Syystreffit Seitsemisessä

 

Siskojen syystreffeillä suunnattiin Seitsemisen kansallispuiston poluille  

Siskojen syystreffit vm. 2014 sisälsivät niin perinteitä kuin uusiakin tuulia. Itse syksyisen mökkireissun lisäksi ainakin vähän perinteikäs oli kokoontumisen sijainti Seitsemisen kansallispuistossa, jossa edellisen kerran yövyttiin samaisella Kortesalon vuokratuvalla pari vuotta sitten hiihtovaelluksella. Kinosten ja -30°C pakkasten sijasta ilma oli tällä kertaa lokakuulle tyypillisesti harmaa ja enemmän tai vähemmän sateinen, yhden Siskon sanoin "mitä mahtavin ulkoilusää"! 

Seitsemisessä oli tällä kertaa mukana parisenkymmentä Siskoa ja yhteensä meitä on nykyään jo melkein pari sataa ympäri Suomen. Syystreffien osanottajat olivat pääsääntöisesti matkanneet paikalle akselilta pääkaupunkiseutu-Tampere-Jyväskylä mutta paikalle oli löytänyt myös pari lappeenrantalaista. Mukana oli ilahduttavan monta "uutta" Siskoa jotka osallistuivat ensimmäistä kertaa Siskojen yhteiseen tapahtumaan.

Metsän ihmeitä

Lauantaina tutustuimme Seitsemisen luontoon polkuja ja pitkospuita pitkin, osa polkujuosten ja muut vähän rauhallisempaa tahtia. Yhteinen lounastauko Liesjärven laavulla nostatti paikalle sattuneen sienestäjäkaksikon kulmakarvoja ja suupieliä, kun kerroimme Outdoor Siskojen tarinaa. 

Pitkin päivää kartanlukijat unohtuivat porukan hännille kuvaamaan ja ihastelemaan syksyisen suoluonnon ääniä, tuoksuja ja maisemaa. Alla joitakin kameran muistikortille kertyneitä otoksia liukuvärjätyistä maisemista ja heijastuksista suolammissa. 

Seitsemisessä asustaa myös erityisen ahkera majavapopulaatio. Yhden jos toisenkin lammen rannalla lojui majavan kaatamia puunrunkoja ja näkyi matkalla muutama patokin. Arkoja otuksia ei kai kukaan onnistunut näkemään itse teossa, lähimmäksi päästiin ehkä puoliksi kaadetun koivun kohdalla. 

Retkiruoan luksusta - tortilloja ja lettuja! 

Ulkoilupäivän päätteeksi saunottiin leirikoulutilan pihasaunan erinomaisissa löylyissä ja syötiin porukalla tortilloja ja retkiruoan aatelia eli lettuja. Tästä opiksi että tortillaletut lämpenevät hetkessä suoraan puuhellan levyllä mutta lettujen paisto on parempi hoitaa kaasulla!

 

Illallisen lomassa kuultiin yrityksiä tiivistää omat lajit max. kahteen päälajiin (tämä taisi onnistua peräti yhdeltä meistä, eli joukkomme on mahtavan monipuolinen ja laajasti innostunut ulkoilun ja liikkumisen eri muodoista!) sekä hauskoja ja hurjia juttuja menneiltä reissuilta niin Grönlannista, Costa Ricasta kuin kotimaan saaristosta ja tuntureilta. Uusien tuttavuuksien ja yhteisten kiinnostuksenkohteiden innoittamana viikonloppuna suunniteltiin useita tulevia aktiviteetteja, mm. 

- perinteeksi muodostunut talvinen hiihtovaellus, tai ehkä paremminkin hiihtovaelluksia kun sekä kohteita että nykyisin myös porukkaa riittää useammalle reissulle,
- polkujuoksulenkkejä pääkaupunkiseudun metsissä,
- talviyöpymisen treenausta lähimaastossa, ja
- maastopyöräilytreeniä keväälle.  

Illan jatkuessa kuultiin lisäksi mm. haave Päijänteen soutamisesta päästä päähän. Näillä suunnitelmilla ja tällä porukalla on hyvä jatkaa! Tulisi nyt vain sitä lunta... 

Kuvat: Kirsi M ja Jenni A. Teksti Kirsi M. 

Käyttäjän Kipakka kuva

Kipakka

Mava
Re: Syystreffit Seitsemisessä

Loistavaa! Oli mukava piipahtaa, vaikka käynti jäikin vähän lyhyeksi. :)