Vuoden pyöräilijän Kaisa Lekan poiminnat fillarifilmifestarin ohjelmistosta

Kaisa Leka on tehnyt miehensä Christofferin kanssa pitkiä ulkomaille suuntautuneita pyöräretkiä. Niiden fiiliksiä on välitetty muille kehuttujen sarjakuvakirjojen avulla. Pyöräilystä on tullut Kaisalle niin olennainen sisällön lähde, että häntä voi sarjakuvapiirtäjän tai graafikon sijaan pitää polkupyöräilijä-sarjakuvapiirtäjä-graafikkona. Kaisa Leka valittiin Vuoden pyöräilijäksi vuonna 2012.

Lekojen ensimmäinen pitkä pyöräretki kulki Suomen halki Jäämerelle. Toinen reissu Porvoosta Nizzaan kiteytyi massiiviseksi Tour d'Europe pyöräsarjiseepokseksi. Tänä keväänä julkaistu uusin kirja Expedition No.3 taas kertoo pariskunnan kolmannesta Islannin ympäri pyöräillystä matkasta.

Viime kesänä Kaisan ja Christofferin pyörät imivät maantietä Murmanskissa. Tälläkin hetkellä Lekat ovat pyöräretkellä:

“Harmillisesti emme pääse osallistumaan Bicycle Film Festivaliin, koska olemme heinä–elokuun pyöräilemässä Baltian maissa, Puolassa ja Ukrainassa. Festivaalin ohjelma näyttää tosi hyvältä, toivottavasti monet pääsevät paikalle!”

New Yorkin teemanäytös torstaina 26.7.

“New York on yksi lempikaupungeistamme, vastustamattomia ravintoloita, mahtavia kirjakauppoja ja vuosi vuodelta enemmän pyöräilijöitä ja pyöräkaistoja. Teemaillassa on kaikkea meille matkakuumeisille: hurjia fillarilähettejä, klassisia maantiepyöriä, skeittari Mark Gonzales,... “

Fillarifilmibrunssit lauantaina 28.7. ja sunnuntaina 29.7.

“Kasvisruokaa ja pyöräilyleffoja! Mitä muuta ihminen voisi kesäaamuna tarvita? Mysli- ja sämpylätankkauksen jälkeen voisi lähteä vaikka polkemaan Vanhaa Kuninkaantietä pitkin Porvooseen.”

Line of Sight -elokuvan Euroopan ensi-ilta lauantaina 28.7.

“Line of Sightin veret seisauttavaa traileria on tuijoteltu netissä jo moneen kertaan, ja ihmetelty, onko kuvaajakaan selvinnyt ilman vakavia ruumiinvammoja. Kirskuvat jarrut ja vihaiset autoilijat on pakko nähdä valkokankaalta!“

 

Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=41061.0
Käyttäjän Relaa kuva

Relaa

Elämä ulkona - Relaa netissä