Strength in Numbers veti salin täyteen fillariväkeä

Strength in Numbers -maastopyöräelokuvan Suomen ensi-ilta veti eilen elokuvateatteri Andorran salin täyteen fillariväkeä. Fillarileffan katsominen isolta screeniltä 150 muun pyöräilijän kanssa oli virkistävä kokemus – ja Suomessa harvinaista herkkua. 

Monipuolisesti lajia lähestyneestä elokuvasta saattoi jokainen poimia inspiraatiota omaan ajamiseensa. Vauhdikkaita polkuja ajettiin niin Sveitsissä, Nepalissa kuin Pohjois-Amerikassakin, isoja droppeja ja hyppyjä heiteltiin Utahissa ja viihdyttävää dirttimeininkiä nähtiin Kaliforniasta. Kuvauksiin oli käytetty rahaa reilusti, sillä helikopteri pörräsi useammassakin kohteessa.

Downhill-ammattilainen Matti Lehikoinenkin ehti kisareissujensa välissä paikalle. Miestä miellytti etenkin Post Office -dirttipätkä Kaliforniasta. Myös Fort Williamin maailmancupissa kuvatuista kisalaskuista saattaa Lehikoiselle olla hyötyä, sillä nyt mies näki, minkälaisia ajolinjoja muutamat kilpakumppanit viime kesänä ajoivat. Lehikoinen on mukana ensi viikolla samaisella Fort Williamin radalla Skotlannissa ajettavassa maailmancupissa.

Katsomossa istui Lehikoisen lisäksi kaksi muuta Red Bull -urheilijaa – joille pyöräily tosin oli lajina vielä hieman vieras. Lumilautailijat Eero Ettala ja Juuso Laivisto nauttivat näkemästään, mutta pitivät menoa hurjana.

"Kyllä lautailu on safetympää", Ettala kommentoi spontaanisti.

Mikäli Strength in Numbersin eilinen näytös jäi väliin tai haluat fiilistellä elokuvaa uudelleen, on se mahdollista jo tänä iltana: elokuva streamataan online-lähetyksenä 24.5. kello 22  (21 CET) osoitteessa redbull.com/bike 

Kyseessä on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä elokuva kokonaisuudessaan samaan aikaan kymmenien tuhansien muiden pyöräilijöiden kanssa. 

Perjantaina 25.5. elokuva julkistetaan BlueRayllä ja DVD:llä sekä iTunes Storessa.

Strenght in Numbersin Suomen ensi-illan järjestivät Relaa ja Red Bull.


Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=40782.0

Antti Laiho