Vesisuksitesti Messilässä

Kun huhtikuisena lauantaina herää sateenropinaan, ei aivan ensimmäisenä tule mieleen hiihtopäivä Messilässä. Tällä kertaa ennakkoluulo kuitenkin osoittautui vääräksi: visiitti Camun jo kolmatta kertaa Messilässä järjestämään uutuussuksien testitapahtumaan oli varsin mukava.

Messilässä oli kokeiltavana ensi kauden vapaalaskusuksia Armadalta, K2:lta, Movementilta ja Völkliltä sekä splitboardeja Atomicilta ja Voilelta. 

"Eniten kiinnostusta herättivät noin 100–110 mm leveät yleistyökalut. Esimerkiksi Movement Trust, K2 Sidestash ja Völkl Mantra olivat koko ajan menossa ", kertoo Mika Oksanen Camusta.

"Lisäksi paljon huomiota saivat Atomic Tracker ja Marker Duke -siteet sekä splitboardit, joita kaikkia Messilässä pääsi testaamaankin."

 

 

Suksien ohella testaajia kiinnostivat mm. Atomicin Tracker -siteet.


Testaajia kertyi päivän mittaan lähes sata, mikä yllätti tapahtuman järjestäjät. Ne, jotka olivat mäkeen tulleet, olivat siis varsin aktiivisia.

Suksien ja lautojen ohella testitapahtumassa oli mahdollisuus tutustua myös GoPron kameroihin. 

 

Piipparikisa oli nuorten miesten juhlaa. 


Oheisohjelmana iltapäivällä järjestettiin etsintäkisa lumivyörypiipparilla. Kartanon pihamaalle oli piilotettu kaksi laitetta, jotka kilpailijoiden piti löytää mahdollisimman nopeasti.

Kisa osoitti, kuinka helppokäyttöisiä nykyaikaiset piipparit ovat. Koko kisan nopeimman ajan sai Lauri Pyrhönen, joka tutustui tapahtumassa pikabriiffillä koko laitteeseen ja sen toimintalogiikkaan ensi kertaa. Silti hän etsi kaksi laitetta kohtalaisen laajalta alueelta reilussa puolessatoista minuutissa. Kisan toiseksi nopein, Max Salonen, oli hänkin piipparinkäytön ensikertalainen.

Keltanokkien nopeat ajat olivat toki yllätys, mutta ehdottomasti positiivinen sellainen. Nykyaikaiset piipparit, kuten kisakäytössä ollut Ortovox S1+, ovat erittäin helppokäyttöisiä. Tämä helppokäyttöisyys on ehdottoman hieno asia: todellisessa etsintätilanteessa huomioitavia asioita ja stressitekijöitä on niin paljon, että piipparinkäyttö ei saa viedä yhtään liikaa huomiota.

 

Välinetestien ja piipparikisailun lomassa ehdittiin turista tuttujen kanssa – ja syödä makkaraa. Sitä testaajien suihin upposi kaikki mukana olleet 120 pötkylää.

Grillikausi on siis avattu!

 

 

------------------------- 

Piipparikisan kärkikolmikko:

1. Lauri Pyrhönen 1.36

2. Max Salonen 1.38

3. Marko Jäntti 2.12

Kiitos kaikille osallistujille!

 

 

 

 

 

 

 

 

Geolocation
Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=40432.0

Antti Laiho