Kvaenangen- yöttömien öiden kajakkivaellus

Lauantai, 29. kesäkuu 2019 - Lauantai, 6. heinäkuu 2019
Norja

Kaipaatko unohtumattomia kokemuksia, henkeäsalpaavia maisemia ja meren tuoksua? Kajakkiretki Norjan Kvaenangenissa on elämyspedagogisella otteella opastettu merimelontaretki. Reitti kulkee Norjan ison Öksfjordjökelen jäätikön ohi ja matkalla näkyy jylhiä vuonoja, kovia vuorovesivirtoja sekä lempeitä lahtia. Kvaenangenin aluetta kuvaillaan ”Norja pienoiskoossa”.  

 

Melonta-aluetta ja lopetus-sekä aloituspaikkoja voidaan vaihtaa sääennusteen mukaisesti, jonka vuoksi reittisuunnitelman mahdollisuudet ovat erittäin joustavat. Päivittäinen melontamatka voi olla lyhyempi tai pidempi ja melonta voi tapahtua sisävuonoissa tai pääosin päävuonossa. Matka soveltuu kaikille melojille, jotka omaavat kajakin peruskäsittelytaidot. Retkellä itsensä haastaminen, omien vahvuuksien löytäminen sekä ryhmässä toimiminen ovat osa jokaista retkipäivää. Kvaenangenin ympäristö tarjoaa myös otolliset olosuhteet elämyksiin jäämeren luonnosta ja eläimistä. 

 

Tavoitteet: 

Tavoitteena retkellä on saada uudenlainen kokemus melomisesta, kehittyä melojana sekä oppia suunnittelemaan reittejä merellä missä tuuli ja voimakkaat vuorovesivirtaukset aiheuttavat omat haasteensa. Alueen maisemat ovat henkeäsalpaavat ja ympäristö tarjoaa poikkeukselliset olosuhteet jäämeren luonnosta nauttimiseen. 

 

Taito -ja kokemusvaatimukset: 

 • Kajakin peruskäsittelytaito (esim. NIL Finland:n peruskurssin sisältö http://nilfinland.fi/koulutukset/kayaker) 
 • Kestävyyttä meloa 25km päivässä.  Päivämatkat 10km-25km
 • Aallokko-ja tuuli melonta kokemusta tarvitaan ennen matkaa
 • Kajakkiin kiipeäminen wet exitin jälkeen
 • Vaatimustaso 3

Vaikka kohde ja reitti on melko suojainen, vastaa se silti aallokoltaan suuria järvenselkiä. Aallokko on keskimäärin pientä mutta vuorovesivirrat ovat voimakkaita. Vältämme tuulisimmilla säillä melomista. Alueen ilmasto on viileä, meriveden lämpötila heinäkuussa on noin +12 astetta. 

Kurssille otetaan 6-14 henkilöä. Ikäraja kurssille on 18 vuotta. 

 

Vastuuohjaaja: 

Vastuuohjaajana kurssilla toimii Outward Bound Finland:n ohjaaja Petri Sutinen. Petri on toiminut melontaoppaana 20 vuoden ajan. Petri on toiminut Suomen Kanoottiliiton (SKAL) kouluttaja, ollut mukana SKAL:n turvallisuusryhmässä 10 vuoden ajan sekä luomassa melonnanohjaaja -ja melonnanopas koulutuksia SKAL:lle.  Hän on ohjannut melontakoulutuksia Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Argentiinassa ja Singaporessa. Nykyään Petri toimii Melonta- ja Soutuliiton kouluttajana ja melontakilometrejä hänellä on takanaan yli 80000. 
 
Petri ohjaa myös elämyspedagogisia kursseja, joissa keskitytään ryhmädynamiikkaan ja yksilön kehitykseen. Yksi Petrin vahvuuksista ohjaajana ovat hänen äärimmäisen kovat tekniset taidot, joiden vuoksi hän voi seikkailukursseillaan keskittyä yksilöiden läpimurtoihin fyysisiä haasteita apuna käyttäen. 

Matkustaminen: 

Ryhmä kokoontuu Lahdessa 29.6.2019 klo 8:00 osoitteessa Askonkatu 13, josta jatkamme matkaa yhteiskuljetuksella. Reitti kulkee 4-tietä, joten kyytiin voi tulla myös esimerkiksi Jyväskylästä tai Oulusta. Mukana on iso traileri, jolla kuljetamme kajakit. Jätämme auton ja noudamme sen ennen kotiin lähtöä julkisilla kulkuvälineillä. Matkustaminen sisältyy kurssin hintaan, lisätietoa matkustuslogistiikasta tulee lähempänä kurssin alkua. 

 

Majoittuminen ja ruokailut: 

Majoittuminen tapahtuu teltoissa luonnon helmassa.  Reitin varrella on lukuisia kauniita saaria, joissa on runsaasti leiripaikkoja. Mikäli osallistujat haluavat yöpyä sisätiloissa, vastaavat he lisämajoittumiskustannuksista itse. 

Jokainen vastaa omista ruuistaan matkan aikana. Tarvitset mukaan omat ruoanlaittovälineet tai voit lainata järjestäjältä trangian. Vedentäyttö paikkoja reitin varrella on runsaasti muutamaa päivää lukuun ottamatta, jolloin vedet kulkevat kajakissa mukana. 

 

Varusteet:

Jokainen vastaa retkellä vaadittavista henkilökohtaisista varusteistaan. Meloja tarvitsee hyvän ja lämpimän melontavaatetuksen, mukaan lukien melontarukkaset ja suojapäähineen.  Osallistujille tullaan lähettämään varustelista ennen kurssia.

Järjestäjien puolesta tulevat kartat ja perusturvallisuuteen liittyvät välineet ja meiltä voi myös tarvittaessa vuokrata retki- tai melontavälineitä. Kajakin hinta retken ajaksi on 120€.

 

Hinta  740€ 

 

Hinta sisältää: 

 • Kouluttajien palvelut 
 • Kuljetuksen
 • Melonnan perusturvallisuusvälineet 
 • Toiminnan vastuuvakuutuksen 

Hinta ei sisällä:

 • Varusteita
 • Ruokailuja
 • Henkilökohtaisia vakuutuksia

 

Ilmoittautuminen: 

 

Ilmoittautumiset 15.5.2019 mennessä. Ilmoittautuminen vahvistetaan maksamalla ennakkomaksu 150€, joka lähetetään laskulla ilmoittautuneille. Kurssin toteutuminen, joka edellyttää minimimäärän ilmoittautuneita, varmistuu viimeisenä ilmoittautumispäivänä.

Teemme yhteistyötä Partioaitan kanssa ja Partioaitan 365 -klubin jäsenet saavat 10 % alennusta tästä kurssista. Lähetä ilmoittautumisen yhteydessä jäsenvahvistuksesi sähköpostistitse.

 

 

Turvallisuus ja vakuutukset: 

Jokaisen osallistujan on kurssin luonteesta johtuen ymmärrettävä, ettei täydellistä turvallisuutta voida taata. Kyseessä olevan kurssin luonteeseen kuuluu tietty määrä riskejä. Riskit pyritään minimoimaan hyvällä suunnittelulla, varautumalla ongelmatilanteisiin sekä ammattitaitoisella opastuksella. On kuitenkin muistettava, että jokainen osallistuja on myös itse vastuussa omasta ja ryhmän turvallisuudesta valmistautumalla huolella retkeen ja noudattamalla annettuja ohjeita.

Turvallisuuden vuoksi keräämme osallistujien terveystiedot ennen kurssia. Lähetäthän ilmoittautumisen yhteydessä sähköpostitse. Lataa tästä terveystietolomakepohja,
tallenna omalla nimelläsi ja lähetä sähköpostitse toimisto@outwardbound.fi

Jokainen vastaa omista  henkilö- ja välinevakuutuksistaan. Osallistujalla tulee olla oma tapaturmavakuutus, ja vakuutustodistus tulee esittää matkanjärjestäjälle pyydettäessä. Järjestäjän puolesta retkelle on toiminnan vastuuvakuutus.

 

Tiedustelut:  

Outward Bound Finland: 
toimisto@outwardbound.fi 
+358 40 5050 355

 

Foorumit: