Vinkkejä kesäulkoiluun messuilta - GoExpo 2013

Vuosittaiset GoExpo-messut kokoavat Helsingin Messukeskukseen liudan ulkoiluharrastuksia saman katon alle. Ulkoilijaa houkutellaan esimerkiksi pyöräilyllä, retkeilyllä, melonnalla ja kalastuksella. Kattaus kuulostaa kiinnostavalta, mutta kaikkia aineksia ei välttämättä kannata panna samaan soppaan. GoExpo on turhankin sekalainen kokonaisuus, sillä siihen on lisätty vielä golfia, jalkapalloa ja kuntoiluakin.

Relaa käveli Messukeskuksen läpi ja poimi mahdollisesti ulkoilijaa kiinnostavia asioita.
 

29-tuumaiset täysjoustot rulettavat

Messukeskuksen pyöräkattaus on vaatimaton. Paikalla ovat vain muutamat tavallisimmat merkit ja niiden rinnalla pari tuoretta pikkumerkkiä. Valikoima ei ole kovin kattava tai kiinnostava. Messuilta puuttuvien hyvien pyörämerkkien lista on yhtä pitkä kuin paikalla olevienkin.

Pyöräpuolella on yksi selvä trendi ja se näkyy jopa Messukeskuksen otannassa. 29-tuumaiset täysjoustot ovat suosittuja. Niitä on tarjolla enemmän kuin pienipyöräisiä. 29-tuumaisia xc-painotteisia täysjoustoja löytyy jo joka merkiltä.

Isojen maasturien lisäksi messuilla näkee uudemmista tuotteista lähinnä maantiepyörien Shimanon Ultegra Di2:n. Kiinnostavia erikoisuuksia ovat Zambikesin bambupyörät ja Suomeenkin rantautunut Rose Bikes. Rosen pyörät ovat kauniita moniin muihin merkkeihin verrattuna.

Pyöräosaston yhteydessä on myös Pyöräkrossiparkin kanssa suunniteltu bmx-krossirata sekä pieni polkupyörien kokeilualue. Molemmissa on tilaa muutamalle polkaisulle. Messukeskuksen krossirata soveltuu tilanpuutteen vuoksi vain bmx-pyörille eikä sitä voi oikein käyttää maastofillarien pumptrackina.


 

Kalastus värittää messuja

Helmikuussa järjestetut Venemessut esittelivät laajasti vesiulkoilulajeja ja myös SUP-melontaa. SUP-melonnan tarjonta onkin jäänyt GoExpossa vähäiseksi. Suppailu on hyvä kesämökkien rantavesien kuntoilumuoto. Kesämökkien luvatussa maassa olisikin voinut olla kysyntää isommalle määrälle SUPeja myös GoExpossa.

Messukeskuksessa ovat vesilajeista paremmin esillä kalastus ja sitä tukeva melonta. Paikalla on muutamia isoja kanoottikauppiaita, mutta heidän tarjonnassaankin korostuu messujen kalastuspainotuksen seurauksena kajakkikalastus. Toki joitankin meri-, retki- ja koskikajakkejakin on esillä. Pienessä melonta-altaassa on muutamia melontanäytöksiä.

Relaan toimittaja ei ole kunnon kalamies, mutta silti Messukeskuksen kalastuskattaus vaikutti muita ulkoilulajeja paremmalta. Vapoja, värikkäitä vieheitä ja vielä värikkäämpiä perhoja oli runsaasti esillä. Uistelualtaitakin oli useita testaamisen helpottamiseksi.


 

Muutamia retkituotteita

Retkeilyn osalta Messukeskuksen tarjonta on lähempänä Citymarketin tai Stockmannin satunnaisotosta kuin edes suurimpien ulkoiluvälinekauppojen valikoimaa. Retkeilytuotteiden vuoksi messulle ei kannata mennä. Retkeilytuotteiden rinnalla paikalla on onneksi muutamien retkeilymatkakohteiden edustajia.
 

Ulkoilumessuja kaipaillaan

GoExpo ei ulkoilijan, retkeilijän tai pyöräilijän näkökulmasta ole mikään must. Messuajan voi käyttää paremmin vierailemalla muutamassa pyörä- tai ulkoiluvälinekaupassa. Aikaa säästyy samalla niin, että ehtii viikonloppuna harrastamaankin.

Kesäulkoilusta puuttuu toistaiseksi SkiExpon vastine. SkiExpo keskittyy selvästi lumilajeihin, jolloin ne voidaan esitellä kattavasti. GoExpo on SkiExpoon verrattuna sillisalaatti, ja se jää runsaudessaan pintapuoliseksi. Erämessut taas järjestetään vain joka toinen vuosi ja siellä kattaus on nimen mukaisesti metsästyksessä ja eräharrastuksissa.

Nähtäväksi jää onnistuvatko toukokuiset, ensimmäistä kertaa järjestettävät, Outdoor-messut Myyrmäessä korjaamaan tilannetta.

Geolocation
Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=44826.0
Käyttäjän Relaa kuva

Relaa

Elämä ulkona - Relaa netissä