VAPAALLA -vapaalaskutapahtuma Ylläksellä

Torstai, 23. maaliskuu 2017 - Sunnuntai, 26. maaliskuu 2017
Äkäslompolo
Tunturintie 56

Vapaalla-vapaalaskutapahtuma Ylläksellä 23. - 26.3.2017

Uusi tapahtuma Vapaalla kokoaa vapaalaskun ystävät yhteen Ylläkselle. Ohjelmassa on paljon laskua ja retkeilyä Ylläksen ainutlaatuisissa takamaastoissa. Aktiivisten osuuksien lisäksi tarjolla on luentoja ja esitelmiä sekä tietenkin rentoa yhdessäoloa.

Vapaalla ei kisata tai ratkota paremmuutta, Vapaalla nautitaan luonnosta, liikkumisesta ja hyvistä laskuista. Tapahtuma sisältää sekä opetuksellisia osuuksia että rentoa yhdessäoloa ja erilaisia aktiviteetteja. Oppitunneilla opitaan tarpeellisia tietoja ja taitoja, joita tarvitaan, kun suunnataan koskemattomille tuntureille. Tämä sisältää kattavasti lumiturvallisuus- ja lumivyörytietoutta retkeilijän ja laskijan näkökulmasta, retkien suunnittelua, liikkumista ja suunnistamista tunturissa sekä lasku- ja skinnaustekniikkaa.

Lisäksi tietenkin etsimme parhaat laskupaikat sää- ja lumiolosuhteet huomioiden mukavassa porukassa ja upean luonnon ympäröiminä. Kurssin pääpaino on tekemisessä; lasketaan, retkeillään ja harjoitellaan monipuolisissa tunturimaisemissa.

Ohjelmassa on tarjolla eripituisia ja –tasoisia retkiä, joita tehdään Ylläksen lähimaastoihin ja monipuolisia luentoja sekä harjoituksia. Kurssilainen voi itse valita häntä kiinnostavat aiheet ja kehittää juuri niitä tietoja ja taitoja, joihin kokee tarvetta.

Erikoisuutena tarjolla on hiihtokuvauksen työpaja, jossa tutustutaan hiihtokuvauksen tekniikoihin käytännössä. Työpajan aikana kuvataan ja harjoitellaan ammattikuvaajan avustamana, joten oma kamera kannattaa ottaa mukaan, jos sellaisen omistaa.

Vapaalla sopii kaikille aina aloittelevista offarilaskijoista kokeneisiin tuntureilla kävijöihin. Yhdistävänä tekijänä  on erityinen kiinnostus liikkua hoidettujen rinteiden ulkopuolella sekä näin kokea ja oppia uutta. Edellytyksenä on riittävä rinnelaskukokemus, jolla pärjää jyrkemmissäkin paikoissa sekä hyvä fyysinen kunto. Aikaisempaa vapaalasku- tai touring kokemusta ei tarvitse olla.

Tapahtumaan voi osallistua alppi tai telemark välineillä tai lumilaudalla. Koulutuksesta vastaa Ylläs Ski Hiihtokoulun opettajien lisäksi Ylläksen Ski Patrol –henkilöt.

Sinulla tulee olla randoiluun soveltuvat varusteet eli monot, siteet (alppi tai telemark), nousukarvat, sukset ja sauvat TAI lumilauta, lautakengät, sauvat ja lumikengät TAI splitboard, lautakengät, sauvat ja nousukarvat. Lisäksi on hyvä, että sinulla olisi omat lumiturvallisuusvälineet (piippari, sondi ja lapio). Lumiturvallisuusvälineitä on vuokrattavissa Y1 Vuokraamosta rajoitettu määrä.

Jokainen tapahtumaan osallistuja vastaa omasta vakuutusturvastaan. Huolehdithan siis vakuutuksesi kattavuudesta!

Tapahtuman pääpaikkana toimii Ylläs Ski Resort Äkäslompolo.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:
www.laplandhotels.com/vapaalla

 

Paikka: 
Geolocation
Foorumilinkki: 
https://www.facebook.com/events/1169034949838387/?active_tab=about
Foorumit: