SLAO Lavin 1 Lumiturvallisuuskurssi

Perjantai, 28. helmikuu 2014 - Maanantai, 2. maaliskuu 2015
Ylläs, Äkäslompolo

SLAO Lavin 1 Lumiturvallisuuskurssi

Svensk Liftanläggningars Organisation (SLAO) Lavin 1 –lumiturvallisuuskurssi on kolmipäiväinen kurssi, jossa läpikäydään lumiturvallisuuden perusteita. Kurssiin sisältyy testit, jotka läpäistyään kurssilainen saa SLAO:n kurssitodistuksen. Halutessasi voit osallistua kurssille myös ilman testivaatimuksia, jolloin kurssitodistus ja kurssikirja jäävät saamatta. Kurssi sopii erityisesti vapaalaskijoille sekä aktiivisille vuorilla ja tuntureilla liikkuville.

Kurssin sisältö:

Lumivyöryt, syntymekanismit ja tyypit
Lumivyörylähettimen, sondin ja lapion
käyttö
Lumivyörypelastaminen
Maasto ja
reitinvalinta
Lumipakan ja sään vaikutukset
Lumen stabiliteetin arviointi
ja testaus
Inhimilliset tekijät
Päätöksenteko ja lumivyöryriskin arviointi
SLAO:n testit: kaveripelastaminen (löydettävä 30x30m alueelta 2 piipparia
alle 5 minuutin) ja maaston arviointitehtävä käytännössä

Ennakkotiedot:
Laskutaito (alppi, telemark tai lauta): pystyy laskemaan keskivaikeita rinteitä tai omaa jonkin verran kokemusta laskemisesta hoidettujen rinteiden ulkopuolella.

Paikka: Ylläs
Aika: La-Ma 28.2-2.3. 2015
Hinta: 400,- / hlö (Hinta 350,- ilman SLAO kurssitodistusta ja kurssikirjaa)

Sisältää koulutuksen, koulutusmateriaalin, kurssikirjan, SLAO:n kurssitodistuksen. Hintaan ei sisälly majoitusta, ruokailuja tai hissilippuja (kurssipäivinä voidaan säästä riippuen käyttää hissejä muutaman yksittäisen nousun verran). Lumiturvallisuusvälineiden vuokrasta voi tiedustella Adventure Partnersilta.

Kurssikirja: Backcountry Avalanche Awareness, Bruce Jamieson / Lavinsäkerhet, käännös: Stefan Mårtenson. Ilmoita mikäli sinulla on jo kurssikirja ja et tarvitse sitä.

Kouluttaja:
Eeva Mäkelä on auktorisoitu SLAO Lavin 1 kouluttaja. Eeva on myös suorittanut Canadian Avalanche Association:in Industry Training Program Level 2 koulutuksen, joka on ammattilaisille suunnattu koulutuskokonaisuus.

Lisätietoa kurssista löydät täältä:
http://www.adventurepartners.fi/hiihtovaellus.aspx
Kysy lisää outofoffice@adventurepartners.fi

Foorumit: