Vanha täynnä vapaalaskijoita

Vapaalaskuiltamat on jännittävä tapahtuma järjestää. Aina etukäteen epäilyttää, että tuleeko kukaan paikalle, mutta taas nähtiin, että kyllä, vaiva kannatti, ja saimme aikaan hyvät hulinat.

Tänä vuonna Relaan, Pyhän ja Patagonian Vapaalaskuiltamat harppasi ison askeleen kohti tuntematonta, kun tapahtumapaikka vaihdettiin Astoria-salista Vanhalle ylioppilastalolle. Komea sali saatiin myös uudessa paikassa, mutta aika paljon lisää tilaa täytettäväksi. Riski kannatti, sillä puolenyön aikaan 1000 paikan narikka oli täynnä. Wow.

Vaikka ammattitaitoinen henkilökunta lapioi takkeja narikkaan täydellä tahdilla, kertyi alkuillasta Vanhan eteen hieman jonoa. Siirsimme ensimmäisen elokuvan, eli Xavier de le Ruen This Is My Winteriä, alkuaikaa kolmella vartilla myöhäisempään. Kun Xavier, ohjaaja Guido Perrini ja valokuvaaja Tero Repo astuivat lavalle kertomaan elokuvan taustoista, oli salin istuinpaikat täynnä parvea myöten.

 
Jono kiemurteli pitkin Aleksanterinkatua vielä ennen kahdeksaa.


Xavier de le Rue näppäili tunnelmia lavalta. Allekirjoittanut taka-alalla. (Kuva: Guido Perrini)

 

Kuvakisassa komeita esityksiä

Mahtavan leffan jälkeen aloitimme Nietos Photo Challengen, ensimmäistä kertaa tänä vuonna järjestetyn kuvakilpailun. Kategorioita oli kaksi, avoin ja kutsukilpailu. Joel Nykterin niin sanottu nistivideo tulee tällä viikolla Relaan ja Nietoksen sivuille, samoin kaikki muutkin esitykset. Avoimen sarjan palkintojenjaon jälkeen oli vuorossa kutsukilpailu.

Kutsukilpailun taso oli kova, kuten tuhannen euron pääpalkinnon kisassa pitääkin olla. Oli huikeaa saada jakaa niin paljon rahaa yhdellä kerralla. Voiton vei tiukan yleisöäänestyksen jälkeen lautapuolen guru Rami Hanafi, ja kaljalippiksellä iltaan varustautunut Tero Repo jäi toiseksi vaivaisella yhden äänen marginaalilla. Nämäkin esitykset nähdään verkossa jo tällä viikolla!


Rami Hanafi, Tero Repo ja Jan-Erik Blomberg muodostivat kutsukilpailun kolmen kärjen.


Suksisalin tunnelmia...


Yhdysvaltain Renossa käsin valmistuvat Momentin sukset herättivät kiinnostusta.


Laskupiireissä hevi on suosittua, myös sellohevi.


Mikä ei kuulu joukkoon? Tai miten se joukko nyt sitten määritellään.

 

All.I.Can ja Suksisalin tunnelmia

Sherpa Cinemasin All.I.Cania on pidetty monissa arvioissa vuoden hienoimpana laskuelokuvana. Kuten moni vapaalaskubileissä aiemmin ollut tietää, saattavat tunnelmat olla iltakymmenen aikaan jo kohtuullisen sumuiset. Tätä perinnettä vasten oli hienoa nähdä, että All.I.Can piteli täyden juhlasalillisen katsojia paikallaan koko 70-minuuttisen kestonsa ajan.

Tänä vuonna lanseerasimme uuden kuvakisan ohella myös Suksisalin. Vanhan yläkerrassa olikin omat hulinansa, kun kauden suksiuutuudet olivat esillä laajalla rintamalla ja dj Dalion soitti taustalla mukavaa lounge-musiikkia. Eikä Sauna-pipojen seinä tai pipomallit näyttäneet tylsiltä. Suksisali tuntui olevan hyvin pakattu, joten ensi vuodeksi suunnittelemme jo lisätilan ottamista käyttöön. Edelleen tosin ihmettelen, että mikä se lumimies oikein oli...

Ilta jatkui vauhdikkaasti myös eri puolilla Vanhaa. Salissa jatkui dj-show, ja molemmat kuppilat viihdyttivät jengiä puoli neljään asti.

Hurjan iso kiitos kaikille paikalle tulleille! Tuntuu, että yhteisö vastaa, kun sitä huhuillaan. Ja ehkä ajankohtakin on vuodenkierrossa optimaalinen tällaisille juhlille. Tapahtumasta rohkaistuneena uskallan luvata, että ensi vuonna jatketaan!

 

Jäikö mieleen kehitysehdotuksia? Otamme vastaan palautetta, jotta saamme tehtyä iltamista ensi vuonna vieläkin paremmat. Palautetta voi postata Iltamien säikeeseen Keskusteluissa tai maililla osoitteeseen arttu at ulko fi. Kiitos!

Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=38072.0

Arttu Muukkonen