Kvaenangenin kajakkivaellus

Sunnuntai, 11. heinäkuu 2021 - Perjantai, 16. heinäkuu 2021
Kvaenangen, Norja

 

Kajakkiretki Norjan Kvaenangenissa on elämyspedagogisella otteella opastettu merimelontaretki. Kuuden päivän reitti kulkee Norjan ison Öksfjordjökelen jäätikön ohi ja matkalla näkyy jylhiä vuonoja, kovia vuorovesivirtoja sekä lempeitä lahtia. Kvaenangenin aluetta kuvaillaan ”Norjaksi pienoiskoossa”. Muonat ja tavarat kulkevat mukana koko matkan ajan. Alueen vahvuutena on mahdollisuus vaihtaa melonta-aluetta ja retken aloitus- ja lopetuspaikkoja sääennusteen mukaisesti, joka mahdollistaa erittäin joustavan reittisuunnitelman.  Melontamatka vaelluksella voi olla lyhyempi tai pidempi ja melonta voi tapahtua sisävuonoissa tai pääosin päävuonossa. 

 

Ohjelma:

Päivä 1. Hyvällä säällä aloitamme melonnan ensimmäiseen leiripaikkaan.
Päivä 2. Melontapäivä.
Päivä 3. Melontapäivä.
Päivä 4. Melontapäivä.
Päivä 5. Melontapäivä.
Päivä 6. Melomme autoille.
Päivä 7. Varapäivä. Varapäivä käytetään, mikäli sää on estänyt liikkumiseen suunniteltuun tahtiin.

Outward Bound Finland ry pidättää oikeuden tehdä ohjelmaan muutoksia. Säävaraus.

  

Taito- ja kokemusvaatimukset:

 • Kajakin peruskäsittelytaito  Esim. NIL Finlandin melonnan peruskurssin sisältö: http://nilfinland.fi/koulutukset/kayaker
 • Kestävyyttä meloa 30 km päivässä. Päivämatkat 10km-20km.
 • Aallokko-ja tuulimelontakokemusta
 • Kajakkiin kiipeäminen wet exitin jälkeen
 • Vaatimustaso 3 (lue lisää)

 

Vältämme tuulisilla säillä melomista melomista mutta tuulta ja aaltoa on silti luvassa jossain määrin.

Kajakkivaellukselle otetaan max. 12 henkilöä. Ikäraja kurssille on 18 vuotta.

 

Kurssin päävetäjänä  toimii Outward Bound Finland:n ohjaaja Petri Sutinen. Petri on toiminut melontaoppaana 20 vuoden ajan. Petri on toiminut Suomen Kanoottiliiton (SKAL) kouluttaja, ollut mukana SKAL:n turvallisuusryhmässä 10 vuoden ajan sekä luomassa melonnanohjaaja -ja melonnanopas koulutuksia SKAL:lle.  Hän on ohjannut melontakoulutuksia Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Argentiinassa ja Singaporessa. Nykyään Petri toimii Melonta- ja Soutuliiton kouluttajana ja melontakilometrejä hänellä on takanaan yli 80000.

Petri ohjaa myös elämyspedagogisia kursseja, joissa keskitytään ryhmädynamiikkaan ja yksilön kehitykseen. Yksi Petrin vahvuuksista ohjaajana ovat hänen äärimmäisen kovat tekniset taidot, joiden vuoksi hän voi seikkailukursseillaan keskittyä yksilöiden läpimurtoihin fyysisiä haasteita apuna käyttäen.

 

Majoitus ja ruokailut:

Majoittuminen tapahtuu teltoissa luonnon helmassa.  Alueella on lukuisia kauniita saaria, missä on runsaasti leiripaikkoja. Outward Bound Finlandilta saa vuokrata teltan ja trangian tarvittaessa. Ilmoitathan tarpeesta ilmoittautuessasi.

Jokainen vastaa omista ruuistaan matkan aikana, tarvitset mukaan omat ruoanlaittovälineet. Vedentäyttöpaikkoja on runsaasti muutamaa päivää lukuun ottamatta, jolloin vedet kulkevat kajakissa mukana.

 

Varusteet:

Jokainen vastaa kurssilla vaadittavista henkilökohtaisista varusteistaan. Meloja tarvitsee  hyvän ja lämpimän melontavaatetuksen, mukaan lukien melontarukkaset ja suojapäähineen. Osallistujille tullaan lähettämään varustelista ennen kurssia. Järjestäjien puolesta tulevat kartat ja perusturvallisuuteen liittyvät välineet.

Outward Boundilta voi myös tarvittaessa vuokrata melontavarusteita. Kajakin vuokra retken ajaksi on 120€.

 

Hinta 680 €/hlö

 

Hinta sisältää:

 • Kouluttajien palvelut
 • Melonnan perusturvallisuusvälineet
 • Toiminnan vastuuvakuutuksen

Hinta ei sisällä:

 • Matkoja lähtöpisteeseen ja takaisin
 • Varusteita
 • Ruokailuja
 • Henkilökohtaista vakuutusta

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautumiset tulee tehdä viimeistään 1.6.2021 mennessä.

 

Turvallisuus:

Kyseessä olevan retken luonteeseen kuuluu tietty määrä riskejä. Riskit pyritään minimoimaan hyvällä suunnittelulla, varautumalla ongelmatilanteisiin sekä ammattitaitoisella opastuksella. On kuitenkin muistettava, että jokainen osallistuja on myös itse vastuussa omasta ja ryhmän turvallisuudesta valmistautumalla huolella retkeen ja noudattamalla annettuja ohjeita. Satamat ja tiet ovat aina suhteellisen lähellä ja alueella on kännykkäkuuluvuus.

 

Vakuutus:

Jokainen vastaa omista henkilö- ja välinevakuutuksistaan. Järjestäjän puolesta retkelle on toiminnan vastuuvakuutus.

 

Tiedustelut:

Outward Bound Finland:
toimisto@outwardbound.fi
+358 40 5050 355

 

 

Foorumit: