksi National Geographicin kuvaajana, joutuisi pienten lasten isänä reissaamaan aivan liian paljon.

Nykyisin Johansénin kädenjälkeä voi nähdä rovaniemeläisen Flatlight Creative Housen tuotannoissa, jonka palkkalistoilla tellumiehemme nykyisin on.

 

Jani Johansenin ensimmäinen blogipostaus Kaapista ulos löytyy täältä.

Käyttäjän Relaa kuva

Relaa

Elämä ulkona - Relaa netissä