Kaoottista reissusuunnittelua kaamoksen kurimuksessa

 

Lennän Bangkokiin kahden viikon päästä.

Vatsanpohjassa muljahtaa, kun reissu nousee mieleen. Töiden ja harrastusten lomassa reissun etukäteissuunnittelu on ollut välillä stressaavaa, enkä ole täysin vakuuttunut, että olen ajatellut ennalta kaikkea tärkeää. On varmasti asioita, joita pitäisi vielä selvittää ennen lähtöä...

Onneksi moni asia kuitenkin on jo selvillä.

Lähden Helsingistä 5.12. ja saavun Bangkokiin seuraavana päivänä eli vietän itsenäisyyspäivää itsenäisesti Thaimaassa matkustellen. Varasin Airbnb-palvelun kautta yksiön, joka sijaitsee mukavasti Bangkokin keskustassa. Ensin katselin sohvasurffauskontakteja, mutta päädyin lopulta omaan asuntoon. Saisin suuremmalla varmuudella nukkua hyvin ennen pyöräilyä ja muutenkin mennä ja tulla miten halusin. Matkatavaroiden levitteleminen pitkin poikin jonkun toisen olohuonetta tuntui ajatuksena tuskaiselta.

Alusta asti minulle on ollut selvää, etten aloittaisi pyöräilyäni Bangkokista, koska en ole itsetuhoinen. Niinpä ajattelin vuokrata tai ostaa pyörän Bangkokista ja matkustaa pyörän kanssa junalla Phetchaburin kaupunkiin, joka sijaitsee 150 kilometriä Bangkokista lounaaseen, hyvän matkaa pahimpien ruuhkien ulkopuolella. 

Sain kuitenkin kuukausi sitten vinkin hyvästä pyörävuokraamosta Hua Hinissä, joka on vielä toiset 150 kilometriä Phetchaburia etelämpänä. Hetken ajatusta pyöriteltyäni tajusin, että pyörän vuokraaminen Hua Hinistä tekisi kaikesta paljon helpompaa. Voisin viettää Bangkokissa aikaa valmistautuen matkaan ilman ylimääräistä stressiä pyörän hankkimisesta tai sen kuljettamisesta juna-asemalle Bangkokin hulinassa. Matkustaisin junalla Hua Hiniin asti, etsisin pyörävuokraamon ja jatkaisin matkaani sieltä pyörän selässä etelään kohti Surat Thania. Hyvällä lykyllä saisin vielä jättää pyörävuokraamoon ne tavarani joita en tarvitsisi pyöräreissullani, kuten talvitakin ja -saappaat sekä urheilukassin. Takin ja saappaat voisin kyllä jättää jo lentokentälle, jos säilytys ei maksa maltaita.

Pyöräilyni määränpäähän, Koh Phanganin saarelle, on laivayhteys kahdesta kaupungista: Chumphonista ja etelämpänä sijaitsevasta Surat Thanista. Jos pyöräilen Hua Hinista Chumphoniin asti, matkaa kertyy 316 km. Jos taas jatkan Surat Thaniin asti, mittariin napsahtaa reilut parisataa kilometriä lisää. Tuntuu hyvältä tietää, että jos jossain vaiheessa matkaa Surat Thani alkaa tuntua tavoittamattomalta, riittää että pyöräilen Chumphoniin asti. Jos tilanne on vieläkin onnettomampi, voin hypätä pyöräni kanssa junaan tai bussiin. Joka tapauksessa paluumatkalla nousisin pyöräni kanssa junaan ja palauttaisin sen Hua Hiniin hyvissä ajoin ennen paluulentoani Bangkokista 27.12.

Pyöräilyreittini noudattelee Tour de Thailandin, thaimaalaisen hyväntekeväisyyspyöräilyn, reittiä. Sain reitin käsiini mainion englanninkielisen bicyclethailand.com -sivuston kautta. Kirjoitin elokuun lopulla foorumille viestin, jossa pyysin reittivinkkejä rauhallisille pikkuteille välille Phetchabur - Surat Thani. Parin päivän päästä yksi sivuston ylläpitäjistä vastasi viestiini ja liitti vastaukseensa ladattavat reittitiedostot. Nyt reittikartat komeilevat Google Mapsissa. Ainoastaan Chumphonin ja Luang Sanin välillä on reilun sadan kilometrin sokkopätkä, jonka joudun säveltämään itse.

Kun saavun Bangkokiin, yritän löytää mahdollisimman suurimittakaavaiset kartat reitilleni. Tulostan myös etukäteen Google Mapsista sellaisia kohtia reitistäni, jotka kulkevat niin pienillä teillä, että niitä tuskin on merkitty paperikarttoihin. Lisäksi minulla on kännykässäni gps-karttasovellus, joka toimii myös ilman nettiyhteyttä. Jos olisin todella pro, minulla olis navigaattori, johon olisi syötetty uusimmat karttatiedot ja foorumiltani saama reittitieto, mutta a) minulla ei ole navigaattoria eikä juuri nyt rahaakaan sellaisen hankintaan, b) tarpeeksi teknistä tietämystä laitteen tehokkaaseen hyödyntämiseen ja c) motivaatiota opetella kohdassa "b" mainittua. Navigointini on siis mahdollisesti aika heikoissa kantimissa. Mutta palataan tähän asiaan joskus myöhemmin. Juuri nyt asian ajatteleminen ei edistä hyviä yöunia.

Koska minua ei teknisen osaamisen osalta ole siunattu suuren suurilla lahjoilla, ylimääräisiä sydämenlyöntejä aiheuttaa myös viestimien toimintakuntoon saattaminen Thaimaassa. Heti lentokentällä minun pitää astella paikallisen teleoperaattorin putiikkiin ja ostaa kännykkääni paikallinen prepaid-siru, joka mahdollistaa sekä puhelut että datasiirron. Luultavasti hommaan jonkin sortin prepaid-mokkulan myös läppärilleni, jos puhelimella dataaminen ei tyydytä addiktiotani. 

Toivon, että kaikki menee hyvin.

Toivon, että eksoottisen sirun tökkääminen omppu-puhelimeeni ei aiheuta komplikaatioita.

Toivon, että firmamme puhelimista vastaava kaveri oli oikeassa kertoessaan että luurimme eivät enää ole lukittuja tietyn operaattorin palveluihin. Omm...

Muuten äiti ei ehkä saa väliaikatietoja olemassaoloni sietämättömästä keveydestä.

Mutta tekniikka sikseen. Tällä hetkellä suurinta päänvaivaa aiheuttaa kuitenkin pyörä. Sain huahinilaisesta pyörävuokraamosta hyvän tarjouksen 19 päivän pyörävuokraan, mutta en ole saanut lopullista vastausta siitä, onko pyörä varmasti saatavilla, kun saavun Hua Hiniin 9. joulukuuta. Kun thaimaalainen sirukortti on puhelimessa - ja kaikki toimii - ensimmäinen puhelu tulee todennäköisesti olemaan tähän pyörävuokraamoon.

Ilman pyörää kun on vaikea pyöräillä.

Muitakin huolia on, älkää yhtään epäilkö. Suorastaan pelkoja. Olen sentään äitini tyttö. Seuraavassa postauksessa aionkin listata pelkojani tulevan reissun suhteen. Eikö nimenomaan sanota, että huolet on hyvä kirjoittaa ylös, jos niitä ei halua päästää niskan päälle?

 

Helsingin kaamosta marraskuun alussa. Pilvenriekaleet puolituisen kuunvalon edessä näyttivät aaveilta. Uutta GoPro-kameraa testailemassa. Sekin lähtee reissuun mukaan. Oh my. Liikaa tekniikkaa. Kadun jo nyt.
 
Käyttäjän Johanna K. kuva

Johanna K.

satunnainenhaah...
Käyttäjän satunnainenhaahuilija kuva
Re: Kaoottista reissusuunnittelua kaamoksen kurimuksessa

Hyvää matkaa! Blogipäivityksiähän tulee sitten reissun aikana, tuleehan?