Viikonlopun Bicycle Film Festival esittelee pyöräilyä ja urbaania kulttuuria Helsingin keskustassa

Helsingissä jo kolmatta kertaa järjestettävä Bicycle Film Festival tuo jälleen urbaanin pyöräilyn Helsinkiin. Tulevana perjantaina ja lauantaina järjestettävä festivaali koostuu neljästä elokuvanäytöksestä ja kaksista iltabileistä. Tapahtumapaikkana on viime vuoden tapaan Lasipalatsin Bio Rex.

BFF 2014 tarjoaa laajan katsauksen pyöräelokuvakulttuuriin. Ensimmäistä kertaa Suomessa on luvassa muun muassa pitkä elokuva, kun festivaali avataan maantiepyöräilyn dopingiin kantaaottavalla Clean Spirit -dokumentilla Tour de Francesta. Uutta on myös lauantaina retkipyöräilyyn keskittyvä Travel a Bike -näytös. Pelkkää skenetystä ei siis ole edessä, vaikka lähettilaukkujakin yleisön joukossa varmasti vilkkuu.
"Vaikka BFF:n lyhärikooste on tavallaan tapahtuman kruununjalokivi, odotan innolla myös näitä uusia näytöksiä, koska ne uudistavat ja monipuolistavat kokonaisuutta", sanoo tapahtuman tuottaja Markku Jussila.

Vihdoin myös suomalaisväriä

Pyöräilyleffoja tehdään Suomessa hyvin vähän. Niinpä onkin kiinnostavaa, että BFF:ssä nähdään myös suomalaista osaamista, sillä perjantai-illan myöhäisnäytös Bicycle Stories sisältää elokuvan Push to Pedal, jossa näkyy Pelagon fillareita ja kameran edessä pyöräilemässä ja skeittaamassa on myös Pete Ruikka.
"Pete on tulossa perjantaina paikalle kertomaan Fuerteventuran pyöräskeittiretkestään. Uskon, että perjantain näytös on yhtä kova kuin lauantaina perinteisesti odotetuin Bicycle Shorts -näytös."


Goldsprint-kisa on aina huikeaa katseltavaa.Bio Rexin terassilla on loppukesästä vielä lämmintä.


Iltabileissä pyöräkisaa ja New York + Helsinki -disco

Perjantai-iltana leffanäytösten jälkeen on luvassa jatkobileet ja Goldsprint-pyöräkilpailu. Goldsprintissä poljetaan pystyyn tuetuilla pyörillä rullien päällä alle minuutin tiukkoja rutistuksia. Laitteisto ja koko konsepti on pyöräharrastajien itse kehittämä kokonaisuus. Niinpä tällaisia kisoja nähdään paljon ravintoloissa ja pyöräjengin illanvietoissa eri puolilla maailmaa.
"Goldsprint on hauskaa ja jännittävää katsottavaa, sillä leikkimielisyydestään huolimatta kisoissa näkee aika kovia suorituksia. Musiikki on polkemisen rytmiin liittyen luonnollisesti punkia ja kunnon metelirockia", Jussila kuvailee.

Lauantai-iltana Bio Rexin yläkerta muuttuu New York + Helsinki -discoksi. Luvassa on pienimuotoinen valokuvanäyttely New Yorkin katutunnelmista ja musiikista vastaavat dj:t Jacedonia ja Wille-R.


Viikonlopun ohjelma ja pääsyliput

Perjantain 29.8 näytökset:
18.30-20.15 Näytös 1 - Clean Spirit (maantiepyöräilyä ilman dopingia)
21.30-23.00 Näytös 2 - Bicycle Stories (mukana myös Pelagon pyöriä)

Loppuillasta Goldsprint -kisat ja bailut


Lauantain 30.8. näytökset:
18.30-20.15 Näytös 3 - Travel on a Bike (retkipyöräilymeininkiä)
21.30-23.00 Näytös 4 - Urban Bike Shorts (BFF:n päänäytös, paljon laadukkaita lyhytelokuvia)

Loppuillasta New York + Helsinki disco, dj:t Jacedonia & Wille-R


Liput

Pääsyliput 10e/näytös, (nettiennakko 9e/näytös). Ennakkomyynti Pelago pyöräkauppa.
Koko viikonlopun kisapassi sisältäen kaikki näytökset ja sisäänpääsyn juhliin 33 e, (nettiennakko 30 e).

Lisätietoa myös tapahtuman Facebook-sivulta.

Arttu Muukkonen