Vapaalaskufestivaalit 2017

Vapaalaskufestivaalit pidettiin tänä vuonna poikkeuksellisesti Messukeskuksessa Helsingin Pasilassa. Perinteisestihän nämä festivaalit ovat olleet Wanhalla ylioppilastalolla, joka on tehnyt tapahtumasta hyvinkin intiimin ja lämminhenkisen. Pelkotila oli siis, ettei tapahtumasta tulisi Pasilan betoniviidakon mukainen kylmähkö messujen jatke. Relaa saapui paikanpäälle vähän jälkeen puolenpäivän kolmen hengen voimin välittämään tapahtuman tunnelmia eteenpäin.
 
Arttu vetämässä tunturivisaa!
 
Vapaalaskufestivaalien alue oli rajattu puulavoista rakennetuilla seinillä, kuten jo sosiaalinen media etukäteen meille näytti. Tämä toimi loistavasti rajaavana elementtinä muusta messuhumusta, mutta samalla toi mukavan lämpimän ympäristön itse festivaaleille. Keskelle aluetta oli rajattu lava puheita varten ja tuoteständit olivat reunoilla.
 
Ape Majava jakamassa kokemuksiaan!
 
Viime vuodesta tutut tuotemerkit olivat läsnä, kuten Black Crows, Pezl, Atomic, Salomon ja tottakai Pyhä Wurst, sekä monet muut! Mukava oli myös nähdä White Balance porukkaa, sekä illan pääsponsorit Pyhä, Scandinavian Outdoors, sekä Peak Performance. Lisäksi mitäpä olisi Vapaalaskufestivaalit ilman vapaalaskukirjan vahvaa läsnäoloa tai lumivyöry.fi:n huolehtivaa otetta. Positiivisena yllätyksensä oli Kyrö Distelleryn tarjoilu, vaikkakin allekirjoittaneen makunystyröitä hiveli jälleen kerran Knee Deep. Jos ei baaritiskiä lasketa, niin Puuppolan Sukset olivat illan yleisömagneetti. Olihan suksiverstas saanut kuulema hyvän tilauskannan tapahtumasta! 
 
Janin kädentaidot esilleä
 
Kino Pyhä oli kerrassaan valtava. Johtavan tuottajan Arttu Muukkosen mukaan tämä leffateatteri kykeni palvelemaan reilusti yli tuhat katsojaa ollen sen hetken pohjoisen Euroopan suurin näyttämö. Katsomo täyttyi mukavasti. Paikalle oli saapunut useita satoja ihmisiä seuraamaan mm. lyhärikisaa. Lyhärikisassa käytiin kova kamppailu kärjen kesken. Voiton vei Timo Karisen Sequence 01, joka oli kirjaimellisesti lyhytelokuva. Kannattaa katsoa, jos et ole vielä nähnyt. Kankaan koko, kuvanlaatu ja audiot olivat mainiot. Jos mikään aikaisemmista niin tämä vakuutti varmasti viimeisimmätkin epäilijät siitä, että tapahtuma on ottanut askeleen oikeaan suuntaan. Kaikki oli vaan isompaa ja parempaa, kuin ennen ja ennen kaikkea leffoista nautittiin mukavasti istuen. Teatterin puolella oli myös juomatarjoilut!
 
Artic Lights oli loistava kokemus Kino Pyhässä!
 
Vapaalaskufestivaalit ylittivät kaikki odotukset. Hieman sieltä täältä katsottuna alkuillan aikana ohi viilettävä tuottaja näytti aavistuksen stressaantuneelta, mutta selkeästi juhlakansan ilo tarttui myös isäntään illan mittaan. Tälle tapahtumalle täytyy nostaa hattua ja varsinkin hiihtokeskusliiton jättäytyessä pois Goexposta, messut olisivat olleet laskukansalle laimea kokemus ilman Vapaalaskufestivaaleja. Seuraavaan tapahtumaan Relaa suosittelee pitäytymään hyväksi havaitussa formaatissa.
Artikkelisarja: 
Käyttäjän Markku kuva

Markku