Vapaalaskutapahtuma FreeKing Ride Iso-Syötteellä

Suomen eteläisimmällä tunturilla on perinteisesti kilpailtu vapaalaskijoiden kesken tammikuun viimeisenä viikonloppuna jo vuosikaudet. Tapahtuma on kerrasta toiseen kerännyt joukon innokkaita laskijoita, joille hyvä meininki ja yhdessä tekeminen ovat olleet etusijalla. Suomen lumisimpana alueena hyvät maastot omaava Iso-Syöte on sopii tapahtuman järjestämiseen mainiosti.

Kesällä 2013 hiihtokeskus investoi vapaalaskurinteeseen ja sen yhteyteen rakennettiin Suomen ensimmäinen vapaalaskupuisto, Iso-Syöte FreeridePark. Puiston isänä ja rakentajana toimi Kimmo ”Skipe” Oivo, joka sai idean Euroopassa nähneistään vastaavista. Puiston punaisena lankana oli tukea olemassa olevia maastonmuotoja rakentamalla sinne erilaisia hyppyreitä ja droppaus-lavoja, jotka tarjoavattarjoaa kaikille oman tavan ilmaista itseään laskemalla. Materiaalit valittiin tarkoin sopimaan alueeseen, käytössä oli pääosin puuta. Freeride Park.

Myös vuoden alun perinteinen vapaalaskutapahtuma tuunattiin sopimaan uuteen puistoon. Se sai nimekseen FreeKing Ride ja ensimmäiset kisat laskettiin tammikuussa 2014. Kilpailussa haluttiin silloin ja halutaan edelleen saattaa vanhan liiton vapaalaskijat ja uusi koulukunta yhteen kaikille sopivassa ja hauskassa muodossa. Tässä ollaankin onnistuttu hienosti, Syötteellä on nähty vuosien saatossa niin kansallisia kuin kansainvälistä menestystä saavuttaneet Mart Berendi, Tuukka Terva-aho, Paul Siljama ja Nipwitz-laskuporukka.

Skipe on toiminut kilpailuissa vastuuhenkilön ja järjestäjän roolissa. Hänelle FreeKing Ridessä mukavinta on ollut tapahtuman kokonaisuuden onnistuminen saattamalla yhteen eri välineiden, sukupuolten- ja sukupolvien edustajat. “Myös Syötteen alueen yrittäjien ja palvelujentarjoajien saumaton yhteistyö tapahtuman eteen on ollut palkitsevaa” Oivo kertoo.

Tänä vuonna kilpailuissa on ensimmäistä kertaa Junnu-sarja. On hienoa saada mukaan innokas nuori laskijajoukko jolle harvemmin järjestetään tapahtumia! “Suomessa on loistava nuori sukupolvi taitavia laskijoita ja on ilo saattaa he yhteen vanhemman koulukunnan kanssa, yhteistyö auttaa kaikkia kehittymään” Oivo lopettaa.

FreeKing Ride lasketaan Iso-Syötteellä 30.1.2016. Vapaalaskuvälineet  tuo testiin Oululainen Lajikumppanit. After Ski vietetään Romekievarissa ja kilpailun jälkeen porukka siirtyy yhteiseen illanvietoon Hotelli Iso-Syötteelle. Tapahtumasta nähdään livelähetys Relaa.comissa.

Lisätietoja osoitteessa: 

http://syote.fi/iso-syote/vapaalasku

 

https://www.facebook.com/freekingride/ 

Geolocation
Käyttäjän plajunen kuva

plajunen

Petteri on innokas leijalautailija, maastopyöräilijä, softakehittäjä ja Relaan tekninen tonttu.