Suomalaislaskijat menestyivät hienosti Riksgränsenin PM-kisoissa

Eilen Pohjois-Ruotsissa ei paukkunut skumppapullojen korkit, vaan maistui siideri - mutta vain vähän. Lumilautailija Mikaela Hollsten nimittäin voitti Riksgränsenin PM-kisojen naisten sarjan. Viimeinen finaali kisailtiin torstaina, ja lumilautailevan perheen nuorempi kilpailija vei voiton yhteispistein 20,58. Toiseksi sijoittui  Sara Hultman 18,08 pisteellä.

"Totta kai nyt tuntuu hyvältä! Karsinta ei mennyt hirveän hyvin, mutta finaalilaskut olivat sujuvia."

Kilpailut käytiin kolmena päivänä. Ensin karsinta ja sitten kaksi finaalipäivää. Naiset laskivat ensimmäisenä, ja siitä saattoi olla arvaamatonta hyötyä Mikaelalle.

"Johdin naisten sarjaa ennen viimeistä päivää. Aamulla oli vähän kiire haikata ylös, mutta se oli varmaan hyvä, koska en ehtinyt jännittää. Yleensä mietin vähän liikaa laskuja."

Hollstenin PM-kisaura on ollut nousujohteinen, sillä aiemmin hän on kilpaillut kerran miesten sarjassa, viime vuonna hän sijoittui naisten lautasarjassa toiseksi ja nyt irtosi jo voitto.
"Laskin ne linjat, jotka olin suunnitellutkin laskevani. Karsintalaskussa otin vähän selän kautta, mutta finaalilaskut menivät hyvin. Vähän varovasti, mutta sujuvasti kuitenkin."

Kommenttien jälkeen edessä oli vielä juhlien päätösbileet. Korkkaatteko suomipossella shampanjaa?
"Ei taideta, siiderillä vaan. Huomenna on pitkä ajomatka kotiin, ja lupasin ajaa ensimmäisen vuoron, kun Nikke sitä pyysi."

 

 

Niklas Hollstenilla nousujohteinen kisa

Mikaelan isoveli Niklas Hollsten laski kovatasoisen lautasarjan neljänneksi. Hän jäi 21,91 pisteellään 0,77 pistettä kolmossijasta.
"Oli siistit kisat, aika rankkaa tosin, kun piti haikata niin monta kertaa ylös. Ekan päivän jälkeen olin kokonaispisteissä seitsemäs, toisena viides ja lopputuloksissa neljäs, joten pakko kai olla tyytyväinen."

Kisalaskut ja -pisteet vaihtelivat eri laskujen välillä melkoisesti. Välillä pisteitä tuli, vaikka lasku tuntui Niken mielestä menneen huonosti. Hollsten suunnitteli viimeiseen laskuun tupladroppia, mutta haikkaaminen oli vienyt jaloista jo parhaat voimat.

"Eka rani meni hyvin, otin 10 metrin dropin ilmeisesti ainoana lautailijana ja otin sen hyvin alas. Viimeisessä laskussa aioin ottaa tupladropin, mutta en vaan jaksanut enää."

Telemark-sarjassa Joonas Karhumaa toisti viimevuotisen kakkossijansa. Karhumaa keräsi finaalisarjassa paremmat pisteet kuin voittaja Per Jonsson, mutta karsintakierroksen piste-ero turvasi Jonssonille vajaan pisteen etumatkan lopputuloksissa. (Karhumaa 29,6 - Jonsson 30,3.)

 

Lisätietoja: Bigmountain.se

Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=40726.0

Arttu Muukkonen