Setämies ei lepää kesälläkään!

On kesätreenien aika! Suomen sutjakkaimmat hiihtomuumiot, Temppu ja Reuna, kertovat seuraavaksi miten päädytään tilanteeseen, jossa kropassa on ainoastaan aurinkorasvaa. Vaikka naama on kuin natsirikollisella nykyään, voi kehostaan siltä pitää huolta.

Haastattelu tehtiin lähettämällä kysymykset SuksiStudion sähköpostiin jo toukokuun alussa. Kauniisti pyytämällä ja uhkailemalla, että poikien herkän Norjan-reissun kuvamateriaali levitetään vaimojen silmien eteen, suostuivat herrat lopulta toimittamaan vastauksensa. Toisessa kuoressa oli C-kasetti. Piirroksia emme julkaise.

 

Miten treenaatte tulevaa hiihtokautta varten?
Reuna:
Hiihtomannekiinin keho on herkkä instrumentti, jolle ulkoiluvaatesuunnittelijat ovat antaneet tietyt raja-arvot, joissa on pysyttävä.

Jonkin verran silmien salamavalonarkuutta reenataan, ettei mene nahkaluukut kiinni tiukassa paikassa. Sitten taas duckface-ilmeet ja selän notkotukset, eli niin sanottu ryhtiliike tehdään aamuisin kuten talvellakin. Reaktioharjoituksia matkapuhelimen kanssa mahdollisen sponssorin soiton varalta on tehtävä päivittäin. Näistä perusasioista ei voi pitää lomaa.

Baaritiskin yläpuoleisten kehonosien harjoittamiseen lähtee ohjeistus hyötyliikunnan kautta. Grillaa paljon pelkkää kanaa, saat proteiinia. Pidä toisessa kädessä pihtejä ja toisella heiluta 26 kg:n käsipainoa. Vaihda kättä aina kun lisäät sudilla grillauskastiketta. Raejuustoa lisukkeeksi ja raikasta maltoa juomaksi. Isoja haukkareita ei saa, ne on ansaittava.

Suomalaisen miehen ei kannata treenata jalkoja. Kesä on niin lyhyt ja ohuet kepukat siis näkyvissä hyvin pienen ajan. Itelläni tosin pohkeetkin ovat kuin olisi minipossut teipattu polven alle.

 

Temppu: Paksu hauis ei ole itseisarvo, sehän kielii pienestä egosta tai muusta pienestä.

Reuna ei ole vain vielä tajunnut sitä. Ylimääräistä rasvaa ei kannata kantaa mukana, sen tietää mun lisäksi Fitness-Juttakin. Faaraokissalta näyttävä miesvartalo kielii kestävyydestä, eikä se ole huono juttu missään asiassa.

Kyllä vastakkainen sukupuoli hivelee mieluummin nahkaveistosta kuin talipalloa verkkosäkissä. Näin mulle kerrottiin.

 


Kissat ovat kiinnostuneita Setämiehistä.

 

Mitkäs ovat teidän kesälajinne?

Reuna: Enduro eli monttupyöräily on kuningaslaji. Kamat ovat niin kuumat, että kesä tuntuu pidemmältä. Lajissa pärjää hyvin suomalaisella uholla ja kisojen jälkeinen selittely kehittää verbaalisia kykyjä.

Homma on  hyvää vastapainoa vapaahiihtelyn puunhalailukulttuurille, jossa ajetaan lentokoneella tai autolla 3 000 kilometriä vain, että voidaan läpsytellä ekotyylillä johonkin Norjan StorLillaMidnightTindenille. Suomen luonto on kuitenkin parhaimmillaan silloin kun se lentää takarenkaasta taivaalle.

Temppu: Vapaalaskijan kuntohan rakennetaan kesällä, ja nyt ei puhuta mistään ”sovelluksesta” tai Verbier-simulaattorista Hämeenkyrössä, johon nuorempi väki sortuu. 

Ja se näppäilyhomma. Jätkät voivat olla hyviä pitkäkestoisessa sorminäpräilyssä, kun veivaa sovelluksia menemään. Mutta ainoa asia, joka siinä kehittyy, on selän kumaruus. Tästä löytyy varoittava esimerkki omasta lähipiiristä.

Ite tykkään yhdistellä eri lajeja. Mainittakoon esimerkiksi kahvakuula ja melonta. Kuulostaa alussa jotenkin hankalalta, mutta sitä se ei ole. 
Siis: sido kaksi kahvakuulaa melan molempiin lapoihin kiinni napakasti esimerkiksi jeesusteipillä. Näin saat tylsästä melonnasta enemmän irti ja kädet turpoaa isommaksi.

 Entä kesän uudet lajit kuten zumba ja SUP eli stand up paddling?

Reuna: Mä en tanssi muuta kuin hitaita, joten zumba ei rytmiltään ja nitkuttavilta liikkeiltään varsinaisesti sovellu järkimiehen sortimenttiin. Nopeita ja diskoa tanssiessa menee energiaa muutenkin turhaan hukkaan. Hitailla on oikea rytmi ja päämäärä. Lompakko etutaskuun ja tunnelmaan mukaan. 

SUP eli PintaPönötys on lajina kohtuullisen vanha. Jesse Nasaretilainen taisi olla eka veden päällä seisoskellut ja kaveri saikin aika hämmingin aikaiseksi. Honda CRV:n katolla SUP-lauta todella viimeistelisi hiihtomallin rennon mutta jämäkän lifestylekokonaisuuden, mutta kyllä tämä laji saa puolestani jäädä kauppaan.

Temppu: Lavatanssit on asiaa, sitä ei sovi väheksyä. Tunnelma on sama kuin Lyngenissä. Hiki ja paska haisee ja kaikki puhuvat sekavia. Kehuminen ei meinaa loppua millään ja välillä käydään auton takahudlarissa kallistamassa palautusjuomaa.Pieni vinkki kuitenkin kaikille poikamiehille, joilla irtoo suomalainen freeraiderimuija varmasti matkaan.  Naiset tykkää, kun niitä kehuu. Siksi kannattaa kuiskutella sulosanoja muijan korvaan tanssin aikana. Kokeile rohkeasti seuraavaa: ”Noin lihavaks naiseks haisette hirveen vähän hielle.”

Vauhtikestävyyttä pitää reenata myös kesällä, että uskaltaa vetää isolla kaasulla kurun pohjalle saakka. Siihen oiva treenimuoto on tietysti EsiSetä Kalevi ”Häkä” Häkkisen kehittämä auton katolla laskettelu. Tellusiteillä siitä saa vielä haastavamman.

Ja telineitä ja siteitä löysyttämällä saat harjoitteesta vieläkin enemmän irti. Parhaimmillaan pannut tuntuvat seuraavanakin päivässä samaan tapaan kuin vappu Pyhällä, oli monoski tai ei.

Toim huom. Kasetti loppui tähän…

Jatketaan siis tuon suulaamman kaverin kanssa puhelinhaastatteluna.

Kesähiihto, uhka vai mahdollisuus?

Reuna: Menetettyä talvea ei saa takaisin, eli kaikki sieltä vaan arkeen kiinni rohkeasti. Osalle porukasta talvi on kuin kohtu ja sen ulkopuolella vaanii pelottava järjestäytynyt yhteiskunta.

Lyngenin juhannus, kenelle se on?

Reuna: Juhannuksesta en tiedä mutta MagicLodgen tantraviikot on kaikille. Keväällä sain sen käsityksen, että PILKE-tuotantoporukka luuli tantran tarkoittavan vanhempaa tummaa rouvaa, joka sheikkaa randon maailmancupin finaalien jälkimainingeissa Tromssan yössä kollegepyjamahousuihin pukeutuneiden laskuelokuvatähtien kanssa. Mitä ne laittaa siellä lasiin?

Entä millainen on setämiehen juhannustaika?

Reuna: On meillä yksi vakio. Ollaan empiirisesti kokeiltu ja huomattu, että se toimii vuodesta toiseen.

Jos siis juhannusyönä asetat kämmenen tyynen metsälammen päälle ja varovasti kurkkaat, voi lammesta heijastua loppukesän partnerisi.

Milloin laskukausi alkaa?

Reuna: Ski Expoilla marraskuussa. Kun astuu Messukeskukseen ja lähes ventovieraiden ihmisten halailu alkaa, on kausi käsillä. Japaniin on jo kyselty laskuhommiin, mutta ei kai siellä sinkkipäivänä ole muuta tekemistä kun seurata geishojen palloilua kylillä.


Mitä kuuluu KILKE produktiolle? Olette sitä huhujen mukaan kasanneet läpi talven. Keväällä näimme jopa mikrofoneja joissakin Kilkkeen Fb-sivujen herutuspäivityksissä.

Reuna: Jep, koko talvi kuvattiin ja editointipöydän ääressä lopulta päätettiin, että KILKE onkin kuunnelma. Yritetään saada se YLE 1:ltä ulos SkiExpon aikaan, niin jengi voi fiilistellä ja kuunnella sitä korvalappustereoista.

Ääninäyttelijöille laitettiin viestiä fb:n kautta. Nyt näyttäisi siltä, että Sulevi Peltola tulee Tempun rooliin ja Minttu Mustakallio heittää mun kimitykset. Oikeesti tosta meidän videomateriaalista ei saisi kuin maksimissaan Käpy selän takana -tyylisen kesäkuvaelman.


Vielä kesäterveiset Relaan lukijoille?
Bradaksille semmoset terveiset, että tulkaa tasaselle koittaan.

 

Käyttäjän Relaa kuva

Relaa

Elämä ulkona - Relaa netissä