On käynyt säkä. Olen päässyt käyttämään ja tekemään yhteistyötä vuosien varrella hyvien vaatemerkkien kanssa. Yllä ja alla on ollut parinkymmenen vuoden aikana Patagonia, Mammut, Reima, Millet ja viimeisimpänä Peak Performance. Reiskaa ja Milletiä on päässyt kehittämään omaan käyttöön paremmaksi.
 
Kaappeihin on jäänyt erilaisia suosikkivermeitä. Tässä pikku hiljaa blogautan miksi ne ovat mieleisiä. Aloitetaan parista tuoreehkosta Peak Performance mallista. Yritän kertoa niistä mahdollisimman objektiivisesti. Olkoonkin että olen kiitollinen tuotemerkin edustaja. Vastuu on täten siirretty lukijalle :)
 
 
Peak Performance - Slide Jacket 

Jenkkiläiset erikoisjoukot ja mie. Mitä yhteistä. Ei ainakaan hippiletti. HatHat -joukkojen tarpeisiin kehitettiin alkuperäisesti materiaali jonka pitäisi pitää lämpö ja hengittää samalla. Polartec Alpha on kankaan nimi. Peak Performancen Slide -jacket on tehty siitä. Ymmärtäkseni Patagonia Nano-Air on vähän vastaava matsku.

 
Polartec Alpha pitää vihamieliset elementit ulkopuolella.

Perus laskureissulla skinnataan useampi tunti ylös ja sitten suikastaan alas. Oispa tässä semmoinen yksi takki jota voisi pitää koko ajan. Nyt, vuoden testin jälkeen siitä voi kertoa seuraavaa.
 
Olen käyttänyt sitä seuraavissa talvisissa touhuissa: Skinnaus, rinnelasku, fättipyöräily, maastohiihto, vaellus. Lämpötilat olleet nollan ja 20 pakkasasteen välillä.
 
Yhden takin idea toimii 90% touhusta. Takki hengittää paremmin kuin kalvolliset takit. Se pitää tuulta riittävästi kun pysyy liikkeellä. Tauoilla ei tarvitse kaivaa untsikkaa niskaan. Jos on enemmän sadekeli ja tarvitsee gorea niskaan niin Slide-takki toimii välikerroksena tai taukotakkina.
 
Kun mennään rajumpaan riehumiseen eli hikilenkille niin sittenkin suurin osa takista toimii. Kosteus lämpiää pois niistä osista mitkä ovat torson kohdalla. Kädet tarvitsevat lisää haukka-treeniä. Siellä ei ole lihaksia jotka lämmittäisivät kosteuden pois. Ne muuttuvat sitten raskaiksi. Ehkä probleemi on vain henkilökohtainen. Mulla ei ole tarpeeksi isoja haukkoja. Vekkuli tunne pyöräillessä kuitenkin tuo että takin hihat on painavat.
 
Pintamatsku on joustavaa, kevyttä ja samalla haurasta. Kestää hintsusti pusikkorytyytystä pyörällä tai laskiessa. Jos semmoista on tiedossa laitan kevyen kuoren päälle.
R&D vinkkinä takissa voisi olla slimmimpi leikkaus. Samoin jos hihat olisivat eri matskua ne keräisivät vähemmän kosteutta. Matskusta on olemassa myös Slide -vest eli liivi. Se voisi olla parempi vaihtoehto osaan touhuista.
 
Yhteenvetona: Takki on toimiva. Se on monipuolisempi kuin fleece tai kevyt untuva- tai toppatakki. Olen huomannut pakkaavani takin ensimmäisenä mukaan reissuille ympäri vuoden.
Talvisille hikilenkeille puen kevyemmin päälle. Esimerkiksi windstopper -takin.
Matskun speksit Polartecin saitilla.
Linkki takkiin Peak Performancen sivuilla.
 
 

Peak Performance - Rando Jacket & Pant

Mihin randolla tarvitsee kuorivaatteita?
No. Jos iskee myrsky. Tai jos sataa kaatamalla vettä. Mutta jos niitä olosuhteita ei ole luvassa niin Peakin Rando Jacket ja Pant on hyvä valinta. Matsku on Gore Windstopperia edestä. No kalvohan sekin on loppupeleissä mutta suuntaan ja toiseen läpipäästäväisempi. Selkä on joustavampaa ja hengittävämpää matskua. Ei hiosta repun kanssa niin tolkuttomasti.

Huppu on hervottoman hyvä.
 

Iso lippa suojaa tuulelta ja taivaalta tulevalta matskulta. Huppu on windstopperia niin sitä voi pitää ok hengittävyyden takia päässä jo haikatessa.

Talven mittaan opin pitämään tästä Rando -mallin takista ja housuista. Ovat pehmeämpää matskua kuin Goren vedenpitävät 2- tai 3-kerrostakit. Pitkät kalsongit ja paita alle ja menoksi. Slide -jacket tai Slide vest taukovaatteeksi tai viileämmän kelin yllättäessä reppuun. 

Keväisessä Norjassa. Pakkasta pari astetta. Alla hikipaita. Läksin uhmaamaan luontoa ja jätin mamikset kämpille. Live life to the edge!

Housujen sisämatsku hivelee miellyttävästi reiskoja. Laaksossa tuuleskeli mutta vilu ei yllättänyt. Windstopperi toimi nimensä mukaisesti.


Samalla toukokuisella reissulla laskuhommissa. Kurutouhuja. Ylhäällä about -8 ja raikas tuuli. Kurussa edettiin kävellen, konttaamalla ja kiipeämällä. Näpit jäässä mut housut ja takki pelitti :)

 

Pakkasrandoa takapihalla. Urban skiing in the Arctic.

https://instagram.com/p/yfCM9_RTOi 

 

Lisätietoja:
Rando Jacket 
Rando Pants

 

 


 

 

 

Käyttäjän johansen kuva

johansen