Vetskari rikki, takissa reikä? Artikkelisarja auttaa

Relaa julkaisee kolmiosaisen juttusarjan ulkoiluvaatteiden ja –varusteiden korjauksesta ja huoltamisesta. Artikkelit tuottaa Shelbyn väki. Voit myös ehdottaa omaa aihetta kolmanneksi artikkeliksi.
Shelbyn Birgit, Heikki ja Lauri pyörittävät liikettä.

Ensimmäinen artikkeli kertoo vetoketjuihin liittyvistä ongelmista. Milloin koko vetoketju on vaihdon tarpeessa, ja milloin ja miten pärjää helpommilla ja halvemmilla ratkaisuilla. Artikkelista saat parhaat vinkit vetoketjun vaihtamiseksi itse. Vuotaako vaatteesi saumat tai onko kalvo revennyt? Toinen artikkeli käsittelee kuorivaatteiden vaurioiden korjaamista ja huoltoa.

Kolmatta artikkelia varten lukijoita pyydetään esittämään aihetoivomuksia. Lukijoiden toiveista valitaan sopivimmat äänestykseen ja eniten ääniä saanut aihe toteutetaan. Aihetta voit ehdottaa tästä. Tykkäämällä ja seuraamalla Relaan ja Shelbyn Facebook-sivuista pysyt kuulolla artikkelisarjasta.

Shelby Outdoor

Shelby Outdoor on Oulussa Tuirassa sijaitseva ulkoiluvaatetuotteiden, retkeilyvälineiden ja mittatilausvaatteiden erikoisliike. Kauppa on tunnettu siitä, että sieltä löytyy paljon erilaisia tarvikkeita ja vaateosaamista. Valikoima on vaikuttava etenkin kankaiden, vetoketjujen sekä solkien ja muiden nippeleiden osalta. Hyllyssä on myös laaja valikoima polkujuoksu- ja retkeilytuotteita sekä mm. erityislujia lankoja ja kaavoja vaatteiden tekemiseksi. Kaupalla on luonnollisesti verkkokauppa.


Hyllystä löytyy lumiturvallisuusvälineitä, nousukarvoja ja liimaa karvojen huoltamista varten.

Shelbyn historia ulottuu 2000-luvun alkuun, jolloin Zach Shelby huomasi, ettei Euroopassa ole helposti saatavilla ulkoilukankaita ja materiaaleja. Pienimuotoinen toiminta alkoi Oulun yliopiston partiolippukunta Soopan kololta käsin. Pian nettikauppaa pyöritettiin Kaijonharjun varastotukikohdasta, ja 2006 vuoden alussa avattiin Tuiran kivijalkamyymälä. Nykyisin päivittäisessä toiminnassa on mukana kolme henkilöä, Birgit, Heikki ja Lauri. Shelby muutti loppukesästä 2016 Tuirassa isompiin tiloihin ja päivitti kesällä 2017 markkinointinimen muotoon Shelby Outdoor. Uusi nimi kuvaa entistä paremmin toimintaa.

Vastausta kysymykseen, mikä on ollut erikoisinta, mitä liikkeestä on kysytty, Heikki ja Lauri pohtivat hetken. Kaikenlaista tarvetta on ollut, mutta muutamaan kertaan on kysytty ilmatyynyaluksen tyynykangasta. Toki sitäkin saa, mutta pieni erä voi olla kallis hankinta.

Liikkeen myynti koostuu lukuisista pienistä artikkeleista. Verkkokaupan kautta tuotteita myydään myös ulkomaille, pääasiassa Eurooppaan lähialueille, mutta kaikille mantereille on tilauksia toimitettu. Etelämantereelle tosin mutkien kautta. Shelbyssä suositaan valikoimassa lähellä tehtyjä korkealaatuisia tuotteita. Valikoimaan otetaan mieluummin Euroopassa kuin kiinassa valmistettuja tuotteita. Se auttaa myös takaamaan, että tuotteet on valmistettu asianmukaisissa olosuhteissa ja ympäristö huomioiden. Pienen liikkeen ei ole mahdollista valvoa valmistajien alkulähteiden tuotanto-olosuhteita. Kaupan omassa vaatetuotannossa ympäristö huomioidaan mm. hävikin minimoimisena. Esimerkiksi merinopaitojen hukkapalat käytetään lapasien tuotannossa.


Nippelivalikoima on häkellyttävä.


Vetoketjuja löytyy moneen makuun.

Shelbyn mittatilausvaatteet valmistetaan kaupan yhteydessä olevissa tiloissa. Suosituin Shelby-tuote on kalsarit, jotka ehkä raaskii riisua jo juhannuksen korvilla. Asiakas voi vaikuttaa vaatteiden yksityiskohtiin ja suunnitella itselleen mieleisen tuotteen esimerkiksi jääkiipeilyyn.


Oma vaatetuotanto toimii putiikin kanssa samoissa tiloissa.

Shelby toivottaa tervetulleeksi vierailemaan Tuiran liikkeessä tai verkkokaupassa. Se on aktiivisesti mukana myös monissa tapahtumissa, kuten NUTS Ylläs Pallaksella ja monissa paikallisissa ulkoilutapahtumissa.


Shelbyn löydät Tuirasta.

Ehdota artikkelin aihetta tästä.
Tutustu valikoimaan: www.shelbyoutdoor.com

Artikkelisarja: 

Joel Kauppinen