Tellut allas - taivas Ylläs 2015

Sunnuntai, 8. maaliskuu 2015 - Perjantai, 13. maaliskuu 2015
Äkäslompolo, Ylläs-Ski
Tunturintie 56, 95970 Äkäslompolo

Tellut allas - taivas Ylläs on täällä taas!
Kurssi pidetään 8. - 13.3.2015. Totuttuun tapaan telemark-laskijoille tarjotaan monipuolista koulutusta, tiukkaa laskemista, hauskanpitoa ja uusia kokemuksia! Kurssi koostuu kahdesta eri osiosta:

8. - 10.3. telemarkin perus-/ preppauskurssi
10. - 13.3. offarikurssi

Kurssilta löytyy haastetta kaikentasoisille lajin harrastajille aloittelijasta kokeneempaan laskijaan. Voit osallistua sekä perus- että offarikurssille tai vain toiseen, oman kiinnostuksen mukaan.

Nyt voit varata myös majoituksen Lapland Hotel Ylläskaltiosta tapahtumaan sovituilla erikoishinnoilla kurssin ajaksi. Majoitusvaraukset tehdään kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä.

Alustava kurssiohjelma:
8. - 9.3. harjoitellaan Telemark-laskun perusteita pääsääntöisesti rinteessä. Näiden päivien tavoitteena on antaa aloittelijoille valmiudet osallistua halutessaan Tellut allas - taivas Ylläs -offarikurssille. Kokeneemmille laskijoille tarjotaan syventävää tekniikkatreenausta erilaisten harjoitusten muodossa ja palautellaan laskijoiden ruostuneita taitoja
10.3. järjestetään työpajapäivä, jossa kurssilaiset (sekä perus- että offarikurssilaiset) valitsevat erilaisia toimintoja. Työpajojen aihepiirejä ovat mm. lumiturvallisuus, tekniikkaharjoittelu, videoklinikka ja välineneuvonta
11. - 13.3. paneudutaan syvemmälle telemarkin offarilaskuun ja opitaan vaativampia laskutekniikoita erilaisissa lumiolosuhteissa. Kurssin aikana kierretään ympäri Ylläksen lähioffareita ja tuntureita.

Uutuutena perustetaan erillinen retkiryhmä, joka keskittyy retkien suunnitteluun ja toteutukseen sekä perehtyy syvemmin lumiturvallisuusasioihin. Osallistuminen retkikurssille vaatii hyvää fyysistä kuntoa ja hyvää laskutaitoa sekä erityistä kiinnostusta retkeilyä ja lumiturvallisuusasioita kohtaan. HUOM! Tähän ryhmään otetaan ensisijaisesti 10 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kurssihinnat:
Peruskurssi (su - ti): 110,-
Peruskurssi + offarikurssi (su - pe): 215,-
Offarikurssi (ti - pe): 160,-/ 140,- (kanta-asiakkaille)
Peruskurssi + retkikurssi (su - pe): 245,-
Retkikurssi (ti - pe): 190,-
Yksittäinen päivä: 55,-

Kurssimaksu maksetaan paikan päällä kurssin alkaessa.
HUOM! Retkikurssille ei voi osallistua yksittäisinä päivinä.

Hissilippu kurssin ajalle:
Peruskurssi: 75,-
Peruskurssi + offarikurssi: 125,-
Peruskurssi + retkikurssi: 125,-
Offari-/ retkikurssi: 94,-
Hissilipun voit ostaa edellä mainittuun hintaan sen jälkeen, kun olet maksanut kurssimaksun paikan päällä. Lisätietoja ja ostovinkkejä hissilippuihin liittyen lähempänä kurssin alkua.

Varusteet: Kaikilla kurssilaisilla olisi hyvä olla omat telemarksukset ja -monot sekä offarilaskuun sopivat isosompaiset sauvat (teleskooppi). Ylläs-Ski hiihtokeskuksen vuokraamosta löytyy kuitenkin jonkin verran vuokrasuksia ja -monoja, joihin otamme varauksia vastaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Voit varata välineitä ennakkoon listaamalla tarvitsemasi välineet ilmoittautumislomakkeessa olevaan "Terveiset ja lisätiedot kurssin järjestäjille" laatikkoon. Suksivaraukseen tulee lisäksi laittaa laskijan pituus ja monovaraukseen jalan koko.

Kaikilla offari- tai retkikurssille osallistuvilla tulee olla omat lumiturvallisuusvälineet eli piippari, sondi ja lapio sekä lisäksi tarpeeksi tilava reppu. Tarkempia tietoja välineistä ja varusteista lähetetään kaikille ilmoittautuneille kurssikirjeessä n. kaksi viikkoa ennen kurssin alkua.

HUOMIO! Kurssin alaikäraja on 18 vuotta. Jokaisen osallistujan tulee itse huolehtia omasta vakuutusturvasta. Oman vakuutuksen kattavuus tulee tarkistaa ennen kurssille tuloa.

Tervetuloa!

Foorumilinkki: 
https://www.facebook.com/events/290568061138167/?ref=ts&fref=ts
Foorumit: