Ushuaia, täältä tullaan!


Kevättä kohti!

Kevät etenee vähitellen kohti kesää ja tavoitteemme räjäyttää potti Argentiinan Ushuaiassa syyskuussa lähenee! Kauden kolmas leirimme järjestettiin maaliskuun alussa taas Levillä. Leirin päätavoitteena oli hioa kahta jo suunniteltua kuviota kohti lopullista tavoitetta sekä suunnitella kolmas ja viimeinen kuvio. Starttasimme leirin loistavasti ja saimmekin treenailla koko viikonlopun upeissa ja keväisissä olosuhteissa täällä Suomen Lapissa. Upeat puitteet vaikuttivat positiivisesti joukkueemme suoritustasoon ja saimmekin kuviot hyvälle mallille! Tästä on mukava lähteä kohti kevään viimeistä leiriä, joka pidetään pääsiäisen jälkeen taas täällä Levillä.

Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Alla kuvia ja fiiliksiä maaliskuulta, niin yhteisleiriltämme kuin yksittäisistä treeneistämme! :)

 

 

Yhteistyökumppanit

Tällä hetkellä joukkueellamme on muutamia yhteistyökumppaneita. Head Ski Rent on yksi päätukijoistamme, jonka kautta olemmekin saaneet kuviolaskuihin ja kaikkeen laskemiseen taipuvat Caddy-twintip -sukset sekä päheät, pinkit exelin sauvat käyttöömme. Levi Ski Resort tarjoaa meille mahtavat olosuhteet treeneihimme tarjoten samalla hissiliput leirien ajaksi kaikille jäsenillemme. JK-Shop sekä Suksistudio tarjoavat meille hyvään hintaan tarvitsemiamme välineitä. Muita yhteistyökumppaneitamme ovat Kallioinen Yhtiöt sekä Tilikeskus Väkeväinen Oy. Mikäli haluat olla osa mahtavaa projektiamme, ole yhteydessä Pepeen: pepe.vanninen(@)gmail.com.

 

Telemark DemoTeam kilpailuhumussa

Telemarkin SM-kilpailut järjestettiin tänä vuonna Messilässä 21.3.2015. Lajeina olivat Classic sprint, Paripujottelu sekä hyppykisa. Joukkueemme telemark-konkari Niki Juurinen kävi pokkaamassa kilpailuista kaksi kultaa sekä yhden hopean. Nikillä on pitkä kokemus telemarkin parissa ratalaskumaailmasta ja onpa miehellä kokemusta myös maailmancup-kilpailuiden kiertämisestä, joten suurena yllätyksenä miehen menestys ei joukkueellemme tullut. Onnea vielä Nikille!

On mukavaa huomata, että muutaman vuoden tauon jälkeen alkaa telemark kerätä suosiota taas myös kepin kiertäjien parissa. Suomihan on tunnetusti menestynyt telemarkissa myös maailmalla ja tästä onkin osoituksena useita mm-mitaleja, joista osa myös kultaisia. Tulee olemaan mielenkiintoista seurata mihin suuntaan telemark ja kilpailupuoli ajautuu tulevaisuudessa, keskustelun käydessä sosiaalisessa mediassa todella kuumana! Paras paikka keskustelulle tällä hetkellä onkin facebookin Telemark Suomi Finland FB – ryhmä.

Telemarkin SM-kilpailuiden kanssa päällekkäin järjestettiin jokavuotinen vapaalaskijoiden viikonloppu Freekend Pyhällä. Tämän vuoden tapahtumasta ei telemarkin osalta jää jälkipolville kauheasti kerrottavaa, koska mukana telemark-sarjoissa oli vain yksi osallistuja, eli tiimimme Pepe Vanninen. Freekend on mahtava tapahtuma vapaalaskusta kiinnostuneille ja mukana klinikoissa olikin mukavasti myös telluilijoita harjoittelemassa kantapäiden vapauttamisen hurmaa rinteiden ulkopuolella. Kilpaileminen vain ei tänä vuonna telluilijoita vetänyt puoleensa. Vapaalasku-, crossi- sekä randokilpailut vetivät kuitenkin puoleensa suuren määrän alppi- ja lautapuolen ihmisiä, ja etenkin junnu-osallistujien suuri määrä oli todella positiivinen yllätys! Levin Freeskiers – ryhmä edusti junioreiden sarjoissa lahjakkaasti, ja kaksi Freeskiers-junnua olikin mukana myös telluilla! Toivottavasti ensi vuonna telluilijoita näkyy taas kaikissa kilpasarjoissa tätä vuotta enemmän, ja päällekkäisyyksiä kilpailuissa ja tapahtumissa olisi mahdollisimman vähän. Telemark- ja vapaalasku–tapahtumat ovat mukavasti lisääntyneet, ja se jos jokin vie lajia kokoajan eteenpäin. :)

Odotus jo kihelmöi ihon alla kevään viimeistä leiriä odotellessa, ensi viikolla startataan ja hiotaan kokonaisuus kuntoon syyskuuta varten! Argentiina ja Ushuaia, täältä tullaan!

Huikeaa loppukautta kaikille! Kantapäät vapaaksi ja nautitaan parhaista laskukeleistä!

 

Telemark DemoTeam Finland

 

Käyttäjän TelemarkDemoTeam kuva

TelemarkDemoTeam

jariarkko
Re: Ushuaia, täältä tullaan!

Mitä teillä on tarkoitus tehdä siellä Ushuaiassa, onko siellä jotkut kisat?

TelemarkDemoTeam
Käyttäjän TelemarkDemoTeam kuva
Re: Ushuaia, täältä tullaan!

Heissan, blogissa seurataan Suomen Hiihdonopettajat ry:n Telemark-joukkuetta, joka valmistautuu seuraavaan Interski -tapahtumaan Argentiinan Ushuaissa syyskuussa 2015. Ensimmäisessä blogitekstissä tapahtumaa on avattu enemmänkin: http://www.relaa.com/telemark-demoteam-finland/kohti-interskit%C3%A4