Vapaalaskija Tanner Hall aikoo kisailla vähän ja pitää paljon hauskaa

Freeski-laskijat Tanner Hall, Phil Casabon ja Henrik Harlaut saapuivat keskiviikkona Helsinkiin esittelemään yhteistä elokuvaansa The Education Of Stylea.

Yli 200 katsojaa oli pakkautunut Intersportin takaosaan katsomaan reilun puolen tunnin elokuvaa. Triolle Helsinki oli nopea pysähdys. He olivat tiistai-iltana vielä Skotlannissa, ja torstaina kolmikon matka jatkuu Annecyyn, Ranskaan.

Haastattelimme Tanner Hallia. 29-vuotias vapaalaskija on kärsinyt useita vuosia loukkaantumisista, mutta ensi talvena hän aikoo olla jälleen kovassa tikissä. Muutaman kisan lisäksi hänen tärkein tavoitteensa on pysyä terveenä ja päästä laskemaan paljon. Eikä hän aio ikinä käyttää pillifarkkuja.


Phil Casabon, Henrik Harlaut, Tanner Hall ja Rafael Regazzoni matkalla elokuvanäytökseen. Kuva: Arttu Muukkonen

Hei Tanner, mitä kuuluu? Miltä Helsinki näyttää?
”Kiitos, hyvää. Helsingissä oli kreisi meno, tosi paljon porukkaa! Olimme aika yllättyneitä, koska emme nähneet aluksi sitä tilaa, vaan katsoimme, ettei täällä ole välttämättä hirveästi jengiä. ” (Kolmikko jakoi nimikirjoituksia noin 1,5 tuntia leffan jälkeen.)

Millaista on ollut kiertää järjestämässä leffanäytöksiä? Olette olleet liikenteessä jo lähes puolitoista kuukautta.
”On ollut hullun siistiä! Mielestäni on hyvä promota tällaista leffaa, joka on hieman erilainen kuin kaikki muut pätkät nykyään. Haluamme näyttää, että laskeminen on hauskaa ja miten iloitsemme siitä. Olen myös saanut aika paljon tältä lajilta, on kiva antaa jotain takaisinkin.”

 
Casabon ja Harlaut ovat noin 10 vuotta nuorempia kuin sinä. Mitä opetit talvella heille? Entä mitä he sinulle?
”Kaikkien näiden onnettomuuksien jälkeen täytyy sanoa, että kyllä mestarista on tullut oppipoika. Jätkät näyttävät missä nyt mennään, mutta he saavat minut tuntemaan nuoreksi ja tekemään juttuja, joista en ole aiemmin tykännyt.

Toisaalta ehkä olen voinut näyttää jätkille vähän tietä, että kannattaa tehdä omaa juttuaan välittämättä muista. Itse tein omaa reittiäni aikanani, jolloin ei ehkä ollut samalla tavalla malleja erilaisilla tavoille tehdä asioita. Kunnioitan poikien valintaa hypätä pois isoista produktioista ja tehdä mitä he haluavat – ja nyt oli oikea aika tehdä leffa yhdessä.”


Pitkän päivän reissannut Hall otti lepoa, kun muut järjestelivät hotellihuonevarauksia. Kuva: Arttu Muukkonen

Olympialaiset ovat mahdollisuus,
mutta ensin keskitytään laskemiseen

Mitä olympiaunelmallesi kuuluu?
”Noo, en tiedä. Aiemmin olin ehkä enemmän kiinnostunut, mutta nyt olen jonkin aikaa ajatellut, että haluan pitää hauskaa. Kaikki tuntuvat olevan niin paineissa siitä, että pitää vain treenata ja treenata ja vetää rani hyvin. Eihän siitä laskemisessa ole kyse, vaan hauskanpidosta!

Pidän näiden jätkien mentaliteetista, että keskitytään nauttimiseen ja tekemään sitä mitä huvittaa. Aion mennä kyllä takaisin kisoihin, mutta ei minulla ole liikaa tavoitteita. Haluan takaisin suksille, olla terve ja nauttia laskemisesta niin paljon kuin mahdollista.”
 
On ollut huhuja, ettet mahtuisi välttämättä USA:n maajoukkueeseen ja olet sanonut, että vaihtaisit mahdollisesti kansallisuuden jamaikalaiseksi. Missä joukkueessa haluaisit kisata?
(Naurua.) ”Eiköhän se ole USA.”

Aiotko keskittyä ensi talvena kilpailemiseen?
”Jonkin verran, mutta en paljon. Ajattelin osallistua isoihin kisoihin, kuten X Games, Dew Tour, jotkun Grand Prix´t ja maailmancupin kisat. Mutta toinen tärkeä juttu on X Games Real Snow, jossa teemme 90 sekunnin klipit. Videot julkistetaan European X Gamesissa (maaliskuussa). Se on iso projekti, mutta siinä nuo. Muuten lasketaan paljon.”Rafael Regazzoni pitää Suomen lippua, kun Hall kirjoittaa nimikirjoitustaan lahjaksi annettavaan lippuun Intersportin takahuoneessa. Kuva: Arttu Muukkonen

Yhteistyön loppuminen Red Bullin kanssa ei harmita

Onko sinulla laskettelumaailmassa henkilöitä, joita ihailet tai arvostat?
”Yksi isoimmista on Glen Plake. Kasvoin katsellen hänen videoitaan ja seuratessani hänen meininkiään. Hänellä on oikea asenne, sellainen pahis-meininki. Ennenkin jotkut olivat aina sellaisia kilttejä, mutta Plake poltti tupakkaa, joi viinaa ja rellesti. Siinä oli jotain vetoa. 

Pidän tyypeistä, joilla on luonnetta, eikä mitään Lamborghinilla ajelua. Jotkut tykkää siitä, mutta minä en.”

Yksi kovimmista on ehdottomasti myös Kye Petersen. Hän on paras, hän tekee mitä haluaa. Reilit, parkit, tuplavoltit, vuoret, kaikki menee.”


Olit pitkään Red Bullin laskija, mutta nyt se diili loppui. Mitä tapahtui?
”No, Red Bullin tyyli ja minun tyylini eivät enää kohdanneet. Jos katsoo heidän tiimiään, on siellä vain nuoria, joilla on hurjan kova tavoite menestyä kilpailuista. Tuntuu, että Bull ei ole kiinnostunut tästä lajista ja kulttuurista, vaan siitä, kuka on palkintopallilla. He ajattelevat vain nykyhetkeä, mutta mielestäni on tärkeää katsoa kokonaisuutta.

Minulla on muitakin suunnitelmia kuin kisat. Toki he tekevät paljon isoja juttuja, mutta oli minun aikani mennä eteenpäin. Olin lopettamassa yhteistyön heidän kanssaan joka tapauksessa, mutta he ehtivät pudottaa minut ensin – oikeasti.”


Miksi nousussa on aina hyvä olo, mutta alas tullessa tuntuu, ettei kukaan välitä?
”Fuck man, en tiedä. Mitä tämä kysymys tarkoitaa? Hmm. Sanotaan, että on kivaa kun menee ylös, ennen kuin tulee alas. Et pääse alas ellet ole ollut ylhäällä.”


Käytätkö pitkiä kalsareita, kun lasket?
”Kyllä. Totta kai. Talvella tietysti, kesällä en.”


Milloin aiot alkaa käyttää pillifarkkuja? Nehän ovat olleet muodissa jo jonkin aikaa.
”Fuck. En koskaan. En aio koskaan käyttää niitä. Haluan, että asioilla tuolla alhaalla on tilaa liikkua vapasti. En ymmärrä, miten joku voi käyttää tiukkoja vaatteita. Siellähän on herran jumala penis ja kivekset, en halua runnoa niitä, sillä muuten en voi saada lapsia. Mitä jos toinen… (perustelu jatkuu pari minuuttia.) Lisäksi jos putoaa reilin päälle jalat harallaan, tiukoissa housuissa sattuu. Löysissä ei.

Ei sillä, pidän tiukoista housuista, kunhan en ovat naisten päällä.”

 


Kymmenes leffanäytös, Tanner Hall esittelee pätkän ja muut laskijat. Kuva: Arttu Muukkonen

 

Ei new school, eikä old school, vaan real school

Miksi kirjoitat kaiken caps lock päällä Twitter-tililläsi?
”Koska se on minun tyylini. Et ole ensimmäinen joka kysyy, mutta vastaus on yksinkertainen: se on tyylini. Kirjoitan sillä tavoin, olen aina kirjoittanut, ainakin niin pitkään kuin muistan. Jengi voi lopettaa kyselyn, please. Se on tyylini. ”


Oletko jo old school?
”En missään nimessä. Olen oikea koulu, real school.”


Osaatko jo laskea slopestylea?
”Täh. Olen jo tehnyt sitä aiemmin.”


Aiotko alkaa kilpailla Candide Thovexia vastaan Freeride World Tourilla?
”En, en usko. Teemme yhdessä X Games Real Snow´n, mutta keskityn muuten paippiin, koska se on hauskaa.

Tällä hetkellä paipissa ei ole tyyliä, joten on kiva mennä kisoihin mukaan ja katsomaan, voiko itse vaikuttaa mihinkään. Se on siistiä.”Nimmareita sai kirjoitella käden kipeäksi. Kuva: Arttu Muukkonen


Kaikki nimikirjoituksen pyytäjät saivat haluamansa. Kuva: Arttu Muukkonen

Paljonko nostat penkistä? Monta leukaa menee? Poltatko? Syötkö läskiä?
”Varmaan 65 kiloa. Noin 30. Poltan. Syön terveellisesti, Whole Foodsia (amerikkalainen luomu- ja terveellisen ruoan kauppaketju).”


Onko helpompi pokata kun sanoo, että on parkkilaskija vai vapaalaskija?
”Häh, eihän sillä ole mitään väliä, tärkeintä on hyvä itsetunto ja pitää tietää miten puhutaan! Voit olla vaikka katupummi ja viedä hienoja mimmejä, jos tiedät mitä teet ja miten peli etenee. Ei sillä ole mitään tekemistä laskemisen kanssa.”


Kun heräät aamulla, tunnetko, että olet rikkonut joitakin paikkoja?
”Kyllä, tuntee sen jollakin puolella kroppaa, mutta se tulee iän kanssa. Mutta kun lämmittelee hyvin, on kroppa taas valmiina. Kun tulee vanhemmaksi, pitää olla tietoisempi ja huolellisempi, ei sen kummempaa.


Olet sanonut, että vuorilla saa parhaat fiilikset. Sieltäkö sinut löytää tulevaisuudessakin, ei parkista?
”Todellakin. Tykkään laskea kaikkialla ja kaikissa ympäristöissä, mutta Brittiläinen Kolumbia ja Alaska ovat ehdottomasti suosikkipaikkojani, joissa viihtyy aina.”


Nimmareiden lisäksi kaverikuvat olivat kovaa kamaa. Kuva: Arttu Muukkonen

 

 

Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=41853.0

Arttu Muukkonen