Vuorikiipeilyn peruskurssi ja talviretkeilyn perusteet

Lauantai, 7. maaliskuu 2020 - Sunnuntai, 8. maaliskuu 2020
Nuuksion jääputous
Nuuksiontie 71

Järjestämme 7.3.2020 – 8.3.2020 Vuorikiipeilyn peruskurssin ja talviretkeilyn perusteet kurssikokonaisuuden. Kahden päivän ja yhden yön mittainen kurssi järjestetään Nuuksiossa. Sinun on halutessasi mahdollista osallistua vain toiseen kurssiosioon Vuorikiipeilyn peruskurssille tai Talviretkeilyn peruskurssille.

Vuorikiipeilyn peruskurssi

Vuorikiipeilyn peruskurssi  7.3. klo 10-18 järjestetään Nuuksion jääpuistossa. Vuorikiipeilyn peruskurssin päätyttyä ohjelma jatkuu suoraan talviretkeilyn perusteilla. Kurssikokonaisuus on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita vuorikiipeilystä ja lähdössä vaikka ensimmäiselle vuorikiipeilymatkalleen. Vuorikiipeilyn peruskurssiosiossa harjoitellaan toimimista jyrkissä olosuhteissa köysiä, jäähakkua ja –rautoja sekä nousukahvaa apuna käyttäen. Ylävuoristokengillä ja jääraudoilla liikkuminen tulee päivän aikana tutuksi. Pääset kokeilemaan myös jää/lumikiipeilyä kahdella hakulla. Kurssiin sisältyy varustekonsultaatio vuoristo-olosuhteisiin, ja sinun on mahdollisuus testata erilaisia varusteita laajasta valikoimasta. Kurssi sisältää asiantuntevan kouluttajan lisäksi tarvittavien kiipeily- ja jäätikkövarusteiden vuokran. Kurssilainen tarvitsee ainoastaan sään mukaiset ulkoiluvaatteet sekä päiväeväät mukaan vuorikiipeilyn peruskurssin ajalle. Kurssi järjestetään Nuuksion jääpuistossa, joka tarjoaa loistavat puitteet vuorikiipeilytaitojen harjoittelulle. 

Talviretkeilyn perusteet

Talviretkeilyn perusteet -kurssin tapaamispaikka on 7.3. klo 18 Nuuksion jääpuistossa heti Vuorikiipeilyn peruskurssin päättymisen jälkeen ja päättyy 8.3. klo 16. Tapaamispaikalta vaellamme otsalampun valossa jollekin Nuuksion teltta-alueista. Yöpyminen on teltoissa.

Talviretkeilyn peruskurssilla opetellaan ammattitaitoisen kouluttajan kanssa kylmissä olosuhteissa leiriytymistä ja toimimista. Kurssilla ollaan koko aika ulkona autenttisissa olosuhteissa. Opit huolehtimaan lämmöstä, juomisesta, syömisestä, nukkumisesta ja hygieniastasi niin, että käytössäsi on optimaalinen määrä energiaa päivän nousu- ja  laskeutumisosuuksiin. Opit talviretkeilyyn liittyvää hyvinvointi- ja turvallisuusajattelua sekä riskien ennakointia osana talviretkien sujumista. Kokeilemme ja kertaamme myös kompassin käyttöä ja suunnistamisen perusteita kartan avulla. 

Kurssilla käydään läpi erilaisia talviretkeilyvarusteiden käyttöä: teltan pystytys, bensakeittimen käyttö, ruoka- ja vesihuolto ja niiden suunnittelu, makuupussin käyttö ja nukkuminen kylmässä sekä oikea pukeutuminen talviretkillä. 

Lähetämme kurssille ilmoittautuneille varustelistan tarvittavista varusteista. Jos et omista vielä kaikkia talviretkeilyvälineitä, sinun on mahdollista vuokrata talviretkeilyvälineitä Adventure Partnersin kautta.

 

Hinta: 189€ – 329€ (sis. alv.)

Ajankohta: 7.-8.3.2020 klo 10.00-16.00 Nuuksion jääputous

Lisätietoja ja ilmoittautumiset Adventure Partnersin sivuilta.

https://adventurepartners.fi/product/vuorikiipeilyn-peruskurssi-ja-talviretkeilyn-perusteet-2-pv/

 

Foorumit: