Lepoa, regressoitumista ja McGyver-hetkiä

 

Torstaiaamuna kömmin kymmenen tunnin yöunien jälkeen hotellin aamiaiselle. Aika nopeasti huomaan, että minulla ei ole tänään mitään asiaa pyörän selkään. Pitkistä yöunista huolimatta olen edelleen ihan tööt ja kipeä. Tiedän, että yhden päivän lepo ei vielä riskeeraa suunnitelmaani pyöräillä Chumphoniin sunnuntaihin mennessä, joten yritän pysyä optimistisena. Ehkä yksi lepopäivä riittää palauttamaan voimani.

Käyn hotellin respassa maksamassa lisäyöstä ja toikkaroin takaisin huoneeseeni. Kello on kahdeksan aamulla. Minusta se tuntuu juuri sopivalta ajalta mennä takaisin nukkumaan. Kolmen tunnin päästä herään ja totean ulkomailla yksin sairastamisen olevan melko kurjaa. Mutta sitten keksin tekemistä: luen Alice Munron novelleja, suunnittelen seuraavaa pyöräilyetappia, kirjoitan muistiinpanoja blogia varten ja katson netistä useamman jakson Muumilaakson tarinoita. Regressoidun lapseksi, koska... no, kukapa olisi estämässä. Rehellisesti sanottuna nautin hieman siitä, että saan näyttää ihan kamalalta, rötvätä sängyssä ja käyttäytyä täysin epäaikuismaisesti.

Kello on kaksi ja olen taas ihan poikki. Nukun jälleen pari tuntia.

Kun herään seuraavan kerran, tunnen olevani tarpeeksi reipas käydäkseni ostamassa jotain syötävää. Pyöräilen kaupungille ja pistäydyn Tescossa ostamassa vettä ja pientä purtavaa. Sitten palaan taas hetkeksi Muumilaaksoon.

Illalla käyn syömässä läheisessä ravintolassa. Saattaa johtua nuhasta, mutta tällä kertaa ruoka ei ole erityisen hyvää. Mautonta kalakeittoa, ja kaloissa on hurjasti ruotoja, eikä niitä ei ole perattu laisinkaan. Ehkä tavallinen tapa täällä, mutta kalan sisuskalujen syöminen ei vain innosta. Ainakaan tänään.

Kello on kymmenen, ja kroppani kinuaa jälleen unta.

 

Sairastuvan parvekkeelta avautuvissa maisemissa ei ollut valittamista.
 
 
Reissussa saa aina välillä leikkiä McGyveria. Tässä on tietenkn meneillään läppärin akun lataus. Laturi on sen verran painava mötikkä, että se ei tahtonut pysyä pistorasiassa. Huoneessa ollut jakkara ja Nobel-kirjailijan pokkari pelastivat päivän.
 

 
Toinen sairaspäivän McGyver-hetkeni: ruokaostosten kiinnittäminen tarakalle pyörän vaijerilukolla.
 
 
Welcome to Bates' Motel.
Psycho? The Shower scene? Am I right or am I right?
 

Seuraava päivä - perjantai 13. - alkaa maineestaan huolimatta hyvin. Tunnen voimieni palautuneen riittävästi, jotta voin jatkaa matkaani kohti Ban Krutin pientä rannikkokaupunkia.

Aamiaisella hotellinjohtaja tulee juttelemaan kanssani. Puhumme pyöräilystä, tietenkin. Hän haluaa esitellä minulle maantiepyöränsä, jota hän säilyttää hotellillaan. Pyörä on kaunis, kuten maantiepyörät yleensäkin. Ehkä minunkin pitäisi jonain päivänä hankkia sellainen… Tai ehkä ennemmin teräsrunkoinen cyclocrossari, jolla voisi huoletta ajella päällystämättömilläkin teillä ja maastossa.

Kun olen kirjautumassa ulos, hotellinjohtaja tulle vielä luokseni ja ojentaa minulle pienen paketin. "Something for you to remember Thailand by. And for good luck maybe." Lahja on pieni käsinmaalattu, posliininen kippo. Made in Thailand. Olen vähän häkeltynyt. Kiitän miestä ja sanon, että täällä kohtaamani vieraanvaraisuus ja ystävällisyys on ollut poikkeuksellista. Hyvästelemme ja laskeudun portaat pyöräni luo.

Suuntaan jälleen kohti etelää ja hymyilen. Onni on olla pyörän satulassa vieraalla maalla, hyvien ihmisten ympäröimänä.

Käyttäjän Johanna K. kuva

Johanna K.

satunnainenhaah...
Käyttäjän satunnainenhaahuilija kuva
Re: Lepoa, regressoitumista ja McGyver-hetkiä

Kurjaa tuo sairastuminen matkalla, mutta taidat olla jo tervehtymässä? Toivotaan niin. Tätä blogiasi on sitten kiva lukea, mukavaa oli löytää uusi päivitys. Keskeytyi oman retkitarinan kirjoittaminen taas hetkeksi :) Oikein hyvää joulua Sinulle sinne kauas! Täällä Perämeren Pariisissa saadaan sittenkin luminen joulu... tai ainakin aatto... tai ainakaan ihan kaikki lumi ei sulanut. Vielä. Joulupäiväksi onkin sitten tulossa +4 astetta ja vesisade...

Johanna K.
Käyttäjän Johanna K. kuva
Re: Lepoa, regressoitumista ja McGyver-hetkiä

Hyvää joulua sinnekin! :) Kivaa, että edes aatto on valkoinen...
Joo, pieni yskä vielä, mutta muuten ihan priimakunnossa.