Haute Route hiihtovaellus Verbier-Zermatt

Keskiviikko, 29. maaliskuu 2017 - Sunnuntai, 2. huhtikuu 2017
Sveitsi, Verbier

Klassinen hiihtovaellus Alpöien yli Verbieristä Zermattiin.

Ohjelma:

Päivä 0 : Osallistujat saapuvat Herbriggeniin basecamp hotelliin omatoimisesti. Tapaamme illalla ryhmän kanssa.

Päivä 1 ( 29.3):  Aamiaisen jälkeen lähdemme hotellin kuljetuksella Verbieriin (1h 45min ajomatka hotellilta). Nousemme Verbieristä hissillä ylös. Hiihtokeskus on tunnettu Free Ride mahdollisuuksistaan joista pääsemmekin nauttimaan, kun laskemme Mominin solan suuntaan. Nousemme solan yli, josta jatkamme jäätikön yli Rosablanche vuoren huipulle. Sieltä meitä odottaa nautinnollinen lasku Prafleueri hyttelle, jossa yövymme.

Päivä 2:  Päivän etappinamme on vaeltaa Prafleuri hytteltä Dix hyttelle. Maasto tällä välillä antaa meille olosuhteiden salliessa poiketa normaalireitiltä ja laskea hienoja variaatioita.

Päivä 3: Dix Hytteltä jatkamme matkaamme ensin kohti Pigne de Arollaa (3790m).  Mahtavan vuoren huippu on vaelluksemme korkein kohta ja sieltä avautuvat näkymät jäätikoiden peittämille Wallisin Alpeille. Laskemme paikoitellen jyrkkää jäätikköä pitkin Vingette hyttelle, joka sijaitesee huikealla paikalla kallionnyppylällä.

Päivä 4: Vingette Hytteltä vaelluksemme jatkuu jäätiköiden peittämissä puhuttelevissa maisemissa ylös Collonin solaan, josta pistäydymme Point D’ Oren nimisellä huipulla. Edessä on pitkä lasku Arollan jäätikköä pitkin kohti laaksoa. Emme jatka alas Arollan kylään vaan vaihdamme suuntaa ylös kohti Bertolin solaa ja siellä sijaisevaa samannimistä hytteä. Jos Vingette hytte oli huikealla paikalla niin Bertol on sitä ehkä vielä enemmän. Viimeiset metrin on noustava pystysuoria tikkaita pitkin!

Päivä 5: Vielä viimeinen klassikkoetappi jäljellä. Bertol Hytteltä hiihdämme Mont Mine jäätikön yli ja nousemme Tete Blanche (3707m)vuorelle. Huipulta ovat huikasevat näkymät länsialppien nelitonnisille. Dent Blanche, Dent d`Herens ja Matterhorn ovat aivan tuntumassa.  Laskureittimme  kaukana alhaalla sijaitsevaan Zermattiin on mieleenpainuva. Ensin serakkien rikkomalle Stöckji jäätikölle ja sitten Zmutt jäätikköä Dent d`Herensin ja Matterhornin edestä kohti kylää.  Zermatista palaamme  lyhellä autokyydillä  tai junalla Herbriggeniin base camp hotelliin. Haute Route ohjelma päättyy

Foorumit: