Vapaalaskufestivaalit

Perjantai, 2. marraskuu 2018 - Sunnuntai, 4. marraskuu 2018
Helsinki
Messuaukio 1, 00520 Helsinki

 

Pyhän, Peak Performancen ja Scandinavian Outdoorin Vapaalaskuiltamat 2018 avaavat jälleen vapaalaskijan talvikauden! Luvassa on loistavia luentoja, kiinnostavia keskusteluita ja elokuvia aivan uusilta alueilta.

Iltamat valtaa tänä vuonna Messukeskuksen ja GoExpo Winter -tapahtuman lauantaina, joten viikonlopun pääpäivä pyhitetään laskemiselle.

Scandinavian Outdoorin isännöimällä Shop & Lounge -alueella avautuvat yhteistyökumppaneiden osastot toki jo perjantaina ja sulkeutuvat vasta sunnuntaina.

Ruokaa ja juomaakin on tarjolla. PyhäWursti ja Street food -ruokarekka palvelevat juhlakansaa. Panimoyhtiö Tuju, Ice Beaver ja kahvipaahtimo Lehmus Roastery tuovat juomiaan tiskiin.

OHJELMA
Päivä alkaa esityksillä Elämysalueen Peak Perfomance Stagella. Luennot kello 11-18.

Aiheina ja esiintyjinä muun muassa:

1. Mikko Routala - Laskupäivän sään muutosten tulkitseminen vuoristossa.
Sää- ja lumivyöryasiantuntija Mikko Routala kertoo, miten hän itse varautuu tulevien laskupäivien säähän ja sen muutoksiin päivän aikana.

2. Juho Lukkari & Arto Majava - Patagonian tuntemattomat laskualueet
Vuoristo-opas Juho Lukkari ja vapaalaskija Arto Majava kertovat syyskuussa toteuttamastaan retkikuntamatkasta Patagonian tuntemattomille vuoristoalueille.

3. Hedvig Wessel & Jan-Erik Blomberg - Olympiakumpareikosta vapaalaskun maailmankiertueelle
Yksi maailman kovimmista tämän päivän vapaalaskijoista, entinen olympiakumparelaskija Hedvig Wessel on noussut Freeride World Tourille nopeasti. Häntä haastattelee suomalaisen vapaalaskun legendoihin kuuluva Jan-Erik "Blumi" Blomberg.

4. Anders Bergwall - Jäätiköiden muutos ilmastonmuutoksessa
Vuoristo-opaskouluttaja & vuoristo-opas Anders Bergwall on seurannut läheisesti jäätiköiden muutosta jo vuosikymmenten ajan. Hän kertoo havainnoistaan muun muassa Tarfalassa.

5. Lucas Stål Madison / Anttu Oikkonen & Arto Majava - Vapaalasku 2020-luvulla
Vapaalaskijat Lucas Stål Madison ja Anttu Oikkonen edustavat vuorilla liikkumisen nuorta sukupolvea, Arto Majava taas on kokeneemman kaartin rintamaa. Kolmikko keskustelee välineistä, varusteista ja niiden muutoksista villasta goretexiin.

6. Jani Ahvenainen - käsintehtyjen puusuksien tarina
Puuppolan Suksen Jani Ahvenainen valmistaa pajallaan piensarjoina huipputason puisia vapaalaskusuksia. Millä tavoin puu taipuu suksen muotoon - ja kestää vuosia?

7. Jarkko-Juhani Henttonen - Lumivyörytietous
Lumiturvallisuuskouluttaja ja Tieto-Finlandia-ehdokkaana nähdyn Vapaa Lasku -kirjan kirjoittaja pitää FINLAV Suomen Lumivyörykoulutusjärjestelmän mukaisen vyörytietousluennon.

8. Bernhardinkoira Wäinö tavattavissa
Kahdeksan maan muotovalio, 9-vuotias Wäinö-bernhardilainen saapuu Vapaalaskuiltamien alueelle tuomaan terveisiä aidon vuoristorodun elämästä. Silittäminen on sallittua, kunhan sen tekee hellästi. Ethän avaa Wäinön kaulalla roikkuvaa tynnyriä!

ILLAN OHJELMA
Kino Pyhään mahtuu reilut 1000 ihmistä, tervetuloa! Vapaalaskujatkot by Pyhä tanssittaa kansaa aamuyölle asti!

18.45 Erikoisohjelma @ Kino Pyhä

19.00 Antti Autti / Enni Rukajärvi & Rami Hanafi - Svalbard Unplugged
Vapaalaskijat Antti Autti ja Enni Rukajärvi vierailivat Huippuvuorilla, jossa valokuvaaja ja ohjaaja Rami Hanafi seurasi kaksikon matkaa. Luvassa kiinnostava keskustelu vapaalaskusta, behind the scenes -materiaalia sekä uusi lyhytelokuva.
Paikka: Kino Pyhä

20.30 Vuoden paras lyhäri -finaali
Vuoden paras lyhytelokuva on vuosittainen kilpailu, jonka avoimeen karsintavaiheeseen voi jokainen vapaalaskija osallistua. Kisan voittaja arvoikkaine palkintoineen julkaistaan Vapaalaskuiltamien Elämysalueella lauantai-iltana.
Paikka: Peak Performance Stage

21.15 Matthias Mayr - No Man´s Land
Vapaalaskijat Matthias Mayr ja Matthias Haunholder lähtivät Etelämantereella laskemaan vuorille, joilla kukaan ei ollut tiettävästi käynyt.
Paikka: Kino Pyhä

VAPAALASKUJATKOT BY PYHÄ:
Noin klo 23 Lyömättömät
Vapaalaskuiltamat huipentuu Lyömättömien keikkaan. Freestyle-räpin suurvisiirit on lupaus hyvistä juhlista - Solonen ja Kosola on nähty myös Pyhällä, joten saapa nähdä, millaisista keroista ja kuruista ukkelit pääsevät tarinaa kertomaan.

Kun Lyömättömät on viimeisen lainin iskenyt, jatkuvat bileet DJ Sami Häikiön tahdissa.

02.30 Valomerkki

PÄÄSYLIPUT
Combolippu, sisältää 3 päivän sisäänpääsyn GoExpo Winteriin ja Vapaalaskuiltamat, VAPAALASKU18-koodilla 28€ (ovh 34€).

Iltamalippu, sisältää sisäänpääsyn Vapaalaskuiltamiin klo 18.00 alkaen 25€ ovelta. Pääsyliput voi ostaa messukeskuksen verkkokaupasta

 

Paikka: 
Geolocation
Foorumit: