Vetoketju rikki? Vetoketjun korjaus tai vaihto on hyvä vaihtoehto uudelle vaatteelle

Teksti: Lauri Raittila/Shelby, Kuvat: Lauri Raittila ja Joel Kauppinen

Vetoketju rikkoutuu usein ensimmäisenä vaatteissa tai varusteissa. Useimmiten kyseessä on vetoketjun kelkan kuluminen, mutta toki ketju voi rikkoutua muutenkin. Tyypillisin vetoketjun ongelmatapaus on järeä kuoritakki, jossa on vettähylkivä 6 mm spiraalivetoketju. Tällaisessa takissa on lähes varmaa että vetoketju kuluu ennen kuin takki on muuten käyttökelvoton. Usein takin käyttöaikana joutuu vaihtamaan kelkan useammin kuin kerran, ja ketjuosa yleensä kestää jopa kauemmin kuin takki, jos kelkat vaihdetaan ajoissa ja huolellisesti.


Kuva: Joel


Vetoketjusanasto


1. alapinni, 2. laatikko, 3. kelkka, 4. lippa, 5. vedin. Kuva: Joel


Ylästoppari. Kuva: Joel

Mikä vialla?

Vetoketju kuluu normaalissa käytössä. Eniten kuluva osa on kelkka. Likaisessa ketjussa se kuluu nopeammin, samoin kovasti voimaa käytettäessä. Kulunut kelkka on väljä ja se ei enää sulje vetoketjua ollenkaan tai kunnolla. Jos vetoketju ei sulkeudu tai se avautuu itsekseen väärästä kohdasta ja ketjuosa näyttää ehjältä, kannattaa kokeilla kelkan vaihtamista. Ketju voi vielä toimia kohtuullisesti pienellä väkivallalla, mutta voimakeinoilla voi rikkoa ketjun korjauskelvottomaksi. Kelkka kannattaa siis vaihtaa heti, kun ongelmia ilmenee. Vetoketjusta tulee usein kuin uusi uuden kelkan myötä. Uuden kelkan hinta on noin euron.


Kulunut kelkka ei enää sulje ketjua kunnolla. Kuva: Joel

Ensiaputoimenpiteenä voi väljää kelkkaa puristaa pihdeillä tiukemmaksi, jos uutta kelkkaa ei ole heti saatavilla. Kelkka voi kuitenkin hajota kokonaan, ja kannattaakin varautua vaihtamaan kelkka ennen seuraavaa reissua vaikka kelkan tiukentaminen olisi korjannut ongelman.


Kelkan puristaminen tiukemmaksi saattaa toimia ensiaputoimenpiteenä. Kuva: Joel

Jos vetoketjusta puuttuu vain lippa, mutta kelkka on muuten vahingoittumaton, voi lipan korjata narulla, vetimen jatkeella tai tarkoitukseen tehdyllä lipalla. Erityisesti automaattisesti lukittuvien ketjujen kanssa tulee katsoa, ettei käytä liian paksua narua, sillä se estää lukituksen toiminnan ja vetoketju saattaa aueta itsekseen.

Rikkoutunut vetoketju on vaihdettava kokonaan, jos ketjusta puuttuu hammas tai spiraali on irronnut tai muuten vioittunut. Samoin jos avoketjun alapäässä oleva pinni tai laatikko on irronnut tai vahingoittunut, koko ketju on vaihdettava.


Tästä ketjusta puuttuu hampaita. Kuva: Lauri


Tämä spiraaliketju on irronnut kankaasta. Kuva: Joel

Jos vetoketjunauhaa kankaassa kiinni pitävät ompeleet ovat purkautuneet, on ne usein mahdollista ommella kiinni. Samoin irtoavat laminoidut vetoketjusaumat voidaan ommella, jos saumavarat ovat riittävät. Vetoketju tulee vaihtaa, jos ketjun reunakangas on rikkoutunut. Rikkoutunut vetoketjunauha purkautuu helposti eikä kestä käyttöä.

Laadukkaissa ulkoiluvaatteissa käytetään lähes yksinomaan YKK:n valmistamia vetoketjuja. Tämä on hyvä juttu, sillä kelkat ovat merkkikohtaisia. Toisinaan erimerkkinen ketju ja kelkka sopivat yhteen, mutta toiminta on voi olla tahmeampaa ja kestoikä lyhyempi. YKK:n kelkkoja ja ketjuja saat Shelbyltä.

Takin kuluneen kelkan vaihto on yksinkertaista (kuvat: Lauri)

1. Poista kelkan puoleinen ylästoppari. Pienet kärkipihdit tai sivuleikkuri toimii stopparista riippuen parhaiten.

2. Poista vanha kelkka ja aseta uusi kelkka tai kelkat (kaksisuuntaisen ketjun kyseessä ollessa molemmat vanhat kelkat kannattaa vaihtaa).

3. Testaa toiminta sulkemalla ketju noin puoleen väliin.

4. Asenna uusi ylästoppari puristamalla se paikalleen pihdeillä.


Kelkan vaihto muihin kuin takkien vetoketjuihin on työläämpää

Vaatteiden taskuketjujen ja reppujen vetoketjujen kelkkojen vaihto on hieman hankalampaa, sillä ompeleita joutuu purkamaan, jotta vetoketjun pään saa esiin. Vetoketjun kelkan saa tarvittaessa paikalleen kummastakin päästä ketjua, mutta se on selvästi helpompaa suljetusta päästä. Lopuksi tietenkin täytyy ommella puretut ompeleet kasaan.

Ketjun vaihtaminen avoimen pään kautta

Esimerkiksi teltoissa on yleensä helpompi päästä käsiksi ketjun avoimeen päähän. Ensiksi poista stopparit tai muu este, joka on vetoketjun alapäässä. Vedä kelkka ulos niin että ketju jää kiinni. Työnnä uusi kelkka ketjuun samoin päin kuin alkuperäinen, vedä samalla vetoketjun puoliskoja erilleen. Joskus on tarpeen spiraalikärkien katkaiseminen, jotta saa kelkan menemään ketjuun perä edellä.

Vetoketjun vaihto, kun ketju on rikki

Vetoketjun vaihto on periaatteessa yksinkertaista, pura vetoketju irti saumoista ja ompele uusi ketju tilalle. Vuorikankaat, täytteet, alavarat ja saumateipit kuitenkin muuttavat tilanteen hankalammaksi. Pahimmillaan voi joutua purkamaan puoli takkia, että saa ketjun vaihdettua alkuperäisen ketjun paikalle. Jos vetoketjun vaihto tuntuu liian vaikealta omille taidoille, voi kysyä apua korjausompelijalta. Jos vetoketjun ulkonäöllä ei ole väliä, uuden ketjun voi ommella kiinni vanhaan ketjuun.


Tähän koko lahkeen mittaiseen vetoketjuun on tehty ompelemalla stoppari ja suljettu rikkinäinen monon kohdalla oleva spiraaliketju. Kuva: Joel

Jos korjattavassa kappaleessa on saumateippiä, voi sen irrottaa silitysraudan avulla. Sopiva lämpötila on n. 150°C tai kaksi pykälää. Tarkat arvot riippuvat teipistä (ja silitysraudan termostaatista). Lämmitä teippiä ja irroita teipin pää. Kun teippi on päästä irti, voit vetää sen pikkuhiljaa irti silitysraudan reunaa vasten. Varo ettet revi teippiä irti, vaan irrota teippi lämmittämällä liima. Teipin irrottaminen ilman riittävää lämpöä irrottaa helposti vedenpitävän kalvon kankaasta. Saumateipeistä lisää Shelby nettisivuilla.

Repuissa on vetoketju ommeltu usein niin, ettei ketjua voi helposti vaihtaa jälkikäteen. Tällöin repun korjausta kannattaa kysyä suutarilta, sillä usein heidän koneillaan pystyy ompelemaan paikkoihin, jotka ovat tavalliselle ompelukoneelle mahdottomia. Jos tällaisiin vetoketjuihin haluaa vaihtaa kelkan kotikonstein, voi asentaa uudet kelkat katkaisemalla ketju läheltä saumaa (n. 1.5cm päästä) ja ujuttaa uudet kelkat tästä kohdasta. Kun kelkat ovat paikoillaan, lukitse vetoketjun puoliskot ompelemalla ketjun puoliskot tiukasti yhteen stoppariksi. Katkaisukohdan voi peittää esimerkiksi liimapaikalla.


Koteloihin, taskuihin ja reppuihin ketjun vaihtaminen voi olla vaikeaa. Kuva: Joel

SHELBYOUTDOOR.COM

Artikkelisarja: 

Anonyymi