Tee se itse: Vaellusahkio

Teksti ja kuvat: Antti Aatsinki

Ahkion materiaaliksi valitsin 6.5mm koivuvanerin ja 2mm/8mm polyeteenin. Vanerista tulee laidat ja perä ja polyeteenistä pohja (2mm) ja jalakset (8mm). Ahkioon tulee tietysti myös suojapeite, joka kiinnitetään laitoihin alumiinilistan avulla. Lisäksi teen vielä vetoaisat ja vetovyön.

Mitat ovat:

Pituus:              160cm
Pohjan leveys:    35cm
Leveys päältä:    43cm
Laidan korkeus: 15cm

Rakentaminen

Kuten kuvista näkyy niin laitojen alareunaan liimasin n. 2.5cm suikaleet vaneria. Tämä sen vuoksi, että yksinkertainen vaneri on liian ohutta pohjamuovin kiinnitykseen. Liimana käytin veneisiin tarkoitettua epoksia. Valmiina on siis, laidat, perä, välituki ja keulapuu. 


Tukikaaria on lisätty ja laitojen yläreunaan on liimattu vahvike. Vahvikkeen tarkoitus on helpottaa reunaan tulevan alumiinilistan kiinnitystä.

Ahkio sai pintaansa 2K epoksimaalin.

Alumiinilistojen kiinnityksen suunnittelua.

Lista taipui paikoilleen yllättävän helposti. Pohja/jalakset kiinnitin ruuveilla ja liimalla. Ruuvien jako 120mm. Liimana käytin PL400 rakenneliimaa. Liima on halpaa ja tarttuu polyeteeniin kohtuullisesti. Liima toimii samalla tiivisteenä.

Rungosta tuli jäykkä ja kevyt (6.5kg). Seuraavaksi suojapeitteen teko ja aisojen kiinnityksen suunnittelua.

Runko viimeistelty, aisat ja suojapeite tehty. Seuraavaksi vuorossa vetovyö ja poikittaistuki aisoihin. Suojapeitteeseen olen suunnitellut myös taskuja ulkopuolelle.

Tässä vaiheessa kaikki palaset alkaa olemaan valmiina ja pieni testauskin suoritettu. Nyt vain odotellaan reissua tunturiin.

Kenttätesti

Neitsytmatka suoritettiin Ruotsin tuntureilla. Hiihtomatkaa kertyi noin 40km(puolet ylämäkeä). Ahkio luisti ja toimi muutenkin oikein hyvin. Ahkion paino oli n. 45kg. Tuo aisojen välituki ei kuitenkaan toiminut vaan rapsahti poikki heti alkumetreillä. Tämän jälkeen laitoin aisat ristiin ja homma toimi hyvin. Jos aisoja aikoo käyttää "kehikkona" ei ahkion pään kiinnityksissä saa olla joustoa, muuten käännöksissä välitukeen kohdistuu niin kova vääntö ettei sitä mikään kestä.Pohjassa olevia jalaksia aion myös pyöristää etupäästä paremman kääntyvyyden saamiseksi. Nyt puree niin tiukasti hankeen, että käännöksissä meinaa jatkaa suoraan.

Artikkelisarja: 
Käyttäjän Relaa kuva

Relaa

Elämä ulkona - Relaa netissä