Yli tuhat vapaalaskijaa on yhtä kuin hyvä juhlat Vanhalla

Sanotaan, että ihmiset tekevät juhlat. Niin myös viime perjantaina Vanhalla ylioppilastalolla, kun yli tuhat vierasta kansoitti Helsingin ydinkeskustan arvokkaan bilepaikan Relaan, Pyhän ja Peak Performancen isännöimissä Vapaalaskuiltamissa.

Nyt jo toista kertaa Vanhalla järkätyissä juhlissa oli hieno tunnelma, vaikka puolueellinen olen sitä ehkä arvioimaan. Mutta koska ohjenuoranamme on järjestää sellaiset juhlat kuin joissa itse haluaisimme olla, oli illalle varattu muutama yllätys.

Ensimmäinen tempaus löytyi jo ulkoa, kun Skiexpon tarjoamaa glögiä jaettiin koleassa säässä. Jos et itse ehtinyt nauttimaan glögistä, voit olla iloinen muiden puolesta: glögitiimimme jakoi yhteensä yli 700 annosta lämmintä juotavaa.

Molemmat suksisalit olivat yhteishengestä lämpiminä, kun alkavan talven uutuustuotteet olivat esillä hyvin laajasti. Uusien vaatekertojen lisäksi suksia riitti taivuteltavaksi asti, samoin kypäräkameramerkit Contour ja GoPro esittelivät uusia mallejaan vierekkäisissä televisioissa.

Baarissa kaikki viskit lähtivät edulliseen hintaan. Jos loppuillan savuntuoksuisesta tiskistä voi jotain päätellä, oli tarjousta hyödynnetty tehokkaasti.


Baareissa riitti juttuseuraa. Kuva: Antti Ruohonen

 

 


Kutsusarjan voittaja Junnu Laine ja toiseksi sijoittunut Rami Hanafi. Kuva: Antti Laiho

Juhlasalissa useita ensi-iltoja ja hienoja video- ja kuvaesityksiä

Välillä käytiin myös katsomassa juhlasalin esityksiä. Noin 400 litraa popkorneja teki kauppansa, kun isolla valkokankaalla näytettiin Niklas ja Mikaela Hollstenin Hisslös Movie, Xavier de le Ruen talvesta kertovassa White Noise - ja kolmaskin lyhäri oli maailmanluokan tarinankerrontaa.

Ilta huipentui omalla tavallaan Pyhän tarjoamaan Nietos Photo Challengeen, jossa kotimaiset taiturit kisailivat video- ja kuvaesityksillään. Pienen äänestyssäädön jälkeen saimme avoimen sarjan voittajaksi Aaro Korhosen, jonka kotimainen puuteripätkä keräsi äänet ulkomailla kuvattujen nenän edestä. Viikonloppu Pyhällä kelpasi voittajalle, samoin Peak Performancen laskuvaatteet toiseksi sijoittuneelle Ajelutiimille.

Kutsusarjassa taso oli myös erittäin korkea. Eniten ääniä keräsi Pyhältä Chamonix´hin kuvateoksensa kautta katsojat vienyt Junnu Laine. Iso shekki ja voittohuudahdus kertoivat, että näitä kuvatöitä ei tehdä puolihuolimattomasti.

(Nietos Photo Challengen kutsusarjan teokset julkaistaan netissä marraskuun lopulla.)

 

Illan pitkästä elokuvasta vastasi Teton Gravityn Alaskasta kertova The Dream Factory. Jotkut olivat jo ehtineet silloin baarien puolelle, mutta upeat maisemat pitivät silti runsaasti katsojia istuimillaan.

Ilta jatkui hyvillä huminoilla aamuyölle asti. Viimeiset sankarit ohjattiin kohti majoituksiaan puoli neljän aikaan. Sitten hommat kasaan ja kohti expoja, kuka kuinkakin reippaana.

Kiitos kaikille iltamiin osallistuneille! Baarihenkilökunta kiitteli mukavaa, iloista ja rentoa juhlakansaa, jolle brenkku niin sanotusti maistui, mutta järjestyshäiriöt puuttuivat – saman teemme me järjestäjät.

Ja ensi vuodeksi olemme jo kehitelleet kaikenlaisia uusia mukavia juttuja.

(Keräämme palautetta Iltamista. Voit antaa palautetta täällä. Kiitos.)Maskotit kisailemassa Relaan osastolla. Kuva: Artturi Kröger


Relaan osastolla oli yli kymmenen omin käsin tehtyä suksiparia tai lumilautaa. Kuva: Arttu Muukkonen

Relaan expo-osastolla hakkuja, puusuksia, piippareita – ja pettymys

Relaa oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana Skiexpoilla Pasilan Messukeskuksessa saakka. Halusimme tarjota foorumilaisille elävän kohtauspaikan, ja siinä taisimme onnistuakin. Relaan osastolla komeili paitsi tukki, jolta käsin saattoi hakku-urheilla, myös hyvä valikoima itsetehtyjä suksia, lumilautoja ja vieläpä monoski'kin. Ne pysäyttivät messukävijän jos toisenkin. Lisänä oli piippareiden testauskenttä.

Hakkuroikunnan suosio oli jälleen väkevää Relaan lokakuussa järjestämän Helsinki Adventure Nightin tapaan. Hantaakeihin oli jonoa, ja pian Petzlin Ergoissa paitsi roikuskeltiin, myös kiskottiin leukoja! Messujen sitkein roikkuja Kimi pysyi hakuissa 2 minuuttia ja 34 sekuntia. Leuanvetoennätyksestä vastasi 13-vuotias Sakari tuloksella 25.

Relaan osastolla koettiin myös suuren urheilujuhlan tuntua. Hiihtokeskusmaskottien hakuissa roikkumisen Pohjoismaiden mestaruus meni kaksoisvoitolla Ruotsiin. Ykköseksi puristi Hoovedgubben, kakkoseksi Benny Bäver. Pronssi meni Suomen ja Ylläksen - zeniläistä fokusta uhkuneelle - Yllis-porolle.

Jos expoilla oli kivaa, miksi osastoltamme poistui myös pettyneitä messuvieraita? Siksi, että Relaan messuorganisaatio oli tehnyt kardinaalimunauksen ja jättänyt tarrat hommaamatta. Lupaamme täten jokaiselle osastolla pistäytyneelle lippispäiselle pikkupojalle, että skarppaamme ensi vuodeksi! 

Expoteksti: Artturi Kröger

 

Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=42519.0

Arttu Muukkonen