Suomen Alppikerhon retki Lyngeniin 14.-21.4.2014

Maanantai, 14. huhtikuu 2014 - Maanantai, 21. huhtikuu 2014
Storeng, Storfjord, Norway

Jos talvikiipeily ja vuorihiihto ovat lähellä sydäntä Suomen Alppikerho toivottaa sinut tervetulleeksi samanhenkiseen porukkaan nauttimaan Lyngenin upeista lumihuipuista! Muistettakoon, että viime vuonna Lyngenissä oli aivan upeaa puuteria laskettavana!

Oppaina toimivat suomalainen UIAGM vuoristo-opas Josef Westerlund sekä UIAGM Aspirant Sami Modenius. Opastetut päivät ovat to 17.4 - la 19.4. Opastuksiin pitää ilmoittautua etukäteen ja niihin on rajallinen määrä paikkoja. Pyrimme päästä kiipeämään joitakin alppiharjanteita ryhmien osaamistason mukaan mutta joka tapauksessa suksitouhuja luvassa. 

 

OPASTUKSET 17.-19.4:

HUOM! Opastuksiin pitää ilmoittautua 28.2 mennessä! Ilmoittautuminen on sitova. Ryhmään otetaan kahdeksan osallistujaa per päivä.

To 1. päivä: Skinnailua, laskemista, lumivyörytietoutta ja opiskellaan reitinvalintoja. Yhdessä ryhmässä.

Pe 2. päivä: Mahdollisesti kaksi tasoryhmää. Toinen ryhmä myös aloitteleville alppikiipeilijöille! Pidempi päivä ja jos lumiolosuhteet sallivat niin kiipeämme harjannereitin. Voimme harjoitella short-rope tekniikkaa ja lumiankkureiden tekoa.

La 3. päivä: Mahdollisesti kaksi tasoryhmää. Ryhmän toiveiden ja lumiolosuhteista riippuen mahdollisesti jotain teknisempää kiipeilyä. Muussa tapauksessa pelkästään hiihtoretki ja toivottavasti hienoa puuteria.

Muut päivät reissusta liikutaan porukalla ilman oppaita. Mukaan on lähdössä kokeneita vuorillaliikkujia.

MAJOITUS:

Majoitus on 10 hengen mökissä Storengissa Lyngenin itärannalla. Tämä on keskeinen paikka koko niemeä ja Tamokia ajatellen, sekä lähellä Steindalsbreenille johtavaa hiihtoreittiä. Jäätiköltä ovat noustavissa massiivinen Imagaisi, kiipeilyhuiput Sfinxen, Steindalstinden ja vaativa Nallangaissa. 

Majoitus on varattu viikoksi mutta mukaan voi tulla myös lyhyemmäksi ajaksi.

HINNAT:

Majoitus tulee maksamaan noin 15€ yö /osallistuja jos mökki on täynnä.

Opastukset maksavat 120€ / päivä / osallistuja. Opastuksesta pitää maksaa varausmaksu 30€ / päivä 28.2 mennessä ja loput 28.3 mennessä. Saat tarkemmat maksutiedot ilmoittautuessasi.

OSALLISTUMISVAATIMUKSET

Opastetuilla retkillä riittävät hiihdon ja kiipeilyn perustaidot, ryhmistä pyritään muodostamaan tasoltaan yhtenäisiä. Kerrothan kokemuksestasi mahdollisimman tarkkaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Omatoimisilla retkillä: Joka ryhmässä oltava jollakin riittävästi kokemusta, aktiviteeteista riippuen Jää-/Alppikiipeilykurssi (esim. kerhon Keb-kurssi) tai vastaavat tiedot ja taidot.

Lisäksi on hyvä olla hiihtokokemusta vuoristosta sekä lumivyöryasioiden perustiedot.

Lisäksi vyöryvarusteiden käyttö on oltava hallussa (lapio, piippari, sondi). Jos ei omia ole vyöryvarusteita niin yritetään järjestää.

Voimme järjestää kaikille kertauksen varusteiden käytöstä. Suositeltavaa olisi, että kaikilla osallistujilla olisi EA-pätevyys.

Retki edellyttää 18 vuoden ikää, Alppikerhon jäsenyyttä (voi liittyä vielä) ja vakuutukset on oltava voimassa, nuoremmat harkinnanvaraisesti täysi-ikäisen henkilön seurassa.

Huomioithan, että SKIL:in vakuutus kattaa kiipeilyn 4000 metriin asti, mutta ei laskettelua rinteiden ulkopuolisella alueella. Osallistujat toimivat omalla vastuullaan ja omatoimisille retkille lähtevät sitoutuvat ilmoittamaan retkisuunnitelmansa mökissä olevaan listaan sekä tiedottamaan muutoksista ajoissa.

LINKKEJÄ:
http://www.lyngen.name/ Tietoa ja kuvia Lyngenin vuorista
https://www.facebook.com/groups/8568621345/photos/ Kuvia 2011 - 2013 reissuilta

ILMOITTAUTUMINEN & TIEDUSTELUT:

Varaa paikkasi pian jos mielit mukaan! Ilmoittautumiset mukaan viimeistään 28.2!
Anne Dahlgren, anne@suomenalppikerho.fi

TIEDUSTELUT:
Max Helander, Ålesund, Norja mabenhe@yahoo.no

 

 

Paikka: 
Geolocation
Foorumit: